Ekonomi 2.5 milyonluk rus akını

2.5 milyonluk rus akını

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de tatil yapmalarına izin verilen Rus polisi, aileleriyle yaklaşık 2.5 milyonluk potansiyel oluşturuyor. Rusya İçişleri Bakanlığı mensubu güvenlik görevlilerinin Türkiye’de tatil yapabilmesine imkan sağlayan karar, turizmcileri sevindirdi.

2.5 milyonluk rus akını

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2014’te Rusya’da İçişleri Bakanlığı çalışanları ve diğer kurumlardaki güvenlik görevlilerinin Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere gitmesinin ve tatil yapmasının yasaklandığını anımsattı. Ayık, bu yasağı kaldıran kararın ise geçen hafta alındığını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Rusya’da yaklaşık 1 milyon civarında polis teşkilatı elemanı var, aileleriyle düşündüğümüz zaman yaklaşık 2.5 milyonluk bir potansiyel. Bir o kadar da asker var. Ordu mensupları için henüz bir serbestlik gelmedi. Böyle bir karar alınırsa Türkiye için toplam 5-6 milyonluk yeni bir potansiyel oluşur.”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca da temmuz ayından sonra bir hareketlilik beklediklerinin altını çizdi