Dünya 2 kadına 44 milyon dolar ödeyecek

2 kadına 44 milyon dolar ödeyecek

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

2 kadına 44 milyon dolar ödeyecek

75 kadının cinsel tacizle suçladığı ABD’li yapımcı Harvey Weinstein, bu kadınların 2’siyle uzlaşmaya gitti. Weinstein’in ismi açıklanmayan 2 kadına 44 milyon dolar (267.4 milyon lira) tazminat ödemeyi kabul ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Prensipte anlaştı

Ekim 2017’den bu yana aralarında Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Mira Sorvino gibi ünlü oyuncunun cinsel taciz suçlamasında bulunduğu Harvey Weinstein, iddialardan ve davalardan kurtulmak için kadınlara milyonlarca dolarlık anlaşmalar teklif etmeye başladı. Wall Street Journal gazetesine konuşan Weinstein’ın avukatları, şikâyetçi 2 kadın ile prensipte anlaşıldığını söyledi. Weinstein, kadınlara tazminat olarak 44 milyon dolar (267.4 milyon TL) ödeyecek.

75 kadın suçlamıştı

Hollywood’un ünlü yapımcılarından olan Weinstein 75 kadın tarafından cinsel taciz ve saldırı ile suçlandı. Yapımcı, haziran ayında bu kadınlardan 2’sinin şikâyeti üzerine açılan davada New York’da mahkeme önüne çıkacaktı. Ancak Weinstein’ın avukatları, davacılarla bir tazminat üzerinde anlaşıldığını bildirmiş ve Weinstein kefaletle serbest bırakılmıştı. Weinstein’in tacizlerinin ortaya çıkmasının ardından “Me too” (Ben de) etiketiyle herkes başından geçenleri anlatmıştı.

Haberin Devamı

En güçlü isimdi

67 yaşındaki Harvey Weinstein Hollywood’un en ünlü yapımcılarından biri ve Shakespeare in Love, The King’s Speech ve The Artist gibi filmlerde imzası var. Kadınları cinsel taciz ve saldırı karşısında susmamaya çağıran sosyal medya kampanyası Weinstein hakkındaki iddialar ile başlamıştı. 1970’lerde Miramax şirketini kuran Weinstein’in yapımında yer aldığı filmlerden 81’i Oscar ödülleri aldı.