SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

20 dakikada kolayca temizleyebileceğiniz 3 alan

Eğer temizlik yapma fikri her aklınıza geldiğinde boğulacakmış gibi oluyorsanız, bunun nedeni evinizde zaman içinde birikmiş, ancak hiç kullanmadığınız eşyalar ve ürünler olabilir. İşte bunlardan kurtulmak, hem evinizi, hem de ruhunuzu arındırmak için harika bir yöntem…

|

Kullanılmayan, unutulmuş ürünler evinizin özellikle belirli yerlerinde daha çok bulunur. İşin iyi yanı ise bu yerlerin temizliğinin düşündüğünüzden çok daha kolay ve hızlı olması. Çoğu evde bu tür kolayca temizleyebileceğiniz 3 alan var. Tek yapmanız gereken iki büyük çöp torbası almak ve bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri bir torbaya, sağlam, kullanılabilir durumdakileri de ikinci torbaya doldurmak.

Peki, evinizdeki bu kolayca temizleyebileceğiniz 3 alan hangileri, gelin beraber bakalım…

Buzdolabı

Buzdolabı, her ne kadar yiyeceklerin tazeliğini uzun süre korumak için harika bir icat olsa da sık tüketilmeyen gıdalar buzdolabında unutulup bozulmaya terk edilebiliyor. Bu tür gıda maddelerinin başında ketçap, mayonez, hardal gibi soslar ve baharatlar geliyor. Buzdolabınızda sakladığınız sosların ve baharatların son tüketim tarihini mutlaka kontrol edin.

Tarihi geçenleri çöpe atın. Uzun süredir buzdolabında duran, tüketmediğiniz, hatta ne zaman aldığınızı ya da hazırladığınızı hatırlamadığınız yiyecekler de büyük ihtimalle bozulmuştur. Bunları da atın. Fazlalık olarak bulunması için alıp hiç açmadığınız ya da bir kere deneyip beğenmediğiniz ürünlerin son kullanma tarihi henüz geçmemişse bunları ihtiyacı olanlara verebilirsiniz.

Derin dondurucu

Evinizde bir derin dondurucu varsa ya da buzdolabınızın buzluğunu derin dondurucu olarak kullanıyorsanız, burada da büyük ihtimalle çoktan unutulup gitmiş yiyecekler vardır. Dondurucunuzdaki bozulmuş gıdaları çöpe atarak işe başlayın. Uzun süredir buzlukta duran eski yiyecekleri şimdiye kadar yemediyseniz, büyük ihtimalle bundan sonra da aramayacaksınız. Yine fazladan bulunması için alıp kullanmadığınız ürünleri çevrenizdekilere dağıtabilirsiniz. Gıda maddeleri dışında, dondurucularda bulunan buz küpleri, dondurma kalıpları gibi malzemeleri de eğer kullanmıyorsanız yer kaplamaması için çıkarabilirsiniz.

Kiler

Buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu temizledikten sonra sırada kileriniz var. Kiler de sık kullanılmayan yiyeceklerin kolayca unutulabildiği yerlerden biri. Yine burada sakladığınız sosların ve baharatların son kullanma tarihlerini kontrol edin, tarihi geçenleri diğer bozulmuş gıdalarla birlikte çöpe atın. Açılmamış konserve kutularını, fazlalık olarak sakladıklarınızı, bir kere deneyip beğenmediğiniz ürünleri de eğer son kullanma tarihleri geçmemişse yiyecek bağışı kabul eden yerlere bağışlayabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.