2016 Yılı’nın En Popüler Makyaj Trendleri

Top 6 makyaj listesi

Primer (makyaj bazı) : Makyaj öncesi cildimizi makyaja hazırlayan aynı zamanda daha da kalıcı olmasına yarayan üründür. Yağlı ve karma ciltler için olanı mevcuttur. Kendi cilt tipinize göre dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Kontür (yüz boyutlandırma yöntemi) :Aydınlatıcı (highlighter) ve kapatıcılarla (bronzer/concealer) yapılan bir makyaj tekniğidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, kemikli olan kısımlarını ise gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme ya da öne çıkarma işlemine yüz kontürlemesi denilmektedir.

Haberin Devamı

Highlight (aydınlatma yöntemi) : Aydınlatıcı yüzünüze ışığın doğal olarak vurduğu bölgeleri belirginleştirmek için kullanılan bir makyaj hilesidir. İçerisinde hafif ışıltılar bulundurur. Sıvı ve pudra olarak 2 çeşidi vardır. Sıvı olanı daha kalıcıdır. Genellikle elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstü, burun üstü gibi yerlere de aydınlık vermek amacı ile kullanılır.

Kaş şekillendirme: Kaşlarınızın doğallığını kaybetmeden, şekillendirip daha belirgin ve daha dolgun kaş yapısı elde etmeye kaş şekillendirme denir.

Baking (makyajı pişirme yöntemi) : Yüz makyajımızda kontürleme işlemimizi bitirdikten sonra, transparan pudramızı aydınlatma yaptığımız yerlere sürüp 5-10 dk bekletiyoruz. İşte bunun adı ‘Baking Makeup’. Peki, neden pudrayı bir süre ciltte bekletiyoruz? Çünkü kendi vücut ısımız ve cildimizdeki yağ makyajımızın rengini ve dokusunu değiştirir. ‘Baking’ işlemi ise tam bu noktada bize yardımcı oluyor, çünkü o bekletme sırasında baz makyaj cilt ile daha iyi bütünleşiyor, pudra içindeki mineraller sayesinde fazla yağı emiyor, daha mat bir görüntü sağlıyor ve sonuç çok daha kalıcı bir makyaj.

Fix plus (makyajı sabitleme yöntemi) :Genellikle yağlı ciltlerin sürekli makyaj tazeleme gibi bir çabası vardır. Çünkü ciltteki fazla yağ, makyajın en alt tabakasındaki fondöteni kusar ve bu nedenle sürekli pudra ile sabitlenmesi gerekir. Fakat öyle kurtarıcı bir ürün çıkardılar ki piyasaya ‘sabitleyici sprey’ hemen hemen her markada var artık. Makyajınızın tamamını bitirdikten sonra cildinize gezdirmeniz yeterli. Hem gün boyu kalıcılığını koruyor hemde makyajınızın yağlanarak cildinizden akmasını önlüyor.

Haberin Devamı

Umarım yazım faydalı olmuştur, güzelleşmek dileğiyle.

Bana ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarım;

Snapchat: ozgemir90

İnstagram: https://www.instagram.com/osqemir/

Facebook: https://www.facebook.com/osqemir.atayurt