SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

2018 avize modelleri

2018 avize modelleri odanın dekorasyonunu tamamlayan son nokta niteliği taşırlar. Bir yemek masasını vurgulamak için de, oturma odanızın atmosferini istediğiniz gibi tamamlayabilmek için de aydınlatma üniteleri dekorasyonunuzun kilit noktasını oluşturur. Sizde odanızın atmosferini istediğiniz gibi tamamlamak istiyorsanız 2018 avize modellerine göz atabilirsiniz. İşte birbirinden şık 2018 avize modelleri..

|

Genel aydınlatmayı sağlayan sarkıt avizeler pek çok farklı stil ve boyutta yaşam alanlarınıza katkıda bulunur. Eğer eviniz için avize alışverişine çıkacaksanız, beğendiğiniz stil dışında dikkat etmeniz gereken başka şeyler de var. Örneğin seçeceğiniz avizenin boyutu odanın boyutu ile orantılı olmalı; gereğinden fazla büyük bir avize odayı boğar, odaya göre küçük kalan bir avize ise yetersiz görünür. Ayrıca söz konusu odanın tavan yüksekliği de avize seçiminde büyük bir rol oynar. Avizenin sarktığı yerin en aşağıdaki noktası, evinizdeki en uzun boylu insanın boyundan 15 cm yukarıda olmalı. Yemek odalarında masayı vurgulayan avize modellerinde ise avize masanın merkezine bakacak şekilde yerleştirilmeli ve masa ile arasında 75 ila 100 cm arasında boşluk olmalı.

Peki tüm bunlar bir yana, dekorasyon modasına uyum sağlamak istiyorsanız en yeni avize modelleri ve 2018 yılının avize trendlerinin neler olduğunu öğrenmek ister misiniz? Bu yazımızda sizin için bu senenin dekorasyonlarında genel aydınlatma ünitelerinin özelliklerini inceledik. İşte 2018 yılına damgasını vuracak yeni nesil avize modelleri...


Modern & minimal

(Cena Deco / homify.com.tr)

Bu senenin dekorasyon trendlerinin başında modern minimal stil geliyor. Az aslında çoktur felsefesi ile dizayn edilen yaşam alanlarında geniş açık alanları tamamlayan tarzda sade ama dikkat çekici avizeler ön plana çıkıyor. Özellikle cam yüzeyli ve modern formlu bu tarz avizeler yalınlığın seçkin bir estetik anlayışıyla birleşmesinin bir ürünü.

Vintage modeller

(SK Architectural Visualization / homify.com.tr)

Son on yılın en trend dekorasyon ve mobilya tarzları her zaman içlerinde vintage ögeler barındırıyor. Vintage modelli gösterişli avizeler de bu sene çok moda. Hem klasik hem de modern tarzlı salonlara uyum sağlayabilen vintage tarzlı avize modelleri yalın dekorasyonlarda da odak noktası oluşturmak için harika bir seçenek olabilir.

Yarı küre avizeler

(Cena Deco / homify.com.tr)

Özellikle yemek odaları ve mutfaklarda vazgeçilmez bir model olan yarı küre avizeler, bu sene özellikle dış yüzeylerindeki bakır renkli yansıtıcı kaplamalarıyla öne çıkıyorlar. Bakır renkli bu köşesiz tasarım avize modelleri modern dekorasyonlar için çok uyumlu seçeneklerden biri.

Sarkıt lambalar

(Mollura Home and Design / homify.com.tr)


Geçtiğimiz yıllarda büyük bir hızla yaygınlaşmaya başlayan yalın eş lambalar şeklinde sarkan avize tipleri bu yılın en gözde modellerinden biri. Doğallığın ve sadeliğin ön planda olduğu 2018 dekorasyon modasında sadece duy ve lambalardan oluşan yalın ve zarif modeller farklı düzeylerde aydınlık isteyenler için de farklı lamba sayısı ile oluşturulabiliyor.

Sanatsal, hafif ve yenilikçi

(Boatswain Lighting / homify.com.tr)

Hafif ve ekonomik avize modelleri her geçen gün giderek daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Ama bu sene bu hafif malzemeli ekonomik modellerin daha yaratıcı ve şık versiyonları evlerimizi güzelleştirecek.

Davul avizeler geri dönüyor

(Boatswain Lighting / homify.com.tr)

Davul avize olarak adlandırılan ve adını görünümünden alan avize modelleri geçmişte özellikle gösterişli ve geniş oturma odalarında sıklıkla kullanılıyordu ancak son yıllarda popülerliğini yitirmişti. 2018 dekorasyon trendleri ile birlikte davul avizeler de yeniden yorumlanan tasarımlarla geri dönüyor. Bu örnekteki üç katlı model de bu geri dönüşe şık bir örnek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.