SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

2018 İlkbahar-Yaz makyaj trendleri

2018 İlkbahar ve yaz aylarında bizi hangi makyaj trendleri bekliyor. Makyaj artistleri 2018 İlkbahar-Yaz makyaj trendleri hakkında bilgi verdi.

|

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte sezonun saç ve kıyafet trendleri belli oldu. Saçın ve kıyafetin esas tamamlayıcısı makyajlar hakkındaki sezon stil önerilerini ise MOS Kuaförleri Saç ve Makyaj artistleri açıklıyor. Bu sezon parıltılı kıyafet tercihleri ve perçemli saç kesimleri, makyaj uygulamalarında hem sadelik akımını hem de cesur bahar tonlarını birlikte sunuyor.

Yeni İddia: Sadelik

Makyaj Artisti Nuran Öztürk, son zamanlarda ortaya çıkan sadeliğe dönüş akımının makyaj stillerine de yansıdığını ifade ederek; “Hollywood starlarının yer aldığı ödül törenleri ve dünyaca ünlü moda defilelerinde karşımıza çıkan sadelik akımının aslında yeni bir iddia ortaya attığını söylememiz yanlış olmaz. Cildin doğal ve sağlıklı görünmesi, no make up dediğimiz makyajsız gibi görünen pürüzsüz, canlı, porselen bir cilt aslında kendi içinde de ciddi bir iddia barındırıyor. Özellikle bahar aylarında taze bir görünüm için, yoğun fondöten ve abartılı kontur uygulamaları yerini cilde parlaklık kazandıran aydınlatıcı ve kapatıcı uygulamaları tercih etmek gerekiyor. Bu nedenle ince yapılı fondötenler, içinde sim barındırmayan aydınlatıcılar ya da aydınlatıcı bazlar kullanılabilir” açıklamasında bulundu.

İlkbahar’ın Bütün Renkleri Radarlara Takılıyor

Saçın en büyük tamamlayıcısının makyaj olduğunu belirten MOS Kuaförleri Genel Müdürü Doğan Çelik özellikle saç gibi makyaj konusunda klişelerin rafa kaldırılacağı bir döneme girildiğinin sinyalini verdi. Makyaj Artisti Burcu Sadıklar, “Makyajda ilkbahar ve yaz boyunca, zıt ve cesur tonların herkesin radarında olacağını söyleyebiliriz. Her ne kadar sadeliğe dönüş olsa da ilerleyen günlerde özellikle gözlerde ve dudaklarda enerjisi yüksek İlkbahar renkleri kullanılacak. Lila, uçuk mavi, sarı gibi canlı renkler gözlerde bol rimel ile kullanılırken; dudaklarda kırmızı, mor, koyu pembe, koyu yeşil, lila, yavruağzı ve portakal rengi gibi aykırı tonlar sevenler kadar sevmeyenlerin de favorisi olacak. Dudaklarda her dönem hayat kurtaran nude tonlarından vazgeçemeyenler için ise farklı nude tonlarının aynı anda kullanıldığı kombin renkler dudaklara sofistike bir görünüm kazandıracak” ifadelerini kullandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.