SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

2018’in gözde rengi Scarlet kırmızısı

Pantone’nin 2018 için renk seçimlerinden bir tanesi Scarlet kırmızısı. İşte içinde enerji ve tutkuyu barındıran bu rengin beyindeki etkileri…

|

Kırmızı nasıl bir renk?

4 ana renkten biri olan kırmızı oldukça baskın ve dikkat çekici. Yapılan araştırmalara göre kırmızı beyin faaliyetlerini harekete geçiriyor. Kişide istek ve arzu uyandıran Scarlet kırmızısı 2018’in renk trendi.

Kırmızının zihnimize olan etkileri

Yapılan çalışmalar sonucu Elektromanyetik dalgaların beyinde hipofiz bezinden salgılanan melatonin ve seratonin hormonları üzerinde pek çok etkisi olduğu biliniyor. Kırmızı rengin altındaki elektromanyetik (infrared, radyo dalgaları) dalga boylarının fizyolojik etkileri var. Kırmızı en çok tepki verdiğimiz dalga boylarının başında geliyor.

Mutfakta kırmızı renk iştah açıyor

Kırmızının mutfak ve yemek odasında tercih edilmesi iştah açılmasına neden oluyor. Fast-food türü lokantalarda çok sık kullanılmasının nedeni kolay fark edilmesi, kendine çekmesi ve sonra uzaklaştırmaya başlaması. Kırmızıyı oturma odasında tercih ederseniz dinamik ve enerjik bir ortam elde edersiniz. Romantik bir hava elde etmek için yatak odanızda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Fakat uzun süre kırmızı ışığa maruz kalınması rahatsızlık ve tedirginlik yaratabilir. Kırmızıyı ahşap dolapların içinde, rafların üzerinde veya duvar girintilerinde kullanabilirsiniz. Ancak bu tonu duvarlarda kullanmak isterseniz sadece tek bir yüzeye uygulayabilirsiniz.

PembeNar özel...

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.