Eğitim KYK yedek yurt başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK yedek yurt başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

19.09.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

KYK yedek yurt başvuru tarihleri açıklandı. KYK'nın bu açıklaması sonrası gözler KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun cevabına çevrildi. İşte KYK yedek yurt başvuru tarihi ve KYK burs-kredi başvuruları ile ilgili detaylar...

KYK yedek yurt başvuruları başladı mı KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak

KYK yedek yurt yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak? Üniversite öğrencilerine yönelik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına ilk üç yedek yerleştirme takvimini duyurdu. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu mu?

KYK YEDEK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen yabancı öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2018 Üniversite öğrencileri KYK burs başvuruları için harekete geçti. Devletten destek görmek isteyen öğrenciler, KYK burs başvurularını sabırsızlıkla bekliyor. Fakat KYK burs başvurularına ilişkin bir tarih henüz belirlenmedi. 2018 KYK burs başvuruları başladığında haberimizin içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.