SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

2019 mezuniyet trendleri

Hayatınızın en önemli günlerinden biri olan mezuniyet gününüzde dikkat çekici ve şık görünmek istiyorsanız, 2019 mezuniyet trendlerine göz atmalısınız. Lise ve Üniversite mezunları için 2019 mezuniyet trendlerini listeledik. Peki, 2019 mezuniyet saç modelleri, makyaj trendleri ve elbiseleri nelerden oluşuyor?

|

Gülşah Karaman / PembeNar Özel

Mezuniyet töreninde, mezun olacak tüm kadınları tatlı bir telaş ve heyecan sarmaya başladı. Bütün bir yıl boyunca hayalini kurduğunuz bu gecede şık ve gösterişli görünmek en doğal hakkınız. Sadece mezuniyet balosu değil, kep töreninde de nasıl hazırlanacağınızı bilmiyorsanız, lise ve üniversite mezunları için 2019 mezuniyet trendlerini araştırdık. Kep töreni ve mezuniyet için ayrı ayrı bilgiler verdik. İşte tümüyle 2019 mezuniyet trendleri...

2019 lise mezuniyet trendleri

Lise mezunlarının hem kep töreninde hem de balo gecelerinde nasıl hazırlanması gerektiğini adım adım anlattık. 2019 lise mezuniyet saç modelleri, makyaj trendleri ve elbiselerinden bahsettik.

2019 lise mezuniyet saç modelleri

Lise mezuniyeti için gündüz ve gece yapılacak saç modellerini sizinle paylaştık. Gündüz, kepinizi daha rahat takabilmeniz için açık ve dalgalı saçlar kurtarıcınız olacaktır. Mezuniyet balosun da ise doğal ancak gösterişli modelleri tercih edebilirsiniz.

Kep töreni ve mezuniyet balosu için;

-Bu yıl mezuniyet saç modellerinde birbirinden farklı aksesuarlar ve örgüler moda olacaktır.
-Uzun saçlara sahip olanlar için saç aksesuarları harika duracaktır. Özellikle gece kullanımında
lise mezunları için doğal ve abartılı durmayacaktır.
-Kep töreninde de saçlarınıza sadece hafif dalgalar vererek, kepinizi daha rahat kullanabilirsiniz. Ancak kep töreninde eğer topuz kullanmak istiyorsanız, ense örgü modelleri oldukça kolay olacaktır.

2019 lise mezuniyet makyajı

Lise mezunlarının bu özel günlerinde doğallıklarını korumalarından yanayız. Kep töreninde daha nude makyajlar tercih edebilirler. Ancak gece makyajında daha ışıltılı ve bohem bir göz makyajı tercih edebilirler.

Kep töreni ve mezuniyet balosu için;

-Kep töreninde aydınlık ve canlı ten makyajı yapabilirsiniz. Fondöten yerine BB veya CC kremler tercih edebilirsiniz. Ancak yağlı bir cilt yapınız varsa üzerinden hafif bir pudra geçebilirsiniz. Nude tonunda rujlar kep töreninde doğal gözükmenizi sağlayacaktır.

-Mezuniyet balosunda ise gözlerinizi ortaya çıkaracak bir makyaj ya da sadece aydınlık ve canlı görünek bir makyaj yapabilirsiniz. Göz makyajında pembe ve nude renklerini kullanabilirsiniz. Bu yılın pastel tonları da sizi doğal gösterecektir. Eğer yine yağlı bir cildiniz varsa mutlaka pudra uygulamayı ve makyaj öncesi yağlanmaya karşı bir baz uygulamayı unutmayın.

-Mezuniyet makyajını yaparken özellikle karakterinizi ortaya çıkaracak renkler seçmeyi unutmayın.En sık yapılan hatalardan biri, kendini yansıtmayan makyaj olacaktır. Bu yüzden bugüne hazırlanırken kendini doğru yansıtacak, karakterinle örtüşecek makyaj stilleri bulmalısınnız. Böylece kendinizi o gece daha rahat ve güvende hissedeceksiniz.

-Kıyafetinize ve göz renginizden 2-3 ton koyu ya da açık bir tekli far kullanabilirsiniz. Daha sonra üzerine bol bol uygulanmış siyah bir rimel ve tabii ki aydınlatıcı kullanarak çabasız ve temiz bir görüntü elde edebilirsiniz.

2019 lise mezuniyet elbiseleri

Lise mezuniyetinin hepimizin hayatında önemi çok büyüktür. Özellikle lise mezuniyet balosu, üniversite sınavı öncesi tüm streslerin atıldığı,gönlünüzce eğleneceğiniz en güzel gece olacaktır. İşte bu özel günün gelmesine sayılı günler kala eminiz ki siz genç hanımefendilerin en büyük telaşı ise mezuniyet balosuna nasıl bir elbise ile katılacağınızdır. Kişiliğinizi yansıtan, vücut tipinize ve yaşınıza en uygun olacak, abartıdan uzak modeller seçmenizi tavsiye ederiz. Kep töreninde ise yine bu oranları koruyabilirsiniz.

Kep töreni ve mezuniyet balosu için;

-After party konseptli lise mezuniyet balosu için elbiseler uygun alternatif olan kısa elbiseler farklı boylarda olabilir. Mini ya da midi boy elbiselerden yana tercihinizi yapabilirisiniz. Sezon trendlerinden ışıltılı dantel kumaştan tasarlanmış mini bir mezuniyet elbisesi ile göz kamaştırırken, krep kumaş midi boy bir elbise ile zarafeti yakalayabilirsiniz.

-Modern ve aynı zamanda ışıltısı ile göz kamaştırmak isteyenler için payet işlemeli ve püskül detaylı lise mezuniyet elbisesi çok uygun olacaktır.

-Kep töreninde veya mezuniyet gecenizde pastel tonlarda ya da sezon trendi floral desenli şifon kumaştan tasarlanmış,
volanlar ile zenginleştirilmiş, ince askılı, düşük omuz ya da tek omuz detaylı kısa lise mezuniyet kıyafetleri ile havalı görünebilirsiniz.

-Günümüz trendlerini en iyi yansıtan, lise mezuniyet elbiseleri arasında uzun ve şifon seçeneği ilk tercih oluyor. Farklı yaka tiplerinde, dökümlü etekleri ve volan detaylı şifon lise mezuniyet elbiseleri sizi dikkat çekici yapacaktır.

2019 üniversite mezuniyet trendleri

2019 yılı üniversite mezuniyet trendleri neler olacak? 2019 yılı üniversite mezuniyet kıyafetleri, makyaj ve saç trendleri neler? Üniversite mezunlarını hem kep törenine hazırlayacak hem de mezuniyet gecesine hazırlayacak trendleri paylaştık.

2019 üniversite saç modelleri

Mezuniyet dönemi tabii ki sadece mezuiyet gecesinden ibaret değil. Kep törenini de unutmamanız gerekiyor. Bu durumda hem kep töreni için hem de mezuniyet gecesi için farklı saç modelleri seçmeniz gerekiyor.

Kep töreni için;

-Kep töreni için daha çok dalgalı ve açık saçlar tercih edilse de,
aslında keple kullanabileceğiniz birçok model vardır.
-Sırt dekolteli veya sırt detaylı bir elbise giymeyi planlıyorsanız,
ensede topuz sizin için en ideali olacaktır.
-Kep töreninde en çok tercih edilen en güzel saç modellerinden biri atkuyruğu oluyor. Kep takarken atkuyruğunu ense hizasında toplayarak gün boyu rahat edebilirsiniz.
-Bir diğer model ise su dalgası olacaktır. Duştan çıktıktan sonra saç uçlarınıza saç bakım
yağı uygulayın ve saç maşasını saçlarınızın dibinden değil de, kulak hizasından aşağıya doğru kıvırın. Böylece
saçlarınız doğal görünecektir. Daha sonra saçlarınızın hacim kazanması için taramayı unutmayın.
-Kepinizi çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Su dalgası ile saçlarının daha enerjik ve renkli görünmesini istiyorsanız, kepinizin etrafını çiçeklerle
süsleyebilirsiniz.

Mezuniyet balosu için;

-Balıksırtı yarım örgüleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir model size elegan bir hava verecektir.
-Örgülü topuz ise bir diğer modellerden biri. Şık ve zarif bu topuzu, iki örgü oluşturup, bu örgüleri arkada birleştirerek oluşturabilirsin. Mezuniyet gecende, özellikle sırt dekolteli elbiselerle bu saç modelini deneyebilirsin.
-Daha iddialı görünmek istiyrosanız, ıslak saç trendinden ilham alabilirsiniz.
-Fransız topuzu da özel davetlerde kullanılan modellerden biri. Bu model
en çok klasik elbise stillerine yakışıyor.

2019 üniversite mezuniyet makyajı

Kusursuz görünmek istediğin mezuniyet gecende giyeceğin elbise kadar saçın ve makyajında çok önemli olacaktır. Mezuniyet makyajları 2019 trendleri ıslak görünümlü, doğal tonlar olduğu gibi grafik eyeliner’lar, renkli makyajlar, renkli ve belirgin allıklar olarak belirlenmeye başladı.

Kep töreni ve mezuniyet balosu için;

-Funny makyaj türünü kep töreninde tercih edebilirsiniz. Funny makyaj diye adlandırılan ve her yaşa hitap eden bu makyaj, özellikle lise ve üniversite makyaj trendleri arasında gösteriliyor. Bu makyajda teniniz doğal ve nemli görüntüsünü korumalıdır. Özellikle çok teninizi çok matlaştırmamanız tavsiye edilir.
-Abartıdan uzak, daha sade ve natürel tonlarda yapılmış bir makyaj, üniversite mezuniyet
balosu makyajı için çok uygun olacaktır.
-Ten renginize uygun kullanacağınız hafif bir kapatıcı makyajınızın daha uzun süreli ve daha net durmasını sağlayacaktır.
-Allık ve highlighter kullanarak cildinize daha canlı ve ışıltılı bir hava katabilirsiniz.
-Giyeceğiniz elbisenin tarzına ve rengine uyumlu gene doğal tonlarda uygulayacağınız ışıltılı bir far kullanmanızı öneririz.
-Göz kalemi ve rimel ile gözlerinizi belirginleştirip, son olarak gene uyumlu bir ruj ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.
-Doğal tonlarda yaptığınız makyajınızın mezuniyet kısa saç modelleri ile oldukça uyumlu olacağını söyleyebiliriz.

2019 üniversite mezuniyet elbiseleri

Mezuniyet balosunun ve kep töreninizin en önemli parçalarından biri de mezuniyet elbiseleridir. Farklı meslek için yollarınızın ayrıldığı okul arkadaşlarınız ile doyasıya eğleneceğiniz en muhteşem gecelerden biri olan mezuniyet balosunda hala ne giyeceğinizi bilmiyorsanız sizin için 2019 üniversite mezuniyet elbiselerini araştırdık.

Kep töreni ve mezuniyet balosu için;

-Öncelikle kep törenin de gece giyebileceğiniz gibi şifon kısa modeller tercih edebilirsiniz.
-Krep, dantel ya da ışıltılı kumaşlardan tasarlanmış farklı kesimlerde kısa mezuniyet elbiseleri 2019 üniversite mezuniyet partilerinde tercih edilecek modeller arasında.
-Özellikle moder tarzınızı en iyi yansıtacak stillerden biri de minimal çizgilere sahip kabarık üniversite mezuniyet elbiseleri olacaktır. Abartıdan uzak bu elbiselerle zarifliği yakalayabilirsiniz.
-Omuzlarınızın güzelliğini ön plana çıkarmak isteyenler düşük omuz ya da halter yaka mezuniyet balo kıyafetlerini tercih edebiliriler.
-Sade bir kumaşın volanlar ile zenginleştirildiği uzun mezuniyet elbisesi ile sade şıklığı yakalarken işlemeli bir model ile gecenin yıldızı olabilirsiniz.
-Kep töreninizde çiçek desenli ya da kabarık kollu elbiseler tercih edebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.