SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

2019'un gözde güzellik uygulamaları

Bu yıl iğneli uygulamalar, vücut şekillendirme ve önleyici tedaviler 2019 yılında gözde olacak. Sağlıklı güzellik için 2019 yılında farklı uygulamalar gündemde. Estetik cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu bu yılın gözde uygulamalarını anlattı.

|

Selfie yani özçekim konusunda gösterilen özen sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada geçerli. Herkes fotoğraflarda en güzel olmanın peşinde. Bu yıl da güzel olmak için sağlıklı ve doğal yolları denemeye devam edeceğiz. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'ne göre 2000 yılından bu yana cerrahi olmayan botolinum toksin yani botoks, dolgu gibi uygulamaları tercih oranı her yıl %200 olarak artarak gerçekleşiyor. Ve bu oran hiç hız kesmeden sürüyor. Estetik cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu bu yılın gözde uygulamalarını anlattı.

2019’da cerrahi dışı işlemlere devam

Estetik cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, günümüzün ve özellikle 2019’un “cerrahi olmayan tıbbi uygulamalar çağı’ olduğunun altını çiziyor. Dr. Bayraktaroğlu, “Estetik prosedürlerde özellikle iğneli uygulamalar dönemindeyiz. Bunun en önemli nedenleri ise; kısa bir zamanda kolayca ve iz bırakılmadan yapılarak, sonucun hızla görülmesi ve daha düşük maliyetlere sahip olması. Düşünün öğle yemeğinden arta kalan zamanda jawline denilen çene dolgusunu yaptırabilirsiniz. Ancak estetik ameliyat için en az iki haftaya ihtiyacınız vardır. Bu durumu ameliyatlar gereksiz diye anlamak doğru olmaz. Kalıcı ve kesin çözümün çoğu zaman ameliyattan geçtiğini unutmamak da lazım.”

Erkekler daha da erkeksi olmanın peşinde

Erkekler de geçen yıl %20’lik bir oranla cerrahi dışı işlemleri kullanarak güzelleşip kendilerine baktılar. Bu yıl da bu oranda beklediğimiz erkek hastalarımız daha çok yüzlerinin alt üçgeni ile ilgileniyorlar. Çene, boyun ve jawline dediğimiz çene çizgisi hattı anlamına gelen bu bölgede yaptırdıkları uygulamaları göz çevresi izliyor.

Erkekler sarkmadan mustarip

Erkek hastalarımız daha erkeksi görünmek için yaptırdıkları uygulamalarda sarkmaların önüne geçmeye çalışıyorlar. Çünkü sarkmalar kişiyi daha feminen gösteren etkilere sahiptir. Erkeklere de kadınlara olduğu gibi özellikle radyo frekans ile alt yüz sıkılaştırma uyguluyoruz. Yine mikro iğneleme, boyun ve çene sarkmalarına karşı etkili ve tercih edilen tedavi yöntemi. 2019’da erkek hastaların artacağına eminim. Özellikle liposuction konusunda başvuran çok sayıda erkek hastamız var.

Güzellikte ‘ince ayar’ dönemi

Ucu kalkık burunları, kaşların köşelerden asılarak çekildiği gözleri anımsarsınız. Bundan yaklaşık 10 yıl önce plastik cerrahide tek tip burun vardı mesela. Ancak o trendler geride kaldı. 2019 yine doğallığın önemsendiği bir yıl olacak. İster botoks ister burun ameliyatı olsun kişiler kendi doğallıklarını ve kalıtsal ailesel özelliklerini yitirmeden güzelleşmek istiyorlar. Ben buna ‘ince ayar’ diyorum. İnce ayar, kişinin kendisinde beğenmediği bazı özellikleri minik dokunuşlarla doğallığını bozmadan düzeltmek anlamına geliyor. Yani insanlar fotoğraflarına uyguladıkları romantik filtrelere benzeyen hallerine ulaşmak istiyorlar, bu kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Kısacası, artık insanlar süper model olmak derdinde değil.

Göğüs büyütmeye devam!

Çoklu doğumlar, hızla alınıp verilen kilolar ya da hareketsizlik nedeniyle sarkan kaslar yüzünden meme büyütme ve dikleştirme ameliyatları bu sene de revaçta olacak. Ancak 2019’da meme estetiği ameliyatlarında ‘doğal’ görünüm öncelikli. Doğal görünüm veren implantların yanında hastanın kendi yağından uyguladığımız yağ enjeksiyonu ile meme şekillendirme bu yıl da gündemde olacak. Ben memeye uygulanan yağ enjeksiyonunu, büyütme işleminden ziyade şekil vermede kullanmayı seviyorum. Bu şekilde doğal sonuçlar elde ediyoruz.

Dolgu uygulamaları devam edecek

Bu yıl yine dolgu uygulamalarının yükselişine tanık olacağız. Özellikle yüzde var olan minik asimetri sorunlarını dolgularla çözmek mümkün. Örneğin uygun hastada buruna uygulanan dolgu çok işe yarıyor. Niş tedaviler olarak nitelediğim bu tip uygulamalar hızlı, uygun bütçeli, geri dönüşü olan ve hemen görülen sonuçları ile kişileri mutlu ediyor.

Lip Lifting revaçta

Zamanla burun ve dudak arasındaki mesafe artabilir. Bu yüzden hemen burnun altına küçük bir kesi yaparak dudağı yükselterek belirgin hale getirebiliyoruz. Çok popüler olan lip lifting küçük cerrahi bir işlemdir. Dudağı dolguya ihtiyaç duymadan belirginleştirerek güzel bir fark yaratır.

Vücut şekillendirme bekleniyor

Kas ve vücut yağ şekillendirme prosedürleri bu yıl yine çok tercih edilecek. Vaser liposuction gözde tedavi yöntemlerinden. Yağ hücrelerinin ultrason enerjisi ile eritildiği bu işlemle vücut estetik biçimde şekillendiriliyor.Bölgesel yağ fazlalığının hızla giderilip; gıdı, karın, basen, bel gibi bölgelerde gevşek olan ciltte gerginliğin sağlandığı işlemle yaza keyifle hazırlanabilirsiniz. Yine aynı uygulamada karın kası oluşturmak da Vaser High Definition sayesinde olası.

Önleyici tedaviler önem kazanıyor

Genç yaşta önleyici tedaviler bu yıl daha çok önem kazanacak. Kişilerin erken yaşlarda başlayarak, uzun vadede büyük sorunlara yol açabilecek durumları önleyen düzenli tedaviler görmesi dünyadan giderek artan bir trend. Yoğun tedbirlerin gerekli olduğu son anı beklemek yerine cilt bakımı veya minik uygulamaları kullanarak önleyici tedavilerle sağlıklı ve elbette gençlikle dolu uzun bir ömür geçirmek mümkün.

Her ne kadar bazen sosyal medya etkisi ile anlık çılgın uygulamalar revaçta olsa da siz estetik plastik cerrahınızın önerilerini dinleyerek modaya uymadan sağlıklı doğallığın peşinden gidin. Güzel olan siz olursunuz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.