26 Temmuz Merkür Gerilemesi Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

Gerilemesiyle meşhur Merkür, yine başımıza bela olmaya geliyor. Ay pardon 'gidiyor' mu desem? :) Bu geri hareket, 19 Ağustos'a kadar sürerken başımıza türlü çeşit saçmasapan mevzular açabilir. Ama üzülmeyin; hepsi eften püften şeyler, 19 Ağustos'tan sonra çoğu kendiliğinden düzelecek, can sıkmaya hiiiiiç gerek yok...

Merkür bu kez Aslan burcunda, 20 Ağustos'a kadar geri hareket edecek. Bu süreçte Merkür'ün ve Aslan'ın temsil ettiği konularla ilgili sorunlar yaşayabiliriz. Merkür'ün her türlü yazılı, sözlü, görsel iletişimi temsil ettiğini; bunun dışında seyahatleri, anlaşmaları, elektronik alet edevatları yönettiğini unutmayın. Bu dönemde her türlü elektronik cihazlar durduk yere error verebilir. Bilgisayarınızın back-up'ını almanızı öneriyorum. Bunun dışında kararsızlıklar, yanlış kararlar, yanlış anlamalar, normalde 3 lira olan bir şeye 5 lira verme durumları artacaktır. Merkür retrosu sırasında tanıştığınız insanlar hayatınızda kalıcı olmayacağı için, bu dönemde başlayan ilişkiler ışık hızıyla biter. Aynı şekilde yeni başlanan işler, uzun süreli ve kalıcı olmaz. Yani özetle; 'yeni' olan hiçbir şey uzun vadede çalışmaz.

Haberin Devamı

Benzer bir mantıkla 20 Ağustos'a kadar büyük büyük kararlar vermemeyi, mesela evlenmemeyi, ev almamayı, satmamayı, sevgilinizden ayrılmamayı, cep telefonu-bilgisayar gibi aletler satın almamayı öneriyorum. Kaçmıyor neticede. Eylülde yaparsınız yapacağınızı :))

"Onu yapma, bunu yapma, ne yapalım yani?" diyenlere önerim şu: Oturun düşünün. Eksikliklerinizi tamamlayın. Plan-program yapın. Yarım kalan işlerin üstünden geçin. Düzenleme, derleme, toparlama için bundan daha iyi bir dönem olamaz.

Yükselen KOÇ: Bu süreçte birçok yükselen koç burcunun WhatsApp'ına, Facebook'una, Instagram DM'sine, eski sevgililerden mesaj yağacak. Öyleydi böyleydi derken bir bakmışsınız, barışmışsınız! Bu zaten barışmak isteyenler için güzel bir haber olabilir ama halihazırda ilişkisi olanları biraz sıkıntıya sokabilir de. Naçizane tavsiyem şu ki; Merkür retrosuyla gelenden hayır beklemeyin! Çocukları olan yükselen koçlar, bu süreçte onlarla ilgili bazı yarım kalmış meselelerle ilgilenmek durumunda kalabilirler. Bu süreçte, uzun zamandır görüşmediğiniz eski dostlarınızla bir araya gelip nostaljik zamanlar geçirmeniz de olası.

Haberin Devamı

Yükselen BOĞA: Evini yenilemek isteyen yükselen boğalar için çok güzel bir fırsat sunuyor bu retro. Size tavsiyem; tadilat, tamirat, boya-badana gibi işlere girişirken Mars'ın da halihazırda retro olduğunu unutmayın, durduk yere kendinizi sakatlamayın! Sakin sakin birkaç düzenleme yapmakta zarar yok. Eviniz bunu sizden bizzat talep de edebilir :) Atıyorum sifon bozuldu, hop tesisatçı lazım! Umarım olmaz... Bununla beraber mesela koltuğun yerini değiştirmek, şöyle güzel bir temizlik yapmak, eski arkadaşları çağırıp yemek pişirmek, evin eksikliklerini gidermek için güzel zamanlar. Bir liste yapın: Bu evin neye ihtiyacı var? Ama sakın ha hemen koşa koşa yapı marketlere gidip deli paralar harcamayın. Alışveriş için 19 Ağustos'u beklemeniz şart! Aksi halde aldığınız şeylerin defolu veya bozuk çıkması, geri gönderilmesi, fazla para verildiğinin anlaşılması gibi sıkıntılı durumlar yaşayabilirsiniz. Şu an sadece planlayın... Merkür gerilemesi dönemleri incelemek, araştırmak için çok iyidir. Örneğin araba veya ev mi alacaksınız, inceleyebilir, alternatifleri gözden geçirebilirsiniz fakat kararınızı uygulamak, satın almak için gerilemenin bitmesini beklemek her zaman daha iyi sonuç verir.

Haberin Devamı

Yükselen İKİZLER: Yarım kalmış projelerinize geri dönüp ufak tefek aksaklıkları gidermek için iyi bir fırsat geçti elinize. Hadi o tezi artık tamamlayın, o projeyi sunuma hazır hale getirin, o yazıyı bitirin, şu çeviriyi elinizden çıkarın! Yaratıcılık gerektiren bu tür işlerde, kenara atıp kaldırdığınız ne varsa, artık tekrar ele alma vaktidir! 19 Ağustos'a kadar zamanınız var. İyi kullanın. Bu süreçte seyahate çıkarsanız, konaklama ve yolculukla ilgili bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Kaybolan bavullara, unutulan pasaportlara dikkat! Kardeşlerinizle, yakın çevrenizle dalaşmayın. Geçmişte yaşanan konular tekrar gün yüzüne çıkıp asabınızı bozabilir.

Yükselen YENGEÇ: Kime borç verdiyseniz, şimdi geri alma vaktidir! Alacak-verecek meseleleri, hesap-kitap, bütçeleme yapma dönemine girmiş bulunuyorsunuz. Eeee, o kadar harcamaya dağ mı dayanır yengeç? Cüzdanınızdaki parayı, hesabınızdaki nakit akışını sorgulayabilirsiniz bu dönem. Gündem maddesi para! Bu Merkür size ekstra alışveriş yaptırmak için elinden geleni ardına koymayacak. Sakın onu dinlemeyin. 19 Ağustos'a kadar gereksiz bir çöp bile almamaya dikkat edin. Sonra pişman olursunuz...

Yükselen ASLAN: Bu retro sizin burcunuzda gerçekleşeceği için, bizzat kendinizle ilgili bazı konuları tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Dış görünüşünüz ve imajınızla ilgili konulara dikkat edin. Belki bir tarz değişikliği yapmak, gardrobunuzu yenilemek, yeni bir saç kesimini denemek isteyeceksiniz. Bununla beraber, yazılı ve sözlü, her türlü iletişime fazlasıyla dikkat etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Sözlerinizin yanlış anlaşılması, doğru anlaşılmasından daha kolay olabilir; o kadar söyleyeyim... Kaybolan mail’lere ve yanlışlıkla silinen dosyalara dikkat!

Yükselen BAŞAK: Yükselen başakların zaten doğuştan getirdikleri 'fazlaca sorgulama/eksiklikleri çat diye görebilme' yeteneği, bu dönemde tavan yapacak. Bu kez kendilerini, kendi geçmişlerini sorgulayacak; belki biraz melankolik takılmak isteyecekler. "Daha az konuşmak, daha çok yalnız kalmak", bu dönemi özetleyen cümle olabilir. İstiyorsunuz ki çekileyim bir kenara, kendi kendime dertleşeyim; o bana yeter! İnsanın kendini sorgulaması güzel bir şey tabii ama bu dönemde çok ciddi kararlar vermeyin bence.

Yükselen TERAZİ: Yükselen teraziler, yıllardır görmediğiniz tanıdıklar, eski dostlar sokakta pat diye karşınıza çıkarsa şaşırmayın. Bugünlerde, yaklaşık 1 yüzyıl önce görüştüğünüz bir insanın sizi aradığını görüp şaşırabilirsiniz. Bunun dışında kendinize belirlediğiniz yüksek hedefleri, hayalleri sorgulamaya, acaba mantıklı mı diye düşünmeye başlayabilirsiniz. Hayallerinizi daha ayağı yere sağlam basan bir çerçeveye oturtup kendinize bir 'hayallere ulaşma planı' hazırlamak için çok güzel bir dönemdesiniz.

Yükselen AKREP: Yükselen akrepler Merkür gerilemesini iş hayatlarında deneyimleyecekler. Yarım bıraktığınız işler, tamamlanması gereken projeler, uzun zamandır çözülmesi gereken sorunlar artık bu dönemde ele alınmaya başlanacak. Eskiden kaçırdığınız ama hala çok istediğiniz bir iş fırsatı bu dönemde tekrar gündeme gelebilir; önemli bir görüşme veya kontak, proje yeniden aktive olabilir. İşinizde imzaladığınız önemli evraklara dikkat edin ve iki kez kontrol etmeden teslim etmeyin veya imzalamayın.

Yükselen YAY: Bu dönemde yükselen yayların karşısına, geçmişte kaçırdıkları fırsatlar yeniden çıkabilir. Bu fırsatların konusu bir eğitim veya yurt dışı seyahati olabilir; eğer değilse uzak akrabalarınızdan biriyle muhattap olmak durumunda kalabilirsiniz. Bu dönemde hayatı sorgulayacak, kendi içinizde uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Gördüğünüz rüyalar, her zamankinden daha anlamlı ve sıra dışı olabilir.

Yükselen OĞLAK: Yükselen oğlakların bir süredir gündeminde olan para konuları, Merkür retrosuyla birlikte iyiden iyiye tetikleniyor ve ödenmesi gereken borçlar yeniden gün yüzüne çıkıyor. Artık ödemeleri kapatma vakti geldi!.. Finansal krizleriniz, borçlarınız, miras meseleleri, burslar, vergiler gibi konularla ilgilenmek durumunda kalacaksınız.

Yükselen KOVA: Bir iş ortağınız varsa, bu süreçte ortaklık şartlarınızı gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Sözleşme imzaladığınız her türlü kurum ve kişiyle olan ilişkilerinize tekrar bir bakmak, artık işe yaramadığını gördüğünüz kimi anlaşmaları sonlandırmak isteyeceksiniz. Bu süreçte evliliğinizi de sorgulayabilir, belki boşanmaya karar verebilirsiniz. Ufak kıskançlıkları ya da yanlış anlaşılmaları gereksiz yere uzatmayın. Benden tavsiye: 19 Ağustos'a kadar hiçbir şekilde yeni bir ortaklığa imza atmayın, önemli bir karar vermeyin. Sabır! Devam eden ilişkinizde evlilik veya söz nişan kararları alabilirsiniz. Ama bu kararları aceleye getirmeden hayata geçirin. Merkür gerilemesi bitmesini bekleyip öyle adım atın.

Yükselen BALIK: Hangi geçmiş günlerden birinde gittiğiniz o doktor vardı ya? Acaba tekrar mı görünseniz? Kontrol zamanınız gelmiş olabilir mi? Sağlık düzeninizi tekrar mı gözden geçirseniz? İş arkadaşlarınızla aranız nasıl? Bozulmuş ilişkileri tamir etmek için çok iyi bir dönemdesiniz. Eski iş arkadaşlarınızla görüşmek, ilişkiyi yeniden tesis etmek isteyebilirsiniz.

Danışmanlık almak için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz:

instagram.com/gulumdagli

YouTube kanalım

Facebook.com/gulumdagliastroloji