27 Temmuz Ay Tutulması Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

2017 yılının ağustos ayından bugüne kadar Kova-Aslan düzleminde birçok kez tutulma yaşadık. Cuma günü saat 22.20'de, bu trendi son derece sert bir Ay Tutulması ile kapatıyoruz. Özellikle Aslan ve Kova burçlarını 2017'den beri sınayan bu tutulma mevsimi nihayet bitiyor. Aslanlar ve Kovalar, yaşadıkları bütün başlangıç ve bitişleri kucaklayıp rahat bir nefes alabilecekler artık. Peki ya diğer burçlar? Sanmayın ki bu tutulma sizi pas geçecek... Var mı öyle kolaycılık? :)

Ay Tutulmalarını, her ay yaşadığımız dolunayların daha güçlüsü olarak düşünün. Bütün dolunaylar gibi Ay Tutulmaları da hayatlarımızda bir dönemin bitişini simgeler. Bu dönemlerde duygularımız ve duygusal hassasiyetlerimiz her zaman bir adım öndedir. Bazı sayfaları kapatır, projeleri teslim eder, son sözleri söyleyip mevzuyu sonsuzluğa uğurlarız. Kimileri bunu ev hayatlarında, kimileri iş hayatlarında, kimileri evliliklerinde yaşarlar. 27 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek olan Ay Tutulması da bir bitişe, sonlanmaya sebep olacak. Ama bu pek de kolay bir bitiş değil... Özellikle de toplumsal hayatımızda ve sosyal medyada, bu tutulmanın etkilerini çok net hissedeceğiz.

Haberin Devamı

27 Temmuz Ay Tutulması Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek? Bu videoda!

Kova burcu astrolojide organizasyonları, ekip çalışmalarını, dostluğu, grupları, her türlü topluluğu, sosyal dernekleri, meclisleri temsil eder. Geleceğe yönelik umutlar, idealler, uçaklar, bilim gibi konular da kova burcuyla temsil edilir. Genel itibarıyla kurallara karşı gelen, özgürleşmek isteyen bir enerjisi vardır. Şu an yaşananlardan çok, gelecekte ne yaşanacağı ile ilgilenir.

Bizler de bu dönemde kendimizi duygusal anlamda kontrol etmekte zorlanacağız. Eylülün ilk günlerine kadar tutulmanın etkilerini hem özel hayatlarımızda, hem de akşam ana haber bültenlerini izlerken hissedeceğiz. Bu tutulmadan en çok 25 Ocak ve civarı doğan Kova burçları, Aslan, Boğa ve Akrep burçları ve bu burçların 0-8 derecelerinde gezegenleri olanlar etkilenecek. Sizde de böyle bir etki varsa ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

Haberin Devamı

Mars retrosu hangi burcu nasıl etkileyecek? Bu videoda!

Bu tutulmaya, halihazırda retro hareketini sürdüren Mars gezegeni eşlik ederken; diğer taraftan etkisi yadsınamaz bir Uranüs de var. Anlayacağınız sol kulvardan gezegenler de bastırıyor! Çok stresli bir görünüm olduğunu söylemeliyim. Mars zaten retro. Ve retrolarda enerji sağlıklı bir şekilde ortaya çıkmaz. Tepkiler önce bastırılır; kışkırtılınca da haddinden fazla dışarıya çıkar. Kontrolü zor olan bu enerji, hepimize zarar verebilir. Öte yandan Uranüs-Mars gerilimi de sinir sistemimizi biraz yıpratacağa benziyor. Tehlikeli durumlara, kazalara açığız.

Gökyüzünde bir başkaldırı ve isyan enerjisi mevcut. Ve bunun en önemli göstergesi, tutulmanın başrolünü oynayan Mars... Agresyonu, harekete geçmeyi ve savaşı temsil eden bir gezegendir Mars. Ay Düğümleri ise kadersel bir temayı işaret ederek, bir şeylerin artık değişmesi gerektiğini söylüyor.

Aşağıda hangi burçların bu tutulmadan nasıl etkileneceklerini yazdım. Bahsettiğim konuları, yanıp sönen bir polis arabası alarmı gibi düşünün şu an. Konuyla ilgilenmeniz ve düzeltmeniz gerekiyor. Yerinizde olsam şöyle bir geri çekilir düşünürdüm, aceleci kararlar vermezdim. Şu ara hepimiz, çok ani ve aceleci kararlar verebilecek bir moddayız. Sizin de bir şeylere karar vermeniz gerekiyorsa, kendinize düşünmek için süre tanıyın derim.

Haberin Devamı

Ay tutulması sırasında;

- Tansiyonumuz yükselecek, asabımız bozulacak, inatçılığımız Everest Dağı'nı bile aşacak.

- Duyacağımız haberlere çok şaşıracağız, toplumsal ve politik konularda şok edici ve ani gelişmeler göreceğiz.

- Özgürlüğümüzü en uç noktasına kadar yaşamak isteyeceğimiz, bizi kısıtlayan her şeyi hayatımızdan bir çırpıda çıkarmak isteyeceğimiz bir dönemdeyiz.

- Entelektüel ve zekice konuşmalar bu dönemde artacak. Fikirlerini zorla kabul ettirmeye çalışanlar çıkacak. Özgürlüğümüz tehdit altında gibi hissedeceğiz.

- Liderler ve liderlik tanımı bu dönemde ön plana çıkacak. Bu konularda yaşanan tartışmalar son derece soğukkanlı, mantık düzleminde, belki biraz ukala ve sivri dilli olacak. Kafa göz dalmalı, küfürlü bir tartışmadan-dövüşten bahsetmiyorum yani. Son derece entelektüel bir tartışma bu!

YÜKSELEN KOÇ: Bu tutulma arkadaşlık evinize düşüyor. Tutulma döneminde büyük bir davete katılabilirsiniz. Arkadaşınızla ilgili bir konu gündeme gelebilir, bu konuyla ilgilenmek durumunda kalabilir, neticede belki arkadaşlığınızı gözden geçirmek ve sonlandırmak isteyebilirsiniz. Bir arkadaşınızın size ihanet ettiğini öğrenebilirsiniz ve yaşadığınız durum sinirinizi bozabilir. Arkadaşlarınızla yaşadığınız sorun bir yerden para mevzusuna dokunuyor. Para konusu bu dönemde bir arkadaşınız, sevgiliniz veya çocuğunuz kanalıyla da gündeme gelebilir. Üye olduğunuz bir derneğin lideriyle fikir çatışması yaşayabilirsiniz. Sosyal medyada takipçilerinizle laf dalaşına girmeyin. Bu güçlü tutulma sırasında ne kadar az konuşursanız, ne kadar az yazarsanız, o kadar iyi! İşler hiç beklemediğiniz bir noktaya gidebilir çünkü... Bu tutulma aşk, arkadaşlık, çocuklar, hamilelik ve para konularından biri veya birkaçını öne çıkaracak. Temmuz ayının tamamı gibi bu tutulma da son derece stresli. Özetle bu dönemde arkadaş ilişkilerinize, özellikle gruplar içerisindeki ilişkilerinize dikkat edin. Arkadaşlarınızla kavga etmemeye, karmaşalara girmemeye çalışın. Kişisel gezegeniniz Mars'ın bu tutulmada başrolde ve retro harekette olduğunu unutmayın. Temkinli hareket etmenizde, risk almamanızda, ayağınızı yere sağlam basmanızda fayda var. Bu aralar bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN BOĞA: Bu tutulma iş hayatınızı etkileyecek. 27 Temmuz ve civar tarihlerde, ajandanızı boş tutun ki, ani gelişebilecek olaylara müdahale edebilecek zamanınız olsun. İş hayatınızda kritik bir karmaşa yaşanmak üzere. Bu tutulma sırasında iş hayatınız ve aile üyelerinizin ihtiyaçları arasında kısılıp kalabilirsiniz. Bitirilmesi gereken işler ofiste sizi beklerken, evde olmanızı gerektiren koşullar oluşabilir. Alternatif olarak dikkatiniz bir emlak, gayrımenkul veya kiraya verdiğiniz evinizde olabilir. Kolay bir tutulma yaşamıyoruz. İşin içinde Uranüs olduğunda (ki var), her şey çok ani gelişir ve zaman zaman bizi üzebilir. Bu tutulma haritanızda çok keskin noktalara dokunuyor. Ebeveynlerinizin veya kardeşlerinizin sağlık sorunu ortaya çıkabilir, işten ayrılmak/istifa etmek, müdürlerle çatışma veya bir görev değişimi gibi durumlar yaşanabilir. Bu aralar bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN İKİZLER: Bu tutulma sırasında ne yapıyorsanız yapın ama sakın yolculuğa çıkmayın. Yurt dışına giriş-çıkışlarda sorun yaşayabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir anlaşma imzalamak, hukuki bir işlem gerçekleştirmek, mesela dava açmak için uygun günlerde değilsiniz. Neyse ki iş ve para konuları kontrol altında. Hatta yeni işler alabilirsiniz. Projelerinizin, işlerinizin hepsini doğru yönetebileceksiniz. Ancak unutmayın ki bu tutulmaya, ne yapacağı pek de belli olmayan, deli bir Uranüs eşlik ediyor. Dolayısıyla geleceğe dair bir planınız, 'kesin olacak' gözüyle baktığınız bir durum varsa; yanılıyor olabilme ihtimalini de göze almalısınız. Üniversite eğitimi devam edenler veya bir şekilde yüksek eğitimle ilgili olan yükselen ikizler burçları, bu dönemde eğitimleriyle ilgili hiç beklemedikleri haberler alabilirler. Bir diğer beklenmedik haber konusu, devam eden veya şu aralar sonlanmasını beklediğiniz hukuki davalarınız için de geçerli. Kazanacağım sandığınız davayı bir bakmışınız ki kaybetmişsiniz veya tam tersi olmuş... Bir başka alternatif; tutulma sırasında bir arkadaşınız veya kardeşlerinizle, kuzenlerinizle ilgili konular ortaya çıkabilir. Bu kişilerden birinin size ihtiyacı olabilir. "Kendimi iyi hissetmiyorum, gel benimle ilgilen" diyen bir telefon alabilirsiniz. Bu aralar bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN YENGEÇ: Bu dönemde ne imzaladığınıza, neyi kabul ettiğinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Krediler, borçlar, ödemeler, boşanma nafakası gibi konular; yani 'başkalarının parasıyla ilgili' olan her şey, bu ara önünüze çıkacak. Mars'ınız da halihazırda bu alandan geçerken, birçok yükselen yengecin şu sıra parayı düşündüğünden kuşkum yok. 2018'in en zor tutulmalarından birini yaşıyoruz. Şok edici etkileri olan Uranüs, 'geliyorum' bile demeden kapınızı yumruklamaya başlayacak. Ve bence bu kapı, para için çalınacak. Durduk yere çıkagelen yüklü bir masraf, bir ödeme, borç verdiğiniz ama bir türlü geri almayı başaramadığınız o parayla ilgili bir konu... Özellikle 1 Ağustos'ta Mars'ın Uranüs ile ciddi bir kontağı var. Bu ve civar tarihlerde yapabileceğiniz ekstra bir harcama, bir ödeme çıkabilir. Özetle, yükselen yengeçler bu ara parasal konularla ilgili risk almayın. Miras, sigorta, vergi, eşin parasal kaynaklarına dair etkiler altındasınız. Böyle bir tutulma etkisi genellikle bizim irademiz dışında olabilecekleri karşımıza çıkarır. Acele hareket etmeyin, sağlıklı ve temkinli hareket edin. Sizde de böyle bir etki varsa ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN ASLAN: Eşiniz, sevgiliniz veya nişanlınız... Olmadı menajer, muhasebeci gibi sizin için iş yapan kişiler veya kişilerden biri... Bu ara gündeminizde 'o kişi' olacak. Ortaklaşa yaptığınız her işte (ve tabii evlilikte) yılın en zor zamanlarını yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Bu süreçte boşanmaya karar verebilir, nişan atabilir, sevgilinizden ayrılabilir veya size çok yakın olan bir kişiyle ilgili ciddi bir bilgi kulağınıza fısıldanabilir. Uzun zamandır gerçekleşen bir şeyi yeni fark edebilir ve "Nasıl bu zamana kadar bu gerçeği görmedim!" diye kendinize kızabilirsiniz. 'Aydınlanma' prensibini temsil eden Uranüs, bir çeşit farkındalık yaşamınıza sebep olacak. Bu tutulmanın ana teması gerçeği görmek ve şeffaf olmak. Ancak bu gerçek, üstesinden çok kolay gelebileceğiniz bir gerçek değil maalesef. Mars gezegeni uzun zamandır evliliğinizi ve iş ortaklarınızı simgeleyen bölümde geziniyor, ki hala da orada. Bu kızgın Mars, 'aydınlanma' prensibiyle işleyen Uranüs ile kafa kafaya çarpıştığında, haberler kucağınıza düşecek. Sakinliğinizi kaybedebilir, öfkelenebilir ve neticede çok üzülebilirsiniz. Kontrolü kaybetmemeye, sağduyulu olmaya çalışın. Zor ve idare edilmesi riskli bir dönemden geçiyorsunuz. Sizde de böyle bir etki varsa kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN BAŞAK: Bu tutulma iş alanınıza, çalışma yöntemlerinize, üzerinde çalıştığınız projelere ışık tutuyor. Uranüs gezegeni, çok kritik bir konuma ulaşacağı 27 Temmuz ve civar tarihlerde, sizden işinize maksimum konsantrasyon talep ediyor. Bu zaman zarfında saklanan bilgiler gün yüzüne çıkabilir, hayatınızın bir alanında 'ne yapacağımı bilmiyorum' durumu yaşayabilirsiniz. Hukuki konular, yurtdışı seyahatleri, yayıncılık alanında çalışanlar için ise medya projeleri, sizden ekstra efor talep ediyor. Bu alanların hepsi birden tepeüstü çakılacak demiyorum, ama biri çakılabilir! İnşallah yanılıyorumdur :) Eğer müdür, patron gibi bir pozisyonda çalışıyorsanız, bu sarsıcı tutulma sırasında çok güvendiğiniz bir çalışanınız istifasını verebilir. Bu zaman zarfında sporu abartmamanızı, doğru beslenmenizi ve sağlıklı bir uyku uyumanızı öneriyorum. Olur da kendinizi kötü hissederseniz, tutulmanın etkisi olduğunu bilerek kendinizi motive edin ama doktora görünmeyi de ihmal etmeyin. Özellikle de dolaşım sistemi sorunları, kalp ve tansiyona ekstra dikkat etmelisiniz. Mantıklı davrandığınız takdirde yaşanan sorunlara kolayca çözüm bulabileceksiniz. Sizde de böyle bir etki varsa ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN TERAZİ: Bu tutulma sizin aşk evinize düşüyor. Kesinlikle hızlı karar almamalı, karşıdaki tarafı dikkatlice dinlemelisiniz. Mars 16 Mayıs'tan beri aşk evinizi turluyor, üstelik şu an geri harekette. 16 Kasım'a kadar da maalesef bu yolculuğu bitmeyecek! (Evet daha çok var, biliyorum, ben de üzülüyorum bir yükselen terazi olarak) Mars normalde bir yere gidiyorsa, maksimum 6-7 hafta kalır ama bu kez yaptığı retrolarla kalıcılığını iyice uzattı ve bizleri resmen perişan etti! Bu yüzden şu an aşk hayatınızla ilgili bir karar verirseniz, kasım ayında Mars oradan çıktığında, pişman olabilirsiniz. Bu tutulma sırasında ya aşk hayatınız, sevgilinizle ilgili bir konu ya da varsa çocuklarınızla ilgili bir konu gündeme gelecek. Bu bölge aynı zamanda yaratıcı işleri de simgelediği için, sahne sanatlarıyla, tiyatroyla, sinemayla ilgilenen yükselen terazileri ekstra etkiler. İşleri yoluna koymak için daha çok uğraşabilir, daha çok para harcayabilirsiniz. Mars'ın bu alandaki mesajı çok açık: Şöyle bir dönüp ilişkilerine bak bak; acaba değiştirmek veya geliştirmek istediğin yeni bir yaklaşım biçimi bulabilecek misin? Kısa bir not da, tatlı minnoş hamile yükselen terazilere: Kendinize ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönemden geçtiğinizi unutmayın! Sizde de böyle bir etki varsa ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN AKREP: Bu tutulma sizin ev ve ailenizi simgeleyen alanı etkiliyor. Taşınmayı düşünen yükselen akrepler, 27 Temmuz civarı tam aradıkları evi bulabilirler. Veya yine bu civar tarihlerde taşınma planınızı şubat ayına kadar erteleyebilirsiniz. Oturduğunuz yeri değiştirmeyi düşündüğünüz veya yeniden dekore etmek istediğiniz çok açık. Ancak bu konularda, çok da öngöremediğiniz, ani ve şok haberler, gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ev ahalisinin talepleri ve iş yerinizin talepleri arasında sıkışabilirsiniz. Tutulma zamanında her şey çok hızlı gelişecek, bu yüzden sağlam durmanızda fayda var. Bir yola çıkmayı düşünüyorsanız tavsiye etmiyorum. Burada kalıp yaşadığınız evle, kiraya verdiğiniz evle veya bir aile üyesiyle, muhtemelen anne ya da babanızla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Uzun süredir satılmayı bekleyen bir ev, mal, mülk, gayrımenkul varsa, bu tutulma civarında nihayet satılabilir. Sizde de böyle bir etki varsa ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN YAY: Bu tutulma sırasında görüşmeler, toplantılar, anlaşmalar gündeme gelecek. Baştan söyleyeyim; hiçbir anlaşmayı imzalamanızı önermiyorum. Tutulma bazı şeyleri çok değiştirecek ve belki siz de sonradan o anlaşma maddelerini değiştirmek isteyeceksiniz. Kariyerinizle ilgili bir konuda sizi yanlış yönlendirmek isteyenler olabilir. Üstelik bu kontratı hemen şimdi ve şu an imzalamanız istenebilir. Son dakika baskısıyla önünüze bir şeyler sunulabilir. Yaptığınız işler birden yön değiştirip bambaşka şeylere evrilebilir. Bu tutulmanın başlıca konusu; iletişim! Yüz yüze yapılan görüşmeler, Skype'tan yapılan toplantılar, ani bir şekilde size tebliğ edilen 'yola çıkman gerekiyor' haberi ve bunun gibi düzeninizi altüst eden durumlar söz konusu olabilir. Bütün yükselen yaylara ortak iki tavsiyem var: Birincisi sakın kardeşlerinizle kavga etmeyin. İkincisi, ne olursa olsun trafiğe çıkmayın. Bu aralar hayatınızda, bahsettiğim gibi etkiler yaşıyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN OĞLAK: Bu tutulmanın para konularına pek de tatlı olmayan bir vurgusu var. Ve bu paranın da sanıyorum eşinizle, eski eşinizle veya iş ortağınızla bir şekilde bağlantısı var. Finans durumunuzda 27 Temmuz civarı ciddi bir değişim gerçekleşebilir. Bu dönemde çocuğunuzun bir ihtiyacı, çıkmanız gereken bir yolculuk veya katılmanız gereken bir sosyal etkinlik sandığınızdan daha pahalıya patlayabilir. Boşanma aşamasında olan yükselen oğlak burçları, çocukları için nafaka savaşına girebilirler. Ev alıp satmak için çok uygun bir dönem. Bu dönemde bir satış yapabileceğinizi düşünüyorum. Ameliyat ve benzeri gibi durumlar varsa eylül ayına erteleyin. Bu aralar hayatınızda, bahsettiğim gibi etkiler yaşıyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN KOVA: Bu tutulmanın en büyük etkisini tabii ki kovalar hissedecekler, bu tutulma direkt sizi etkileyen bir konu ile ilgili. Eviniz, birlikte yaşadığınız kişi veya kişiler, eşiniz, anneniz, babanız, evinize girip çıkan dadı, temizlikçi gibi görevlilerle ilgili bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. 27 Temmuz civarı ilgilendiğiniz her ne varsa bırakıp birilerinin yardımına koşabilirsiniz. Bedeniniz, vücudunuz, eğer ihmal ettiyseniz bu ara error verebilir. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekiyor. İlişkinizle ilgili bir durum bugünlerde öne çıkabilir. Bir bitiş söz konusu. Birçok yükselen kovanın partnerleriyle inatlaşmaya gideceğini düşünüyorum. Kazalara, ilişkilerde gerilime, sağlıkta ayaklara, özellikle de ayak bileklerine dikkat edin. Bu aralar hayatınızda, bahsettiğim gibi etkiler yaşıyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.
YÜKSELEN BALIK: Çok büyük sırlar saklayan yükselen balıklar, bu ay dikkatli olsunlar. Bütün gerçekler bir anda patlayıp ortalığa dökülmek için zaman kolluyor. Bu dönemde bazı beklenmedik olayların yaşanabileceğini, mesela söylediğiniz bir söz veya yazdığınız bir mailin problem haline gelebileceğini bilin. Sosyal medyaya ne yazdığınıza, özellikle tutulma civarında dikkat edin. Bilgisayarınızın da back-up'ını almanızı öneriyorum. Tekinsiz yerlerde dolaşmayın, kapkaça, hırsızlığa dikkat edin.

Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz: