28 Haziran 2018 Oğlak Dolunayı Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

28 Haziran Perşembe günü saat 07.54'te Oğlak burcunun 6 derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunayın etkilerini geçtiğimiz hafta hissetmeye başladık ve aşağı yukarı 4 Temmuz'a kadar da hissetmeye devam edeceğiz. Dolunay deyince şöyle bir korkup geri çekildiğinizi biliyorum. Bu dolunay da öyle pek tatlı olanlarından değil açıkçası.

Dolunay oğlak burcunda gerçekleşeceği için, haliyle önce Oğlak burcunun yöneticisi Satürn'e bakacağız. İlginçtir ki bu dolunay, direkt Satürn ile birleşiyor. Aynı zamanda gökyüzünde bir Güneş-Satürn karşıtlığı da yaşanıyor. Anlayacağınız son derece Satürn vurgusu olan, gayet 'SATÜRNYEN' diyebileceğimiz bir dolunay dönemindeyiz.

Haberin Devamı

Bu dolunay üzerimizde fiziksel ya da psikolojik olarak baskı yapan, yorucu bir sürece gireceğimizi gösteriyor. Eğer ki 13 Haziran sonrası (yani ikizler yeni ayı sonrası) yaptığınız girişimler varsa, bu dolunay zamanlarında girişimlerinizle ilgili bazı gelişmeler olabilir. Tekrar bir karar vermek, aldığınız geri bildirimi değerlendirip buna göre plan yapmak isteyebilirsiniz.

Oğlak burcu astrolojide otorite figürlerini, yöneticileri, liderleri anlatır. Devlet, hükümet, başkanlar, başbakanlar, şirket yöneticileri, ekonomi, finansal kuruluşlar, aile içinde de otorite olan kişiler; dedeler, babalar oğlak ile temsil edilir. Dolunay döneminde bu temaların/kişilerin öne çıkacağını, zamanımızı meşgul edeceğini, bu temalar veya kişilerle ilgilenmek durumunda kalacağımızı öngörmek zor değil.

Gökyüzünde 'Satürnyen' bir enerji var dedik. Haliyle sorumluluk duygusu, disiplinli hareket etmek, kurallar koymak, sistematik çalışmak konuları gündeme gelir. Bu mevzular pek eğlenceli değil gördüğünüz gibi. Muhtemelen bizi kısıtlayacak, engelleyecek veya belki de sadece engellenmiş hissettirecek. Satürnyen bir dolunay öncesi ve sonrasında kendimizi karamsar, melankolik, depresif hissetmemiz çok normal. "Neler oluyor bize, neler oluyor Gülüm?" sorularını sormaya, telaşlanmaya mahal yok. Endişe duyguları, maddi ve manevi kaygılar artabilir; gayet normal.

Haberin Devamı

**13-24 Şubat 2018 arası ne yaşadığınızı hatırlıyor musunuz?**

Bu tarihlerde yarım kalmış bir şeyler olabilir mi acaba? Bu dolunayda, Satürn 13-24 Şubat arasında bulunduğu dereceye geri dönmüş olacak. Türkçesi; şubat ayı civarı sergilediğiniz bir davranışın sonuçları tak diye önünüze çıkabilir. Dinlemediğiniz bir baba nasihatiyle (otorite figürleri dedik), ödemediğiniz bir borçla (ekonomi dedik), uymadığınız bir kuralın cezasıyla (disiplin dedik) karşılaşabilirsiniz. Diyelim ki hata yapmadınız, her şeyi dosdoğru hallettiniz. Satürn bu durumlarda size beş yıldızlı bir karneyle teşekkür etmesini de bilen bir gezegendir. Mutlaka ödülünüzü alır, mezuniyet belgenizi kolunuzun altına sıkıştırıp başınıza kaza bela gelmeden mevzudan sıyrılırsınız.

Fakat bütün bunların dışında, özellikle dikkat etmenizi istediğim önemli bir nokta var: 4 Temmuz'a kadar cilt, kemik, iskelet sistemi, dizler, diş ile ilgili sağlık problemleri yaşarsanız ihmal etmeyip lütfen doktora gidin. Oğlak zamanlarında kemiklerimizle ilgili sorunlar artabiliyor. Örneğin romatizmal ağrılar çoğalıp tıbben önemli sinyaller verebiliyor.

Haberin Devamı

28 Haziran 2018 Oğlak Dolunayı'nın hangi burcu nasıl etkilediğine gelirsek...

Yükselen KOÇ: Bu dolunayı en somut hissedecek burçlardan biri koçlar. Özellikle iş hayatınızla, kariyerinizde ilgili bir bitiş, sonlanma yaşanabilir. Bizzat sizin veya yöneticilerinizin pozisyonu değişebilir. Görev ve sorumluluklarınızla ilgili bir bitiş söz konusu. Aile büyüklerinizle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bir otorite figürünün baskısı altında (muhtemelen patronunuz veya babanız) sinirleriniz bozulabilir.

Yükselen BOĞA: Bu dolunayı zahmetsiz atlatacak şanslı kesimdensiniz. Eğitim ile alakalı bir konuda bitiş yaşayabilirsiniz. Bir kurs bitiyor, bir eğitimi tamamlıyor, sınavı geçiyor veya akademik bir konuda önemli bir karar veriyor olabilirsiniz. Hukuki bir işiniz sonuca bağlanabilir. Yurt dışıyla bağlantılı bir işiniz gücünüz varsa, bu aralar sizi endişelendirecek gelişmeler yaşanabilir gibi görünüyor.

Yükselen İKİZLER: Bu dolunay süresince borçlar, vergiler, nafaka gibi ekstra ödeme yapmanız gereken durumlar ortaya çıkabilir. Finansal konulara dikkat! Aynı şekilde sağlıkla ilgili konulara da ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Cilt, kemik, iskelet sistemi, dizler, dişler ne durumda? Varsa bir sinyal, hemen doktora!

Yükselen YENGEÇ: Bu dolunaydan en çok etkilenen burçlardan biri sizsiniz. Direkt bu hayattaki duruşunuzu, varlığınızı, bizzat sizi alakadar eden önemli bir yol ayrımına gelmiş olabilirsiniz. İş ortaklığı ve evlilik konuları gündemde mi? Evliyseniz; eşinizle yaşadığınız sorunları artık ciddiyetle ele almanın, üzerinde konuşarak bir plan yapmanın vaktidir! Çukur'daki Vartolu'nun dediği gibi 'ya herrü ya merrü' dönemindesiniz sevgili yengeçler! Ayrılacaksanız ayrılın, barışacaksanız barışın, evlenecekseniz evlenin. Artık bir karar verin! Bununla beraber, eğer ortak iş yaptığınız birileri varsa bu insanlarla da yol ayrımına gidebilirsiniz. Önemli bir süreç! Sağlığa dikkat!

Yükselen ASLAN: Bu dolunay sırasında sağlığına en çok özen göstermesi gereken burçlardan biri sizsiniz. Cilt, kemik, diş, romatizma gibi kronik bir sağlık probleminiz varsa ve bu dönemde ağrılarınız artarsa, ihmal etmeyip lütfen doktora gidin. Oğlak zamanlarında kemiklerimizle ilgili sorunlar artabiliyor. Örneğin romatizmal ağrılar çoğalıp tıbben önemli sinyaller verebiliyor. Spor yapıyorsanız ağırlık kaldırırken bir yerinizi incitmemeye özen gösterin. İş arkadaşlarınıza gider yapmayın. Size gider yapan olursa ciddiye almayın. Geçecek :)

Yükselen BAŞAK: Bu dolunay sırasında çok önemli bir karar vereceksiniz. Bu kararın öznesi muhtemelen sevgiliniz olacak. "Tamam mı devam mı" sorusuna yanıt aradığınız şu dönem çok önemli. Vereceğiniz karar duygusal olmaktan çok uzak, tamamen mantıklı olacak. Bu alanda sorumluluk almayı öğrenmeniz gerekiyor. Hayattan keyif almadığınızı hissettiğiniz, daha az sosyalleştiğiniz, daha az gülüp eğlendiğiniz bir dönemdesiniz. Sabredin ve lütfen alkole düşmeyin! Eğer çocuklarınız varsa, onlarla alakalı bir durumla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Hamilelik söz konusu olabilir.

Yükselen TERAZİ: Bu dolunay sırasında evinizle veya ailenizle ilgilenmek durumundasınız. Anne, baba, dede, anneanne gibi büyük figürlere zaman ayırmak, onların sorunlarıyla alakadar olmak zorunda kalabilirsiniz. Bunun dışında evinizde tamirat, tadilat yaptırmaya karar verebilirsiniz. Mars retroda olduğu için tavsiye etmiyorum; 4 Eylül'e kadar bekleyin. Taşınma arzusu duyabilirsiniz ama emin olun onun da hiç sırası değil.

Yükselen AKREP: Bu dolunay sırasında yakın çevrenizle ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kardeş, komşu, akrabalarla ilgili ciddi bir durum oluşabilir. Bir seyahat veya eğitimle ilgili kısıtlamayla karşılaşabilirsiniz. Eylül sonuna kadar karayoluyla uzun yola çıkmamanızı tavsiye ediyorum.

Yükselen YAY: Para konularına dikkat! Uzun vadeli yatırımlar yapabilirsiniz ancak kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. 5 liralık bir şey almak istiyorsunuzdur ama cebinizde sadece 3 lira vardır. Bunun gibi durumlar oluşabilir. Konsantrasyonunuz para üzerinde. Bütçe ve hesaplamalar yapabilirsiniz ama lütfen adım atmadan önce iyi düşünün!

Yükselen OĞLAK: Aralık sonu-ocak başı doğan oğlak burçları bu dolunayı çok derinden hissedecek. Hayatınızla ilgili bir karar vermeniz gerekebilir. Sizden yaşça büyük kişilerle ilişkilerinize dikkat edin. Sinirinizi bozan biri olursa tepki vermeyin. Sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Duygularınız kesilmiş gibi hissedebilirsiniz. "Hiçbir şey hissedemiyorum, taş kalpli oldum!" gibi cümleler sizin için şu ara çok normal. Sabredin, geçecek :)

Yükselen KOVA: Bu hafta içinize dönebilir, kendinizi sorgulayabilir, geçmişe bakıp geleceği planlayabilirsiniz. Kovalar bu dolunayı daha içine kapanık ve melankolik geçirecekler. Geçmiş hesaplaşmalar, birdenbire su yüzüne çıkan korkular olabilir. Meditasyon, yoga gibi disiplinlerden yardım alabilirsiniz.

Yükselen BALIK: Sosyal yaşamınız veya arkadaşlarınız gündemde. Hayatınızdan bazı arkadaşlarınızı çıkarmaya karar verebilirsiniz. Ya da size nasihat edecek olan bir arkadaşınızı dinlemek mecburiyetinde hissedebilirsiniz. Çevrenizde sizi etkilemek isteyen kişiler var. Baskılara boyun eğmeyin. Fakat sakin kalmanızda fayda var. Tepki göstermenin sırası değil. "Yav he he" deyip bildiğinizi okumanın tam zamanı!

Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz:

instagram.com/gulumdagli