Gündem 3 ay önce cezaevinden çıkan "Pasaport Profesör"ü, lüks sitede pasaport basarken basıldı

3 ay önce cezaevinden çıkan "Pasaport Profesör"ü, lüks sitede pasaport basarken basıldı

20.09.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt'ta bulunan lüks bir sitede, tuttukları ev görünümündeki daireyi sahte pasaport ve belge atölyesine çeviren bir şebekeye yönelik olarak düzenlenen baskında İran vatandaşı 4 sahteci yakalanarak gözaltına alındı. Aranan ve kaçak şahıslara 500 ile 5 bin dolar karşılığında sahte pasaport yaptığı belirlenen şebekeden polis 48 adet değişik ülkeler adına düzenlenmiş pasaport ele geçirdi. Elebaşlığını aynı suçtan 3 ay önce cezaevinden çıkan uzman bir sahtecinin çektiği şebekeden ele geçen pasportların 18'inin de İnterpol tarafından çalıntı kaydı düşülen pasaportlar olduğu tespit edildi.

3 ay önce cezaevinden çıkan Pasaport Profesörü, lüks sitede pasaport basarken basıldı

Sahte belge ve pasaport şebekelerine yönelik çalışmalarını devam ettiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü İnsan Ticareti ve Kaçakçılığı Şube ekipleri, geçtiğimiz yıl insan kaçakçılığı şebekelerine sahte pasaport ve belge yaparken yakalayıp tutuklattığı İranlı bir sahte belge uzmanının cezaevinden çıktıktan sonra tekrar aynı işi yapmaya başladığı bilgisine ulaşınca çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda, "Profesör" olarak bilinen ve sahte pasaportu gerçeğine en yakın şekilde yapan Dünya'daki 3 isimden birisi olan İranlı sahte belge uzmanının, 3 ay önce cezaevinden çıkıp Esenyurt'ta bulunan İnnova sitesinde bir daire kiraladığını ve burada sahte pasaport düzenlemeye devam ettiğini belirleyince adrese geçtiğimiz hafta operasyon düzenledi.

Ev görünümünde sahte belge atölyesine çevrilen adrese yapılan baskında Profesör lakaplı sahte pasaport uzmanını kendisi gibi İran vatandaşı olan 3 adamıyla birlikte yakalayıp gözaltına alan ekipler adreste yaptığı aramalarda ise pasaport ve sahte belge yapımında kullanılan malzemelerle birlikte değişik ülkeler adına düzenlenmiş 48 adet pasaport ele geçirdi.

Haberin Devamı

Ele geçen pasaportları ve yapım malzemelerini gözaltına aldığı 4 İranlı'yla birlikte emniyete götürüp incelemeye alan polis, pasaportlar üzerinde yaptığı incelemede 18 pasaportta interpol tarafından kayıp ve çalıntı kaydı konan pasaportlar olduğunu belirledi. Ülkesine göre 500 ile 5 bin dolar arasında değişen ücretler üzerinden pasaport yaptığı belirlenen şebekenin bağlantıları ve müşterileri üzerindeki polisin çalışması devam ediyor.