SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

3 günde vajinismus tedavisi mümkün mü?

Vajinismus kadınlarda oldukça sık görülen bir cinsel sorun. Yapılan çalışmalarda ülkemizde %10 gibi büyük bir orana sahip.

|

Vajinismus nedir? Vajinismus tarifi

Vajinismus cinsel ilişkide birleşme anı geldiğinde kadınlardaki kontrol edilemeyen vajinal kasılmalara bağlı olarak cinsel birleşmenin tam olarak gerçekleşememesi durumudur.

Dünya Sağlık Örgütü de vajinismusu: “Kadının kendi arzusuna rağmen vajina içine yabancı bir cismi alamaması olarak tanımlıyor. Bu yabancı cisim ilişki sırasında partnerinin penisi, ilişki haricinde de vajina içine parmak, fitil, tampon olabilir’ şeklinde tarif ediyor. Gerçekten de vajinismus hastalarının hemen hemen tamamının ortak kaygılarından birisi kendi genital alanları ile hiçbir şekilde barışık olmamaları.

Vajinismus belirtileri neler?

Vajina içine fitil, tampon veya parmak sokamamak, jinekolojik muayeneler sırasında aşırı kaygı yaşamak; örneğin vajinal ultrasona girememek, smear testi yaptıramamak vajinismus belirtileri içerisinde yer alıyor. Hatta vajinismus hastalarının büyükçe bir kısmının hayatları boyunca hiçbir zaman kendi genital alanlarına bakmamış, dokunmamış olduklarını itiraf etmektedirler.
Ankara Hera Kadın Sağlığı’ndatedavi gören hastaların bir kısmı, banyoya bile iç çamaşırlarını bile çıkartmadan girdiklerini tarafımıza ifade ediyorlar. Kendi cinsel organlarını görmek, dokunmak onlar için zul geliyor.

Balayında vajinismus yaşanırsa ne yapmak gerekir?

Eskiden de vajinismus var mıydı?

2003 yılından bu yana Ankara / Kavaklıdere’de başta vajinismus olmak üzere, kadın ve erkeklerdeki cinsel sorunlar üzerine ağırlıklı olarak çalışmaktayız. www.vajinismusmerkezi.com web sitemizde de detayları belirtildiği üzere, tarafımıza başvuran hastalarımızın ortak sorularından birisi de vajinismusun daha önceden de görülüp görülmediğidir.

Vajinismus hastalarının pek çoğu, bu çok tuhaf rahatsızlıklarını etrafta dile getiremiyor, kimseyle paylaşamıyorlar. Bu nedenle aslında oldukça sık görülen bu cinsel sorun herkesten gizleniyor. Özellikle de medyada kendisine yeterince yer bulamadığından ötürü pek fazla duyulmuyor.

Sorunu yaşayanlar, ancak böyle bir problemle karşılaştıktan sonra araştırarak kendilerindeki bu problemden haberdar olabiliyorlar. Hâlbuki; ilk defa 1861 tarihinde ‘Sims’ isminde bir bilimadamı tarafından bilimsel olarak tanımlanan bu sorunun tarihsel kayıtlardaki yeri 11. yüzyıla kadar iniyor.

Cinsel sorunlarda internet en etkili araştırma yolu!

İnternet kullanımı son yıllarda oldukça yaygınlaşıyor. Özellikle çiftler kimseyle paylaşamadıkları cinsel sorunlarında interneti önemli bir rehber olarak görüyorlar. İnternet siteleri, facebook, twitter gibi sosyal medya araçları, forumlar, dijital medyada yer alan makaleler ve internet kütüphaneleri artık insanlar için önemli kaynaklar sunuyor.

Vajinismus hastaları yalnız değil!

Vajinismus tüm dünyada görülen global bir sorun. Özellikle kapalı toplumlarda, Müslüman ülkeler daha sık olarak izleniyor. Cinsel problemler ile kliniklerde tedavi gören hastaların % 5 ile % 47 ‘sinin nedenini vajinismus sorunu oluşturuyor. Bu aradaki farkı da kültürel nedenler oluşturuyor.

Vajinismusta profesyonel destek şart!

Vajinismus sorunu ancak cinsel terapi yöntemleri ile çözüme kavuşmaktadır. Geçen zaman, tedaviyi ertelemeler sorunun büyümesine, ‘negatif koşullanma’ ile ‘öğrenilmiş çaresizlik’ durumunun ortaya çıkmasına ve ciddi ailesel problemlere zemin hazırlar.
Yine vajinismusmerkezi.com web sitesinde de detayları anlatıldığı üzere, 2003 yılından bu yana Hera Klinik’te tedavi göre 2500 vajinismus hastasından 50’sinin kendisi doktor. İçinde jinekolog hekimler var. Bu durum vajinismusun herkeste ortaya çıkabilecek bir cinsel sorun olduğu ve herkes için profesyonel desteğin şart olduğunu gösteriyor. Sorunu önemsemek, bir hastalık olarak görmek, bir an önce tedavi girişimlerinde bulunmak çiftler açısından bu yüzden çok önemli. Profesyonel desteği reddeden çiftlerde evlilik sorunları gittikçe artarak, evliliği bazen geri dönüşümü olmayan bir yola sokabiliyor.

Vajinismus için yardım almaktan çekinmeyiniz!

Hastaların kendilerine ‘çok garip’ gelen bu cinsel sorunları için yalnız olmadıklarını bilmeleri, problemlerinden asla utanmamaları ve son derece detaylı bir araştırma yaparak kendileri için en uygun bir cinsel sağlık merkezine ulaşmaları çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki; tedaviye başlamak bile bitirmenin yarısıdır.

3 günde vajinismus tedavisi mümkün!

Vajinismus sorunu, bilimsel yöntemler ve etik değerler ışığında tedavisi mümkün olan bir cinsel sorundur. Günümüzde yoğunlaştırılmış bir vajinismus tedavi programı ile ortalama 3 gün içerisinde kalıcı çözüme ulaşmak hayal olmaktan çıkmıştır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.