Gündem Büyük operasyon! Yüzlerce kilo ele geçirildi

Büyük operasyon! Yüzlerce kilo ele geçirildi

21.11.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15-17 Kasım tarihleri arasında Van, Silivri ve Selimpaşa'da düzenlenen operasyonlarda toplam 350 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Büyük operasyon Yüzlerce kilo ele geçirildi

Organik tarım görüntüsü adı altında uyuşturucu yetiştirilen bir çiftliğe yapılan baskında, 250 kilo hibrit esrar (Skunk) ele geçiren ekipler, Afganistan’dan Türkiye’ye kadar uyduyla takip ettiği bir TIR'ın gizli bölmesinde 90 kilo, Silivri'de istihbarat üzerine durdurduğu kamyonun içerisinde bulunan 3 yangın tüpünün içerisinde ise 10 kilo eroin ele geçirdi. Her 3 operasyonda gözaltına alınan 6 zehir tacirinden 9 da tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

KAMYONDAKİ 3 YANGIN TÜPÜ

İstanbul Narkotik Polisi’nin ilk operasyonu Silivri’de gerçekleşti. Ekipler uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine Silivri’de bir kamyonu durdurdu. Araçta yapılan ön aramalarda bir şey bulunamadı. Ancak kamyonda 3 yangın tüpü bulunması ekiplerin dikkatini çekti. Yangın tüpleri açılınca 10 kilo eroin ele geçirilip kamyon şoförü gözaltına alındı.

UYDUYLA TAKİP EDİP VAN'DA OPERASYON YAPTILAR

İkinci operasyonu Van’da gerçekleştiren narkotik ekipleri, Afganistan’dan ülkemize uyuşturucu getiren bir şebekeyi belirleyip, yaptığı araştırmalar ve teknik takiplerde, çekicisine uyuşturucu yüklenen TIR’ın Türkiye olduğunu tespit edince TIR'ı uydudan takibe aldı. Çekicisinin plakası belirlenen TIR, Van’a ulaştığında uzaktan takibe alındı. TIR'ın çekicisi, araç taşıyan bir kamyona yüklenince polis harekete geçti. Uyuşturucuya duyarlı eğitimli dedektör köpek “Alfa” ile yapılan aramada TIR çekicisinin ön bölmesine zulalanmış 90 kilo eroin ele geçirildi. TIR sürücüsüyle birlikte gözaltına alınan bir şahıs emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

ÇİFTLİK EVİNİN ÇATIR KATINDA 250 SKUNK

Narkotik ekiplerinin son operasyonu ise Selimpaşa’da gerçekleştirildi. Polis ekipleri organik ürün yetiştiren bir çiftlikte uyuşturucu yetiştirilip zulalandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan takip çalışmalarının ardından operasyon kararı alan ekipler, baskın yaptıkları çiftliğin evinde arama yaptı. Yapılan aramada çatı katında çuvallar içerisinde 250 kilo uyuşturucu geçirdi. Üç çiftilik çalışanın gözaltına alındığı operasyonda ele geçen uyuşturucunun laboratuvarda yapılan işlemlerle etken maddesi esrardan 10 kat etkili olan ve “Zehirli esrar” olarak bilinen Skunk olduğu ve tohumlarının yurtdışından getirildiği tespit edildi.

Operasyonlarda yaptığı aramalarda 9 da tabanca ele geçiren ekiplerin gözaltına aldığı 6 şüpheli emniyette sorguya alınırken, operasyonlarla ilgili soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

Büyük operasyon Yüzlerce kilo ele geçirildi