Gündem 30 iş adamına zorla senet imzalatmışlar

30 iş adamına zorla senet imzalatmışlar

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kendilerini “Sarallar” olarak tanıtıp yağma, yaralama ve tehdit olaylarına karıştıkları belirtilen, elebaşlığını Ümit Saral ve Tufan Saral’ın yaptığı organize suç çetesine düzenlenen operasyonda 17 şüpheli altı tabanca, bir tüfek ve 600 mermiyle yakalandı.

30 iş adamına zorla senet imzalatmışlar

Şüphelilerde mağdur iş adamlarına imzalatılmış 1 milyon liralık çek - senet ele geçirildi. Zorla senet imzalatmak için darp edilen bazı iş adamlarının savcılığa yaptığı suç duyurusuyla harekete geçen İstanbul Emniyeti Müdürlüğü ekipleri, senet imzalatmak için tehdit edip, cebir uygulayan çete üyelerinin belirlenmesi için çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Milyonluk çek, senet

Çalışmalarda elebaşlarının Ümit Saral ve Tufan Saral olduğu belirlenen çete mensuplarının kendilerini “Sarallar çetesi üyesi” olarak tanıtarak 20 olaya karıştığı belirlendi. 30 iş adamını mağdur ettiği belirlenen çeteye İstanbul ve Gebze’de operasyon düzenlendi. Baskınlarda çete elebaşları Ümit ve Tufan Saral’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Çete elebaşları ve üyelerinin adreslerinde altı tabanca, bir av tüfeği, 600 mermi ve 1 milyon liralık çek ve senetler ele geçirildi. Çete tarafından iş adamlarına imzalatıldığı değerlendirilen çek ve senetler üzerindeki inceleme devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Yazarlar