40 Yaş Sonrası Kadınların En Çok Tercih Ettiği Plastik Cerrahi Ameliyatları

40 yaş çoğu insan için bir dönüm noktası olarak kabul edilir. İstisnalar olsa da, çoğu zaman kadınlar 40’lı yaşların ortalarına doğru artık çocuklarını doğurmuş, büyütmüş, işlerine ve özel hayatlarına daha çok vakit ayırabilir hale gelmiş olurlar.

Bu dönemi biraz kendine yatırım olarak görenler günlük hayattan çok uzun zaman ayrı kalmadan bazı müdahaleler ile yaşının iyi haliyle görünebilirler. Hatta biraz gençleşmeleri bile mümkündür.

Yüze Yağ Enjeksiyonu ile Deri Kalitesi Artar

40’lı yaşlarda kişilerin yüz bölgesi artık elastikiyetini, dolgunluğunu ve deri kalınlığını kaybetmeye başlar. Vücudun kendi yağ dokusu kullanılarak yapılabilen yağ enjeksiyonları içerdikleri kök hücreler ve deri rejenerasyonu kapasitesiyle hem kaybolan dolgunluğu sağlar hem de deri kalitesini arttırmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Yağ enjeksiyonu alt göz kapağı-yanak arası oluğu kamufle eder, çökmüş olan şakak bölgesi, orta yüz, ağız köşeleri gibi bölgelerin eski hacmine kavuşmasını sağlar. Daha genç, parlak ve deri kalitesi artmış bir yüze kavuşulmasına yardımcı olur.

En Çok Tercih Edilen: Annelik Estetiği

Gebelik ve emzirme dönemi sonrasında çoğu kadının şikayeti olan karnın alt kısmında gevşeme, memelerde boşalma ve sarkma için ise “annelik estetiği” en çok tercih edilenler arasında.

Yine bu yaşlarda kadınların vücutlarında en sık yaptırdığı ameliyat mini veya tam karın germe ve meme dikleştirme ameliyatlarıdır. Meme büyüklüğüne göre dikleştirme ameliyatlarında bazen protezler kullanarak, bazen de proteze ihtiyaç duyulmadan dikleştirme yapmak mümkün olabiliyor. Karın germe ise bazı kişilerde liposuction ile kombine edilerek uygulanabiliyor. Örneğin; liposuction ile beli incelterek aynı seansta karın germe yapılabiliyor.

Kişiye Özel Planlama

Bütün ameliyatlar kişiye özel planlanmalı, yaşlanma paternine uygun olarak ek müdahaleler gerekiyorsa eklenmeli.

Her ameliyat için hem ameliyat süreci hem de sonraki istirahat dönemi konusunda bilgi verilmeli. Estetik cerrahi ameliyatlarında en iyi sonucun, kişilerin psikolojik ve bedensel olarak en sağlıklı olduğu dönemde alındığı unutulmamalı.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Doç. Dr. Çiğdem Ünal

www.drcigdemunal.com

Instagram: @drcigdemunal

Facebook: @drcigdemunal

YouTube - Doç. Dr. Çiğdem Ünal