SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

6 aylık bebekler için beslenme tablosu

6 aylık bebeklere sağlıklı beslenmeleri için ek gıdaya geçiliyor. Ek gıda verilmesi her ne kadar 3. Aydan sonra başlasa da bazı bebeklerde 6. Aydan sonra başlanabiliyor. Bebeğinize ek gıda takviyesi yaparken 6 aylık bebek beslenmesi nasıl olur diyorsanız 6 aylık bebekler için beslenme tablosu içeriğimize göz atabilirsiniz.

|

Bebeklerin beslenmesinde en doğru ve sağlıklı gıdanın anne sütü olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenden dolayı beslenme uzmanları bebeklere ilk altı ay anne sütü verilmesini tavsiye ediyorlar.

Ancak eğer annenin sütü yeterli miktarda değilse ek gıdaya daha erken başlanabiliyor. Sizlere bu yazımızda 6 aylık bebek nasıl beslenmeli, 6. Aydan sonra ne gibi ek gıdalar verilebilir sorularının cevaplarını vereceğiz.

İşte 6 aylık bebeğin beslenme tablosu

6. ayını dolduran bebeklerin beslenmesine en çok bu ayda dikkat etmek gerekir. 6 aylık beslenme tablosunda sağlıklı beslenmenin temelleri atılmaktadır. Bebeğiniz 6 aylık olduysa ve ne yedireceğinizi bilmiyorsanız vermiş olduğumuz 6 aylık bebek beslenmesinde kullanılacak olan tariflere göz atabilirsiniz.

1. tarif:

İlk uyandığında anne sütü ya da doktorunuzun önerdiği devam sütü

Kahvaltıda

- 120 ml anne sütü veya doktorunuz öneriyor ise devam sütü içerisine,2 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı, 1/2 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya 1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri ve 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırınız.
- Yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.

Ara öğünde

- Anne sütü veya doktorunuz önerdi ise devam sütü veya 100 gr yoğurt

Akşam

- 1 öğün(1/2 çay bardağı Tahıllı Ek Gıda

Gece

Anne sütü veya doktorunuz önerdi ise devam sütü
Gece uyandığında ek gıdalar yerine mümkün olduğunca anne sütü verilmelidir. Aksi takdirde bebeğinizde gaz problemi meydana gelebilir.

2 yöntem:

Bu yöntemimizi tarif şeklinde açıklayacağız. Birazdan vereceğimiz tarifi uygulayarak da bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

- Yarım kivi
- Yarım muz
- Yarım armut
- 2 adet kuru kayısı

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri blenderden geçirin. Daha sonra kabın mama kabının içersine koyup bebeğinize yedirebilirsiniz.

6 aylık bebek ne yemeli?

Hayvansal ve bitkisel kaynaklı çok sayıda gıda, ek gıdaya geçişte yer almalıdır. 6. aydan itibaren bebeğinin beslenmesinde yer vermen gereken besinler şunlardır:

Meyve püresi

Mevsiminde yetişen sebze meyvelerden bebeğinize hem sağlıklı hem de lezzetli meyve püresi hazırlayabilirsiniz.

Özellikle kış mevsiminde C vitamini ağırlıklı meyve püreleriyle bebeğinizi beslemek, hem bağışıklığının artmasına hem de C vitaminin demir emilimini arttıracağından iyi geleceği bilinmektedir.

Yumurta

Yumurta içerisinde B1, B2, B6, B12, A, D gibi birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Aynı zamanda yumurta kolay sindirilen bir yiyecek olmasından dolayı bebeklere rahatlıkla yedirebilir.

Tahıl

Kompleks karbonhidrat, posa ve B vitaminlerinden zengin tahılları bebeğin 6 aydan sonra beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.

Pekmez

Pekmez içerisinde bolca demir minerali barındırdığından 6 aydan sonra bebeğe verilebilir. Ancak bebeğin sütünün içerisine pekmez katmak gibi bir yanlışa düşmeyin. Sütle birlikte verilen pekmez bebeğinizin demir minerali almasına engel olacaktır.

6 aylık bebeklere hangi besinler verilmemelidir?

6 aylık bebeklerde beslenme şekillerine özellikle dikkat edilmelidir. Sağlıklı beslenmenin ilk temel adımlarının atıldığı bu dönemde bebeğinize yedirmemeniz gereken gıdalar bulunmaktadır.

6 aylık bebeğinize yedirmemeniz gereken gıdalar şu şekildedir;

1- İnek sütü
2- Çikolata
3- Kakao
4- Patlıcan
5- Çilek
5- Domates
6- Kivi,
7- fıstık ezmesi gibi alerjik besinler Deniz ürünleri
8- Konserve ve dondurulmuş gıdalar Tuzlu salamuralar, baharatlı hazır gıdalar Kuruyemiş, patlamış mısır, sakız gibi boğulmaya sebep olabilecek taneli gıdalar

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.