80’ler modasının 2017’deki yansımaları

Nostalji rüzgarları şimdi de sokaklarda essin....

Çok renkli, çok hareketli ve çok enerjik olarak tanımlayabileceğim 80’ler modasının etkileri günümüzde hala sürüyor. Yaz, kış demeden büyük markaların koleksiyonlarında bu dönemi hatırlatan tasarımlara rastlamak mümkün.

Hal böyle olunca da, 80’ler modası trend listelerinin değişmez maddelerinden biri olmaya devam ediyor. 2017 yılının ilk çeyreğini bitirmek üzereyiz, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayacak, açan güneşle birlikte hayatımıza biraz da nostaljik stiller katalım, ne dersiniz?

Haberin Devamı

Bir kaç madde ile sizlere, 2017 ilkbahar ve yaz aylarında 80’ler modasını sokak stillerinizde nasıl yansıtabilirsiniz, bahsedeceğim.

1- Göz alıcı bir mini etek ile,

Farklı markaların koleksiyonlarında bu sezon bolca görebileceğiniz, metalik renkli, önü fiyonklu ya da fırfırlı mini etek modelleri tam da 80’ler yansıması aslında. Olabildiğince göz alıcı, çılgın bir eteği daha sade bir bluzla kombinlerseniz, hem kombininizi dengelemiş olursunuz hem de eteğin vurucu etkisini başka tarafa çekmemiş olursunuz.

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

2- Güçlü omuz detayları ile,

Vatkalar ile keskin ve güçlü hale getirilmiş omuz detayları 80’lerde ilk gözümüze çarpan trendler arasındaydı. Bu sezonda aynı şekilde güçlü omuzlar hemen her koleksiyonda yerini aldı. Öyleyse bunları sokaklara taşıma zamanı geldi, ne dersiniz?

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

3- Bol kesim bir kot mont ile,

Kot montlar da 80’ler modasının öne çıkanlarındandır her zaman. Hiçbir dönem kot montlarımızdan vazgeçmedik ama bu sezon mavi kot montlarımızı daha bir nostaljik havaya sokabiliriz.

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

4- Renkli bir tayt ile,

80’lerin en renkli stilleri belki de rengarenk taytlardan geçiyordu. O dönemde aerobik yapan kadınların tercihi olan bu taytlar şimdilerde sokakları ele geçirebilir, haberiniz olsun.

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

5- Kısa üstler ile,

Kısa üstler, 80’lerin en popüler parçalarındandı, özellikle yüksek belli, bol kesim ve pileli pantolonlarla kombin yapılarak sıklıkla kullanılırlardı. 2017 yılında da aynı tarzı anımsatan kombinler hala podyumları süslüyor. O halde sıra, sokakları bu stillerle doldurmaya geldi.

Haberin Devamı

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

Trendler ve stil önerileriyle ilgili diğer yazılarımı takip etmek isterseniz, sizleri blogumPIMOODa beklerim.