SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

A'dan Z'Ye liposuction

Dünyada en çok yapılan operasyonlar sıralamasında birinciliğini çoğu bölgede koruyan, ülkemizde de burun estetiği ile birincilik koltuğuna oturmak için sürekli yarışan liposuction ameliyatı, yeni büründüğü kimlik ile artık zirvede tekim demeye hazırlanıyor.

|

Dünyada en çok yapılan operasyonlar sıralamasında birinciliğini çoğu bölgede koruyan, ülkemizde de burun estetiği ile birincilik koltuğuna oturmak için sürekli yarışan liposuction ameliyatı, yeni büründüğü kimlik ile artık zirvede tekim demeye hazırlanıyor. Bu yeni kimliği ile tanıdığımız liposuction vücuttaki yağ hücrelerini uzaklaştırmaktan öte vücudu üç boyutlu olarak şekle sokmamıza olanak sağlıyor.

Aser hi-def liposuction ile vücut üzerinde aynı bir heykeltraş gibi 3 boyutlu çalışmak mümkün…

Liposuction ile ilgili açıklamalarda bulunan Estetik Cerrah Hüseyin Kandulu; “Yıllardır birçok farklı yöntemle yağ hücreleri vücuttan uzaklaştırılmaya ve vücuda şekil verilmeye çalışıldı. Klasik kuru, ıslak ve süper ıslak liposuction yöntemleri ile yıllardır uygulamakta olduğumuz operasyonların artık pabucu dama atıldı. Ultrason enerjisi ile birleşen liposuction adından çok fazla söz ettireceğe benziyor. Ultrasonik liposuction (Vaser liposculpture) ile klasik liposuctionın çok ötesinde sonuçlar elde edilmesinin yanında, vaser hi-def liposuction ile vücut üzerinde 3 boyutlu olarak aynı bir heykeltraş gibi çalışmak ve vücuda şekil vermek mümkün. Yine bu cihazın , teknolojinin bizlere en büyük süprizi Smooth özelliği ile selülit tedavisine de çözüm sunuyor olması. Bu üç fevkalade özellik ile liposuction işlemine yeni boyut kazandıran Vaser-Lipo sistemi ile artık istenmeyen birçok sonucun görülmemesini ve çok konforlu olarak hastalarımızın iyileşmesini sağlıyor.” dedi.

Bu yöntemin çok sayıda sayılabilecek faydalarından bahseden KANDULU; “Başlıcaları yağ hücrelerine spesifik olması, gereksiz kan kaybını engellemesi, hastalara çok konforlu bir iyileşme süreci sunması, cilt elastikiyetinin geri kazanımını çok daha sağlıklı olarak kazandırması ve yağ hücrelerine spesifik olan bu yöntemle alınan yağ hücrelerinin canlılığını koruyor olması sıralanabilir. Yağ hücrelerine spesifik olması nedeni ile bağ doku hasarı kesinlikle oluşturmamaktadır bu da deride hızlı bir sıkılaşma ve iyileşmeye olanak sağlar. Yine yağ hücreleri üzerine olan spesifitesi nedeni ile damarlarda hasarlanma olmaz ve gereksiz kan kaybı önlenmiş olur bunun yanında sinirlerin ve kasların da etkilenmemesi operasyon sonrası gereksiz mcı ağrıların oluşmamasına yardımcı olmaktadır. Yağ hücrelerinin bu işlem esnasında canlılığını yitirmemesi ise otolog doku transferine olanak vermesi nedeni ile yağ hücrelerine yoğun olarak ihtiyaç duyulan bacak, kalça ve meme şekillendirme işlemlerinde müthiş bir fayda sağlamaktadır.” dedi.

A’dan Z’ye LIPOSUCTION

Vaser (Ultrasonik liposuction) nasıl uygulanır? Genel anestezi gerekli midir?

Ultrasonik liposuction işlemi uygulama yapılacak bölge miktarı çok geniş değil 1-3 bölge ile sınırlı ise rahatlıkla lokal anestezi ve sedasyon desteği ile uygulanabilmektedir. Eğer uygulama alanı sırt, meme ve çevresi , bel , karın, bacaklar ve kollar gibi birçok bölgeyi içerirse genel anestezi hasta konforu için daha sağlıklı bir tercih olarak karşımıza çıkar. Uygulamaya ameliyat öncesi hastanın vücudunun şekillendirileceği ve yağ fazlalıklarının olduğu bölgelerin işaretlenmesi ile başlanır. Daha sonra liposuction uygulanılacak bölgelere yağ dokusuna selektiviteyi artırmak için özel bir solüsyon uygulanır. Küçük bir delikten (3-5mm) uygulanan bu solüsyonun ardından her bölge için ayrı tasarlanmış ve çevre yağ dokuyu seçici olarak eriten ultrasonik problardan uygun olan ile bu küçük delklerden girilerek yağlar eritilir. Yağ hücreleri üzerinde seçici bir etkiye sahip olan bu problar sayesinde deri altında cerrah yüzeysel veya derin planlarda istediği şekilde homojen olarak yağları eritir ve daha sonra suction yöntemi ile yağlar uzaklaştırılır. Yağların bu şekilde homojen olarak uzaklaştırılması sebebi ile ciltte de herhangi bir pürüz veya girinti çıkıntı oluşmaz.

Ameliyat öncesi nelere dikkat etmek gerekir?

Ameliyat öncesinde özel bir dikkat gerektirmeyen bu yöntemde uygulama öncesi özel diyetler veya özel ilaç kullanımlarına gerek yoktur. Genel ameliyatlar öncesi dikkat edilmesi gereken kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmak , alkol kullanımını azaltmak ve son günlerde kullanmamak gibi genel koşullar bu işlem öncesinde de geçerlidir.

Ameliyat sonrası dönem nasıl geçer , ağrılı mıdır özel bir kıyafet gerektirir mi?

Ameliyat sonrası dönemde yağların ultrasonik dalgalar ile kas,damar ve sinirlere hiçbir hasar verilmeden eritilerek uzaklaştırılması nedeni ile ağrısızdır diyebiliriz. Ağrı kesiciler ile dinen hafif ezilme hissi ise zaman zaman olabilmektedir. Ameliyat sonrasında ödemin çabuk gerilemesi ve iyileşmenin süratlenmesi için özel korseler 2-3 hafta kullanılır.

Hastanede yatmayı gerektirir mi?

Bu yöntem ile gerçekleştirilen liposuctionlar sonrasında işlem çok geniş bölgelere uygulanmamışsa hastanın hastanede yatması gereksizdir. Çok geniş vücut alanlarına uygulansa dahi maksimum 1 gece hastanede yatmak hastalar için fazlası ile yeterli olmaktadır.

Sosyal yaşama ne zaman dönülür?

Sosyal yaşantı bu yöntem ile yapılan suctionlar sonrası sekteye uğramaz . Sabah bel ve basenlerinde ki fazlalıkları aldırıp akşam iş arkadaşları ile toplantı yemeğine katılan hastalarımız hiç de az değildir. Ancak genelleme yapacak olursak ilk1 günün istirahat edilerek geçirilmesini önerdiğimizi ve 3.-5. günden sonra ameliyat öncesinde nasıl yaşıyorsak yine o şekilde yaşayabileceğimizi söylemek yanlış olmaz.

Sonuçları ne zaman ortaya çıkar?

Ultrasonik liposuction ile yağların homojen ve selektif olarak uzaklaştırılıyor olmasına bağlı olarak bağ doku hasarı deri altında oluşmadığı için sonuçlrın ortaya çıkması klasik yönteme göre çok süratlidir. Hasta ameliyattan çıktıktan hemen sonra ve ilk hafta içerisinde farkı hisseder ve gözlemler ancak ilk bir ayın ödemin gerilemesi için beklenmesi gerekmektedir. Ödemin bu süreçte süratlice gerilemesi ile birlikte vücuttaki ciddi değişiklikte gözle görülür hale gelir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.