Siyaset AB üyelerini adil olmaya davet etmeliler

AB üyelerini adil olmaya davet etmeliler

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ile Portekiz Ombudsmanlık Kurumu iş birliğiyle yürütülen, “İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesinde Ombudsmanın Rolünün Güçlendirilmesi” projesinin açılışında konuştu.

AB üyelerini adil  olmaya davet etmeliler

Projenin Türkiye ile AB ilişkilerinde yeni bir dönemin işareti olabileceğini belirten Yıldırım, “Tüm bunları yaparken uzun süreden beri müzakerelerin belirli fasıllarda bloke edilmesinin esasında ombudsmanların da ilgilenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. AB ombudsmanları bu konuyu da gündemlerine alıp AB üyelerini bu konuda daha adil yaklaşım içinde olmaya davet etmeliler. Türkiye’nin 60 yılı aşan bir hakkı var. Bu hak kaybının önlenmesinin, Avrupa sistemi içinde ombudsmanların görev alanı içinde değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Yaptığımız gözlem ve tespitler, insan hakları konusunda çifte standardın halen devam ettiği yönündedir” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Kimi ülkeler dünyaya kendi merkezi ile bakmaktadır. Bu tip ülkelerin, kendinden olmayan insanların hak ve hürriyeti konusunda söylemi çok, eylemi neredeyse yoktur. İnsan hak ve hürriyetleri kimsenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli ve
kutsaldır.”