Siyaset ABD’li yatırımcılardan Erdoğan’a: Türkiye bölgesinin merkez ülkesidir

ABD’li yatırımcılardan Erdoğan’a: Türkiye bölgesinin merkez ülkesidir

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

ABD’li yatırımcılardan Erdoğan’a: Türkiye bölgesinin merkez ülkesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2.5 saati aşkın süre kabul ettiği ABD’li yatırımcıların Türkiye’ye yönelik olumlu mesajlar vererek, “Türkiye’yi bölgesinin merkez ülkesi olarak görüyoruz. Siyasi alandaki gerginlikler ilk ekonomiyi etkiliyor. Atlatmak için ortak çaba harcamalıyız” değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ettiği 30’a yakın ABD’li şirketin temsilcilerinin Türkiye’ye yatırımla ilgili dikkati çeken mesajlar verdiği kaydedildi.

‘Güven duyuyoruz’

Google, Citibank, General Electric, Amway, Coca Cola, Dow Chemical, Boeing ve Google’ın da bulunduğu 30 dev şirketin temsilcilerinin Türkiye ekonomisine “güven duydukları”nı söyledikleri belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın tek tek not alarak, taleplerini dinlediği ABD’li şirket temsilcileri son 3 aydaki ekonomik gelişmeleri yakından izlediklerini anlattı. Türkiye’nin büyüme trendinden duyulan memnuniyeti dile getiren şirket temsilcileri, “Türkiye’yi bölgesinin merkez ülkesi olarak görüyoruz” değerlendirmesi yaptı. Yatırımcıların, “Türkiye ile ABD arasında stratejik ortaklığın yanı sıra güçlü ekonomik ve ticari ilişkiler mevcut. Türkiye’ye bu konuda güveniyoruz. İki ülke arasındaki yaşanan siyasi ve diplomatik gerginlikler ilk olarak ekonomiyi ve bizleri etkiliyor. Yatırımcılar ve iş dünyası olarak bunun olmasını kimse arzu etmez. İki tarafın süreci zararsız geçirmek için üzerine düşen çabayı göstermesi, adımları atması gerekiyor” ifadelerini kullandıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Dosya sunuldu

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ABD’li şirketler Erdoğan’a yatırım ve beklentilerine ilişkin bir de dosya sundu. Erdoğan, ABD’li şirket yöneticilerine yatırımlara destek konusunda her türlü imkanı sunmaya devam edeceklerini tekrarladı.