Ekonomi 'ABD, Türkiye'nin FETÖ ve Suriye konularındaki hassasiyetini gözetmeli'

'ABD, Türkiye'nin FETÖ ve Suriye konularındaki hassasiyetini gözetmeli'

13.10.2017 - 18:54 | Son Güncellenme:

MÜSİAD USA, ABD ve Türkiye arasında başlayan vize krizi sebebiyle hazırladığı mektubu aralarında ABD Ekonomi Bakanlığı, Amerikan Ticaret Odası ve ülkenin saygın gazetelerinin de olduğu 100'ü aşkın kuruma gönderdi. MÜSAİD USA Başkanı Mustafa Tuncer de ABD’deki Huffington Post’ta konu ile ilgili bir makale yayınladı. Tuncer, ABD ile Türkiye'nin karşılıklı olarak vize işlemlerini askıya almasıyla ilgili, "ABD'li ve Türk yetkililerin bu problemi diplomatik bir diyalogla çözmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiyenin FETÖ ve Suriye konularındaki hassasiyetini gözetmeli

Gönderilen mektuplarda ülkeler arası siyasi ilişkilerin dönem dönem farklı tansiyon seviyelerinde seyretse de başta ekonomik ilişkiler olmak üzere iki toplum arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların zedelenmemesi gerektiği belirtildi. Mektupta iletişim kanallarının açık tutularak karşılıklı anlayış ve diyalogla sorunun en kısa sürede çözülmesi ülke yetkililerinden talep edildi.

Haberin Devamı

MÜSAİD USA Başkanı Mustafa Tuncer de ABD’deki Huffington Post’ta konu ile ilgili bir makale yayınladı. Makalede Amerika ve Türkiye'nin FETO ve Suriye konusundaki hassasiyetlerini gözetmesi gerektiğini hatırlattı. Söz konusu makalede iki ülkenin uzun yıllara dayanan müttefikler olduğuna vurgu yapılarak;bu ittifakın terör örgütlerine ve bölgede oluşturulmaya çalışılan geleceği meçhul yapılanmalara kurban edilemeyeceği vurgulandı.

Tuncer yazısında, ABD’li makamların tutuklanan Metin Topuz ile ilgili Türk hukuk sisteminin vereceği kararları gözetmesi gerektiği belirtildi.Türkiye’nin Rusya ile yaptığı savunma sistemleri anlaşmasını da,kendi ulusal güvenliği noktasında hassas olan ABD’nin, anlaması gerektiği vurgulanan yazıda iki ülkenin ve halklarının geleceğin dünyasında da var olacağı hatırlatıldı.

Haberin Devamı