Siyaset ‘Acılara tutunarak yaşamayı öğrendi’

‘Acılara tutunarak yaşamayı öğrendi’

20.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sanatçı Ahmet Kaya’nın Fransa’nın başkenti Paris Pere-Lachaise’deki mezarını ziyaret etti.

‘Acılara tutunarak yaşamayı öğrendi’

Kaya’nın mezarına çiçek bırakan Kalın, kısa bir süre dua okudu. Kalın, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vefat yıl dönümünde Kaya’yı mezarının başında tekrar rahmetle, minnetle yad ettiğini söyledi. Ahmet Kaya’nın, Anadolu topraklarının yetiştirdiği “yüreği büyük, gönlü zengin, yetenekli sanatçılarından bir tanesi” olduğunu vurgulayan Kalın, şöyle devam etti:

‘Hazin hikaye’

“Tabii burada hüzünlü bir gurbet hikayesi var. Zira ülkesini, vatanını, toprağını, o toprağının taşını, suyunu, güneşini, rüzgarını bu kadar seven bir insanın ahir ömründe yurt dışında vefat etmesi aslında çok hazin bir hikaye. Tabii unutulup gitmek, terk edilip gitmek Ahmet Kaya’ya yakışan bir tutum değildi. O hep ülkesinin güzellikleri için mücadele etmiş, kavga vermiş bir insandı. O yüzden ömrü boyunca ‘acılara tutunarak yaşamayı’ öğrendi. ‘Saçlarına yıldız düşmüş, koparma anne’ dediğinde o aslında bütün anaların yüreğinde taht kuran bir evladı ifade ediyordu.” “Tabii yıllar geçti vefatının üzerinden, özlüyoruz” diyen Kalın, kendisinin de Ahmet Kaya’nın eserlerini, yorumlarını dinlediğini, çaldığını ve söylediğini ifade etti.