Siyaset Adalar’da faytona vicdani çözüm

Adalar’da faytona vicdani çözüm

19.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmaları kapsamında dün Adalar’ı ziyaret eden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, fayton meselesinin dışında kalmayacaklarını belirterek, atlar için sağlık merkezi açacaklarını söyledi

Adalar’da faytona vicdani çözüm

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle sabah saatlerinde gazilerle bir araya geldi ve gazilerle birlikte Adalar’a geçti.

Haberin Devamı

Yolculuk boyunca gaziler ve yakınlarıyla sohbet eden İmamoğlu, “Hiçbir zaman Çanakkale ruhunu kaybetmemeliyiz. Çanakkale ruhu bizi bir araya getiren ve her koşulda bir arada tutan değerli bir ruhtur. Bu vatanı vatan bilmiş, inancı ne olursa olsun, hayata bakışı, etnik kökeni ne olursa olsun inanın Çanakkale ruhu bizi ayakta tutan en diri ruhtur. Hiçbir zaman eksilmeyecektir. Ben buradan duyuruyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman inşallah 18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı’nı da bir milli bayram edasıyla, anmasıyla kutlayacağız. En başta bütün milli bayramları İstanbul’un en kutlu günleri haline getireceğiz. Bütün milli bayramlarda ulaşım araçları ücretsiz olacak” dedi.

‘Düzen kuracağız’

Haberin Devamı

Adalar’ın sorunlarına hızlı çözümler üreteceklerini kaydeden İmamoğlu, “Adalar’ın sahilinin korunması ve sorunların çözülmesiyle ilgili Adalar halkını ve Adaların kalitesini koruyan bir anlayışla düzen kuracağız. Beraberce el ele, kol kola. Buranın ekosistemi, florası var. Hem de binlerce yıllık. Şu küçücük adada bile simgesel tarımı desteleyeceğiz. Adada balıkçılıkla ilgili işbirliği yapacağız. Bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul’a servis etmesi için çalışacağız” şeklinde konuştu. İmamoğlu Adalar’daki fayton sorunlarına ilişkin de şunları söyledi: “Adalar’da bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşerilerimiz, dostlarımız var. Bu süreci en insanı, vicdani kurallarla, hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı çalışması ilgili süreçleri denetleyerek, beraberce ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız, koruyacağız. Bakım merkezi kuracağız. Her konuda işin içinde olacağız, dışarıdan seyretmeyeceğiz, yani kimseyi aldatmayaçağız.”

Yüzde 40 indirim

İmamoğlu, gazetecilerin rakibi Binali Yıldırım’ın, “Adalar’da oturanlara ulaşımı bedava yapacağız” hatırlatmasına, “Biz gerçeçi davranıyoruz. Adalar’da oturanlara yüzde 40 indirim yapacağız” dedi.

Çatalca tepkisi

İmamoğlu, Adalar’daki temasları sırasında Çatalca’da karşılaştığı muameleden yakındı. 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak için devlet hastanesine gitmek istediğini aktaran İmamoğu’lu sonrasında yaşananları da şöyle özetledi: “İlçe başkanı ‘Aradık randevu istedik, onlar bize dönüş yaptılar, siyasi olur kusura bakmasın il sağlık müdürlüğü randevuyu kabul etmeyin demiş’ dedi. Yapacağımız tek şey gideceğiz başhekim beyin, doktorlar ve sağlık memurlarının Tıp Bayramı’nı kutlayacağız, çiçeğimizi vereceğiz. Dedim ki, ‘Siz hata yaptınız, niye izin alıyorsunuz ki, ben giderim başhekime adamsa kapıyı açar girerim çiçeği veririm, adam değilse işine baksın kardeşim. Bu kadar basit dönüyoruz gidiyoruz’... Gittik tabii malum başhekim ortalıkta yok. Çiçek verecek doktor bulduk, sağlık memurları koştu sarıldık, samimi bir şekilde insanların Tıp Bayramı’nı kutladık. Hani bu herkese olsa ben de diyeceğim ki başımın üzerinde yeri var. Peki ne yaptılar, koca devlet hastanesine rakibimizin afişini astılar.”