Gündem Adalet Bakanlığı sınavları geç başvuruları bugün yapılacak

Adalet Bakanlığı sınavları geç başvuruları bugün yapılacak

19.11.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı sınavları için geç başvuruları için beklenen gün. Adli Yargı, İdari Yargı ve Adli Yargı- Avukat'lık için gerçekleştirilecek olan Adalet Bakanlığı sınavları geç başvuruları bugün alınacak. Peki Adalet Bakanlığı sınavları geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığı sınavları geç başvuruları bugün yapılacak

Adalet Bakanlığı sınavları için geç başvurular ne zaman alınacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Binlerce aday için büyük önem arz eden Adalet Bakanlığı sınavı için geç başvurular bugün alınacak. 29 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Adalet Bakanlığı sınavları üç alanda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI SINAVLARINDA ADAYLARA HANGİ SORULAR YÖNELTİLECEK?

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi: Tüm adaylar için ortak ve zorunlu testlerden oluşur.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularıyla ilgili sorulardan, Ortak Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü ve Medeni Hukuk konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

Adli Yargı Testi: Bu test, Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

Haberin Devamı

Adli Yargı-Avukat Testi: Bu test, Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

İdari Yargı Testi: Bu test, İdari Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.

İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye-Ekonomi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur

Yazarlar