Adet Dönemi

Adet Dönemi

Son dakika adet dönemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan adet dönemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan adet dönemi haber sayfamızda...

Adet Dönemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.203 adet dönemi haberi bulunmuştur.
Oruçluyken adet öncesi ve sonrası gelen kahverengi akıntı oruç bozar mı, kaza gerekir mi? Adet lekesi orucu bozar mı?
Oruçluyken adet öncesi ve sonrası gelen kahverengi akıntı oruç bozar mı, kaza gerekir mi? Adet lekesi orucu bozar mı? Ramazan ayı ile birlikte kadınların aramaları da arttı. 'Adet sonrası - öncesi gelen kan ya da akıntı orucu bozar mı?' oluyor. Bir ay boyunca oruç tutulan Ramazan ayında kadınlar her yıl bu soruya kesin yanıt bulmak istiyor. Peki, adet sonrası kahverengi akıntı orucu bozar mı? Adet öncesi gelen leke orucu bozar mı? İşte oruçluyken bilinmesi gerekenler...
11.03.2024 Ramazan
Kadınların regl zamanı aynı güne denk geliyormuş! Sağlık belirtisi ama nedeni çok farklı
Kadınların regl zamanı aynı güne denk geliyormuş! Sağlık belirtisi ama nedeni çok farklı Birçok kişi kadınların regl gününün her zaman perşembe veya cuma gününe denk geldiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre bu durum belirli bir açıklığa kavuşturuldu. İşte sosyal medya paylaşımlarında tartışmaya yol açan adet dönemi günlerinin altında yatan sebep.
31.01.2024 Genel Sağlık
‘Gümüş’ uyarısı
‘Gümüş’ uyarısı  Bir araştırma, Türkiye’de de birçok markanın sattığı adet dönemi çamaşırlarının çoğunun sağlığa ve çevreye zarar veren yüksek düzeyde gümüş içerdiğini ortaya çıkardı.
14.11.2023 Dünya
30-40 yaş aralığında görülüyor! Kötü huylu bir tümörün habercisi olabiliyor
30-40 yaş aralığında görülüyor! Kötü huylu bir tümörün habercisi olabiliyor Memede görülen fibrokistlere bağlı sorunların bazı kadınlarda çok hafif gelişirken, bazılarında ise günlük hayatı olumsuz etkileyecek kadar şiddetli olabildiğini söyleyen Dr. Emel Özveri, fibrokistik değişimlerde düzenli kontrollerin aksatılmamasının önemine dikkat çekti.
25.10.2023 Genel Sağlık
Tatil planı yaparken adet dönemini güvenli şekilde ertelemenin yolu
Tatil planı yaparken adet dönemini güvenli şekilde ertelemenin yolu Yaz tatili planı yapan kadınların en büyük kabuslarından biri de tatil dönemi regl olmak. Bu soruna çözüm bulmak için çeşitli yöntemlere başvuran kadınlar için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pervin Karlı, adet dönemini ertelemek için yapılması gerekenleri sıraladı.
21.07.2023 Genel Sağlık
Tarih değişebilir! Gebelik hesaplama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Tarih değişebilir! Gebelik hesaplama yaparken dikkat edilmesi gerekenler Gebe olduğunuzu onayladıktan sonra, bebeğinizin ne zaman dünyaya geleceğini öğrenmek istemeniz çok normaldir. Bunun için bazı hesaplamalar yapabilirsiniz. Ancak pek çok kişi bu hesaplamayı yaparken bazı noktaları gözden kaçırabiliyor. İşte, gebelik hesaplama yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.
Mert Aydın yazdı: Bir gümüşün öyküsü
Mert Aydın yazdı: Bir gümüşün öyküsü Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, 1500 metre finalinde Süreyya Ayhan beklendiği gibi öne fırladı. Ancak arkadan gelen Rus Tatyana Tomashova son 100 metrede onu geçerken, Süreyya tepki de verememişti. Basın toplantısında, birden bire regl olduğu açıklanırken, herkes şaşkındı.
18.06.2023 Diğer
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir'
Açken sinirli olmanın nedenlerini uzman isim sıraladı! 'Bu hastalık yol açabilir' Oruç tutmanın sağlığa olan etkileri oldukça fazlayken gün içinde yaşanan açlık durumuna bağlı pek çok davranış günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sinir, stres, odaklanma problemi ve tahammülsüzlük gibi sorunlar bunlar arasında en zorlayıcı olanları. Özellikle Ramazan ayında ortaya çıkan bu problemlerin sebebini İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya tüm detaylarıyla anlattı.
17.04.2023 Genel Sağlık
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı Ramazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023 Genel Sağlık
Adet Bittikten Sonra Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Adet Bittikten Sonra Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kadınların doğası gereği yaşadığı bazı durumlar bulunuyor. Adet olarak bilinen ve genellikle regl olarak adlandırılan durumlar kadınların yaşadığı bir durumdur. Adet döneminin bitmesiyle birlikte kadınlarda kasık ağrıları görülebiliyor. Kasık ağrılarının neden olduğu ve nasıl geçeceği kişilerce araştırılan konulardan biridir. Adet bittikten sonra kasık ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022 Sağlık
Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir
Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürhan Adam, pelvik konjesyon sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
14.06.2022 Kadın Sağlığı
1. Hafta Gebelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
1. Hafta Gebelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Hamileliğin birinci haftası aslında teknik olarak henüz hamile olmadığınız bir dönemdir. Bu hafta yumurtanın bırakıldığı ve kendini dölleyeceği sperm hücresini beklediği haftadır. Döllenme önünüzdeki 14 gün içerisinde gerçekleşecektir.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Geçmeyen adet sancıları hastalık habercisi olabilir mi?
Geçmeyen adet sancıları hastalık habercisi olabilir mi? Kasıktan karna doğru yayılan keskin ağrı kimi zaman adet öncesinde kimi zamansa adetin ilk günlerinde kendini belli eder. Birçok kadın için işkenceye dönüşen adet dönemi ağrıları, çoğu zaman normal karşılansa da bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kadın Hastalıkları Uzman Opr.Dr.Çiğdem Yavuz Yurtsever adet sancıları hakkında bilgi verdi.
26.01.2022 Kadın Sağlığı
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kadınların genellikle her ay düzenli olarak yaşadıkları adet dönemi kimilerinde daha hafif ağrılarla geçerken kimilerinde daha ağır seyredebiliyor. Kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve hareketlerini önemli ölçüde kısıtlayan adet sancısı bazen beraberinde mide buluntusu, ishal, tansiyon düşüklüğü, bel ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve dengesiz bir ruh hali getirebilir. Regl ağrısını ilaçsız geçirmek isteyenler için evde yapılabilecek basit bitkisel çözümlerle mevcut. Adet sancısına ne iyi gelir? diyorsanız regl ağrısı neden olur, nasıl geçer? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Kadın Sağlığı
Adet döneminde öksürük, nefes darlığı ve göğüs ağrısı varsa...
Adet döneminde öksürük, nefes darlığı ve göğüs ağrısı varsa... Adet dönemi öncesi ya da adet döneminde meydana gelen göğüs ağrısı, nefes darlığı, öksürük ve balgamdan kan gelme gibi şikayetlere dikkat! Bu şikayetlerin Menstural pnömotoraksı işaret ettiğine dikkat çeken Doç. Dr. Özkan Demirhan mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti.
2.11.2021 Genel Sağlık
Çikolata kistleri erken yaştaki kızları da etkiliyor
Çikolata kistleri erken yaştaki kızları da etkiliyor Rahmin içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışında, bağırsaklarda, mesanede oluşmasına halk arasında çikolata kisti denilen endometriozis hastalığı oluşabilir. İlk adette hemen oluşabileceği gibi daha sonrasında da oluşabilir. Özellikle ağrılı adet dönemi yaşayan veya düzensiz adet dönemleri olan genç kızlarında doktora görünmesi gerekmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgi verdi.
29.10.2021 Kadın Sağlığı
Çikolata kisti olan kadınlar bol su içmeli!
Çikolata kisti olan kadınlar bol su içmeli! Ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyon kadında olan, her 10 kadından 1 tanesinde görülen çikolata kisti ilerlemesi durumunda hastanın sosyal hayatını ve psikolojisini ciddi etkilemektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgiler verdi.
11.10.2021 Kadın Sağlığı
Soğan kürü, çikolata kistini geçirir mi?
Soğan kürü, çikolata kistini geçirir mi? Rahmin içini döşeyen endometrium tabakası rahmin dışında, bağırsaklarda, mesanede bulunduğunda çikolata kisti denilen endometriozis hastalığı oluşabilir. İlk adette hemen oluşabileceği gibi daha sonrasında da görülebilir. Özellikle ağrılı adet dönemi yaşayan veya düzensiz adet dönemleri olan genç kızların doktora görünmesi gerekmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgi verdi.
25.09.2021 Kadın Sağlığı
Karın Şişmesi Kanser Belirtisi Olabilir Mi? Hazlı Kilo Kaybı Ve Karnın Şişmesi Karaciğer Kanserinin Belirtsi Midir?
Karın Şişmesi Kanser Belirtisi Olabilir Mi? Hazlı Kilo Kaybı Ve Karnın Şişmesi Karaciğer Kanserinin Belirtsi Midir? Bazı kişiler karın şişmesi gibi durumlar yaşayabilir. Karnı şişen kişiler herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Karın şişmesinin neden olduğu durumlarda merak edilen konulardan biridir. Karın şişmesi kanser belirtisi olabilir mi? Hızlı kilo kaybı ve karnın şişmesi karaciğer kanserinin belirtisi midir? İşte, merak edilen tüm detaylar. Karın şişmesi, bazı geçici bir sorun olurken bazen de ciddi hastalıkların habercisi olabilir
11.09.2021 Sağlık
Adet Bittikten Sonra Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Adet Bittikten Sonra Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kadınların doğası gereği yaşadığı bazı durumlar bulunuyor. Adet olarak bilinen ve genellikle regl olarak adlandırılan durumlar kadınların yaşadığı bir durumdur. Adet döneminin bitmesiyle birlikte kadınlarda kasık ağrıları görülebiliyor. Kasık ağrılarının neden olduğu ve nasıl geçeceği kişilerce araştırılan konulardan biridir. Adet bittikten sonra kasık ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar...
11.09.2021 Genel Sağlık
Dil Ülseri Nedir, Neden Olur? Dil Ülserinin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dil Ülseri Nedir, Neden Olur? Dil Ülserinin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Ağız sağlığını etkileyen birçok hastalık bulunuyor. Dil ülseri de ağı ile alakalı olan bir hastalık türüdür. Dil ülserinin nedeni ve hangi belirtileri gösterdiği bazı hastalar tarafından araştırılıyor. Tedavi sürecinin nasıl olduğu da merak edilen bir konudur. Dil ülseri nedir, neden olur? Dil ülserinin belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Hamilelik testi negatif çıktı, hamile değilim diyebilir miyim?
Hamilelik testi negatif çıktı, hamile değilim diyebilir miyim? Hamilelik planlayan kadınların yaptıkları gebelik testinin negatif olmasına rağmen gebeliğin mevcut olabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, “Negatif çıkan gebelik testlerinde hamilelik görülür mü?” sorusunu sizler için yanıtladı. Gebelik planlayan ve bunun için adetlerini düzenli olarak takip ederek düzenli ilişkiye giren bayanlarda, yaptıkları gebelik testinin negatif olmasına rağmen gebelik mevcut olabilmektedir. Burada kastettiğimiz şey aslında gebelik testinin ne zaman yapıldığıdır. Eğer beklenen adet dönemi öncesinde test yapılmışsa test negatif gelebilmektedir. Bu durumlarda tekrarlayan testlere ihtiyaç vardır. Bu sebeple bizim önerimiz, beklenen adetten sonraki 5. günden itibaren testlerin yapılmasıdır. En az 5 günlük bir gecikme sonrası testler genellikle pozitif gelmektedir. Öncesinde gebeliğin tam olarak gelişmemesi sebebiyle kanda veya idrarda yapılacak testler negatif gelebilmektedir.
10.08.2021 Sağlık
Karın şişkinliği nasıl geçer?
Karın şişkinliği nasıl geçer? Kadınların adet döngülerindeki düzensizliğin karın şişkinliğine neden olabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, karın şişkinliğini geçirecek önerilerde bulundu. Karın şişliği günümüzde en sık gördüğümüz rahatsızlıklardan bir tanesidir. Özellikle kadınlarda hormonal döngülerine ve adet düzenlerine bağlı olarak karında şişkinlik sıklıkla rastladığımız bir durumdur. Kadın ya da erkeklere baktığımız zaman karın şişkinliği günümüzde sık rastlanan ve bu durumun altında yanlış beslenme, stresli hayat gibi faktörlerin olduğunu görmekteyiz. Karın şişkinliğinden muzdarip kişilerin öncelikle yemekleri yavaş yemeleri gerekmektedir. Günümüz koşuşturması içinde fast-food beslenme, hızlıca yeme ve her zaman bir yere yetişme kaygılarımız olması sebebiyle çiğnemeyi ihmal edebiliyoruz. Bu durum ise bağırsak hareketlerini etkilemesi ile rahatsızlık hissi oluşturmaktadır. Karın şişkinliğiniz eğer uzun süre devam ediyor, mide problemleri eşlik ediyorsa mutlaka doktora görünülmelidir. Kadınlarda karın şişliğine baktığımız zamanda ise adet döngülerindeki düzensizliğin buna sebebiyet verdiği, artan progesteron hormonunun bağırsaklarda yarattığı yavaşlık nedeni ile hem dışkılamanın bozulduğu hem de karında şişkinlik olduğunu görmekteyiz.
9.08.2021 Sağlık
Regl dönemi hakkında doğru bilinen 8 yanlış
Regl dönemi hakkında doğru bilinen 8 yanlış Regl; halk arasında adet, aybaşı gibi birçok ismi olan, ergenliğe girmiş genç kızlar ve üreme çağındaki her kadının ayda bir kez yaşadığı fizyolojik bir olay olarak tanımlanıyor. Herhangi bir sağlık problemi olmayan kadınların büyük bir bölümü menopoz dönemine kadar her ay bu süreci yaşıyor. Op. Dr. Emine Barın, regl dönemi hakkında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
27.05.2021 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Adet Dönemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.