Adet döneminde hamile kalınır mı?

Seksle ilgili efsanelere hepimiz bayılıyoruz itiraf edin. "Bizim kuzen şunu yapmış böyle olmuş", "Bir arkadaşım var sevişmeden önce peynir yemiş de bilmem ne olmuş" gibi pek de gerçekle ilgisi olmayan şeyleri hem anlatmaya hem de dinlemeye bayılıyoruz.

Adet döneminde hamile kalınmaz efsanesi de bunlardan biri.

Adet döneminde cinsel ilişkinin zararlı olmadığını hepimiz biliyoruz. Tercih edilir edilmez orasını bilemeyiz. Kişinin kendisine kalmış bir durumdur. Lakin adetliyken hamile kalınmaz gibi kesin bir düşünce yanlıştır. Adetliyken kesinlikle hamile kalmazsınız garantisini vermek mümkün değildir.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre pek çok kadın "Adet dönemindeyim, hamile kalmam" diye düşünerek korunmasız seks yapmaktadır.

Görülen her kanamanın adet kanaması olmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Pek çok kadın iki adet dönemi arasında yumurtlar ve en doğurgan dönem bu dönemdir.

Ancak yapılan araştırmalar bazen zamansız yumurtaların da söz konusu olabileceğini göstermektedir.

Normalde adet döneminde atılan yumurta haricinde sağlıklı başka yumurtalar da üretilmiş olabilir. Bu yumurtalar adet dönemi bitmeden veya hemen adet dönemini takip eden günlerde bırakılabilir. Bu dönemde korunmasız cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalmamak için hiçbir neden yoktur.

Uzmanlara göre ovulasyon söz konusu olduğunda yumurtaların yaşama süresi 4-5 gündür. Adetliyken kadın vücuduna giren spermlerin de 4 güne kadar dölleme özelliklerini koruduğu düşünülürse o an olmasa bile ilerleyen günlerde de hamile kalma ihtimaliniz bulunuyor. Nitekim hamilelik hesaplanırken tam olarak hangi gün döllenme olduğunu tespit etmek mümkün değildir. Bu sebeple hamilelik haftası son adet gününün ilk gününden itibaren hesaplanır.

Adet döneminde ilişkiye girerken korunmak enfeksiyonlara karşı korunmanız için önemlidir. Yoksa kirli kanın atıldığı, adet kanamasının pis olduğu gibi bir durum yoktur. Sadece her iki taraftan birinde enfeksiyon varsa adet döneminde korunmasız cinsel ilişki esnasında bulaşma ihtimali artmaktadır.

Lolipop