Adet Gecikmesi

Adet Gecikmesi

Son dakika adet gecikmesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan adet gecikmesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan adet gecikmesi haber sayfamızda...

Adet Gecikmesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 140 adet gecikmesi haberi bulunmuştur.
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için…
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için… Adet söktürücülerin, mekanizmaları etkileyerek adet kanamasını tetikleyici özelliklere sahip olduğunun söylenmesi mümkündür. Genel olarak adet söktürücü olarak doğal yöntemlerin tercih edilebileceği gibi her evde bulunan doğal malzemelerle de adet söktürücü yapılabilmesi mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.07.2023 Kadın Sağlığı
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Hamile olduğumu nasıl anlarım?
Hamile olduğumu nasıl anlarım? Hamilelik planlayan çiftlerin gecikme ile birlikte gebeliğin söz konusu olduğunu anladıklarını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, hamileliğin nasıl belli olacağını sizler için anlattı. Hamilelik planlayan çiftler zaten adet düzenlerini takip etmekte ve gecikme olduğunda hemen alarm olmaktadırlar. Eğer hamileliğin olup olmadığını anlamak isteniyorsa yapılması gereken tek şey gebelik testidir. Gebelik testini idrarda ya da kanda yapabilirler. Test yapmak istemeyen ya da bir an önce sonucu öğrenmek isteyenler doktora başvurabilirler. Bir kadın doğum uzmanına başvurduğunuz zaman yapılacak ilk iş gebelik testidir. Eğer adet gecikmeniz çok fazla ise yapılan ultrasonda bebeği görme şansınız oldukça yüksektir.
10.08.2021 Sağlık
Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir? Tüp Ligasyonu Neden Yapılır? Geri Alınabilir Mi?
Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir? Tüp Ligasyonu Neden Yapılır? Geri Alınabilir Mi? Kadınlarda yumurtalıklara takılan tüpler sayesinde yumurtalar, dışarı atılmaktadır. Bu sayede hamile kalma durumu olmamaktadır. Döllenmenin olmaması için yumurtalıkların ürettiği yumurtaların dışarı atılma tekniği olarak kullanılmaktadır. 0 olarak gebe kalma hali olmamaktadır. Tüp ligasyonu, nasıl bir şekilde yapılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.04.2021 Sağlık
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur?
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur? Sağlık problemleri olmaması halinde, menopoz dönemine kadar bütün kadınların aylık adet kanaması görmesi gerekmektedir. Bazı sebepler nedeni ile adet kanamalarında gecikmeler meydana gelebilir. Doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi normal midir? Adet düzensizliği neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...
20.03.2021 Sağlık
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur?
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Adet Gecikmesi Normal Midir? Adet Düzensizliği Neden Olur? Sağlık problemleri olmaması halinde, menopoz dönemine kadar bütün kadınların aylık adet kanaması görmesi gerekmektedir. Bazı sebepler nedeni ile adet kanamalarında gecikmeler meydana gelebilir. Doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi normal midir? Adet düzensizliği neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...
15.03.2021 Sağlık
Adet Nasıl Başlatılır? Vakti Yaklaştıysa Hemen Adet Getirici Öneriler Nelerdir?
Adet Nasıl Başlatılır? Vakti Yaklaştıysa Hemen Adet Getirici Öneriler Nelerdir? Adet, kadınların her ay düzenli olarak yaşadığı durumlardan biridir. 21 ila 30 gün periyodlar halinde gerçekleşen bu durum bazı kişilerde düzenli devam ederken bazı hanımlarda sekmeye uğrayabilmektedir. Adet olmak isteyen fakat bu dönemi geciken kişiler için çeşitli adet getirici çözüm önerileri ve yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler yazımızın içeriğinde yer almaktadır.
6.03.2021 Sağlık
3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir?
3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir? Kadınlar doğası gereği hamile kaldıklarında bebeklerin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bebeğin büyümesiyle birlikte her evrede farklı belirtiler görülür. 3 haftalık hamilelik döneminde nasıl bir değişiklik yaşanacağı anne adayları tarafından merak edilir. 3 haftalık gebelikte annede ne gibi değişikler olur? Hamileliğin üçüncü haftası neler değişir? Konularına ilişkin sizlere fayda sağlayacak bazı bilgiler derledik.
5.03.2021 Sağlık
Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer? Hormonları Nasıl Etkiler?
Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer? Hormonları Nasıl Etkiler? Kadınların her ay yaşadıkları hormonal durumlardan biri olan adet, mevsimsel olarak bazı zamanlar sekmeye uğrayabilmektedir. Regl döneminin gecikmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenlerin en başında ise mevsim değişiklikleri gelmektedir. 21 ila 35 gün arasında gerçekleşen adet dönemi hakkında mevsimsel adet gecikmesi ne kadar sürer sorusunun yanıtlarını derledik.
4.03.2021 Sağlık
Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır?
Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır? Adet durumu kadınlar için geçerli bir durumdur. Kadınların yaşadığı bu durum bazı dönemlerde yaşanır. Adetin gecikmesi durumunda, bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Adet gecikmesi genellikle hamilelik olarak görülüyor. Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesin olur? Hamilelik testi adet gecikmesinden kaç gün sonra yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.03.2021 Sağlık
Kadınlarda Sol Kasık Ağrısı Neden Olur? Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir?
Kadınlarda Sol Kasık Ağrısı Neden Olur? Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir? Kadınlarda sol kasık ağrısı sebepleri bir hayli türlü olabilir. Kasık bölgesi; karın bölgesinin alt vücuda ve bacaklara geçtiği yer olarak tanımlanabilir. Kalça yakınlarında, mide altında, üst uylukların üstünde yer alır. Kadınlarda sol kası ağırsı neden olur? Sol kasıkta ağrı gebelik belirtisi midir? İşte tüm ayrıntılar.
14.02.2021 Sağlık
Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? Geciken Adet İçin Düzenleyici Bitkiler Nelerdir?
Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? Geciken Adet İçin Düzenleyici Bitkiler Nelerdir? Adet döngüsü tüm kadınların yaşadığı bir durumdur. Bu döngü her ay kendini tekrarlar. Sağlıklı ve doğurganlık çağına gelmiş her kadın adet olmaktadır. Adet döngüsünde yaşanan düzensizlikler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Adet düzensizliğine ne iyi gelir? Geciken adet için düzenleyici bitkiler nelerdir? İşte, tüm detaylar...
12.02.2021 Sağlık
Adet Hesaplama Nasıl Yapılır? Reg Dönemi (Adet Döngüsü) Hesaplama Yöntemi
Adet Hesaplama Nasıl Yapılır? Reg Dönemi (Adet Döngüsü) Hesaplama Yöntemi Kadınlar ergenlik döneminden itibaren her ay adet kanaması yaşar ve menopoz dönemine kadar bu kanamalar devam eder. Sağlıklı bir kadında ayda bir tekrarlanan bu döngüde bazı hallerde aksamalar olabilir. Adet dönemlerinin takip edilmesi bu aksamaların sebeplerinin anlaşılması ve tedavisi açısından önemlidir. Adet hesaplama konusunda gerekli bilgileri sizler için derledik
7.02.2021 Kadın
İlk ay hamilelik belirtileri nelerdir? Gebeliğin ilk ayında neler olur?
İlk ay hamilelik belirtileri nelerdir? Gebeliğin ilk ayında neler olur? Hamile olduklarını gebelik testi yaptırarak sonrasında da bir doktor kontrolünden geçerek kesin olarak öğrenen anne adayları, hamileliklerinin ilk ayında görülen hamilelik belirtilerini merak ediyorlar. Bazı kadınlar için erken hamilelik belirtileri döllenmeden yaklaşık 10 gün sonra, hamileliğin ilk haftalarında başlarken bazı kadınların ise yaşadıkları belirtileri anlamlandırması uzun sürüyor. Peki İlk ay hamilelik belirtileri nelerdir? Gebeliğin ilk ayında neler olur? İşte, tüm detaylar.
15.01.2021 Sağlık
Menopoz Belirtileri Nelerdir? Menopoza Girildiği İlk Nasıl Anlaşılır?
Menopoz Belirtileri Nelerdir? Menopoza Girildiği İlk Nasıl Anlaşılır? Kadın sağlığı oldukça önemlidir. Kadın hastalıklarını bilerek ona göre önlemler almak hem doğurganlığın önemli bir etkeni olur hem de kişisel sağlığı korumaya yardımcıdır. Kadınlar için menopoz dönemi de oldukça önemlidir. Menopoz belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.01.2021 Sağlık
Hamile Kalma Belirtileri Nelerdir? İlk Gebelik Testi Ne Zaman Doğru Sonuç Verir?
Hamile Kalma Belirtileri Nelerdir? İlk Gebelik Testi Ne Zaman Doğru Sonuç Verir? Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişir. Örneğin bazı anne adayları gebelik sürecinde birçok şey aş erirken bazılarında iştah kaybı yaşanır. Adet gecikmesi ise sadece hamilelikte değil birçok kadın hastalığında ve yalancı gebelikte görülebilir. Hamile kalma belirtileri nelerdir? İlk gebelik testi ne zaman doğru sonuç verir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
10.01.2021 Sağlık
İlk Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamileliğin İlk Haftasında Vücutta Neler Olur?
İlk Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamileliğin İlk Haftasında Vücutta Neler Olur? Hamileliğinin ilk haftasında anne adaylarında bir takım fiziksel değişiklikler görülebilir. Hamileliğin ilk haftası için belirtiler genellikle çoğu kadında aynıdır. Baş dönmesi, karın ve bel ağrıları gibi belirtiler ilk hafta hamilelik belirtileri olarak bilinmektedir. En sık rastlanan belirtileri ve hamileliğin ilk haftasında anne vücudunda meydana gelen değişimleri detaylarıyla derledik.
10.01.2021 Sağlık
Yüzde yüz hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik kesin olarak nasıl anlaşılır?
Yüzde yüz hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik kesin olarak nasıl anlaşılır? Son zamanlarda halsizlikler, akıntılar ve hassa göğüs uçları gibi durumlarla karşılaşan bireylerin aklına hamilelik durumları gelmiştir. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin aklına sık sık yüzde yüz hamilelik belirtileri nedir? Hamilelik kesin olarak nasıl anlaşılır? Ve hamilelik döneminde adet gecikmeleri normal mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.01.2021 Sağlık
Enteresan Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Normalden Farklı Gebelik Belirtileri
Enteresan Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Normalden Farklı Gebelik Belirtileri Hamilelik belirtileri denilince akla ilk gelenler mide bulantısı, kusma ve adet gecikmesi oluyor. Oysaki hamileliğin bu sayılan yaygın belirtiler dışında enteresan olarak nitelendirilebilecek farklı belirtileri de bulunuyor. Bu konuyu merak edenler ve araştıranlara özel enteresan hamilelik belirtileri nelerdir? Normalden farklı gebelik belirtileri hakkında tüm detayları derledik.
6.01.2021 Sağlık
Bebeğin Rahime Yerleşmesi Hissedilir Mi? Hangi Belirtileri, Nasıl Gösterir?
Bebeğin Rahime Yerleşmesi Hissedilir Mi? Hangi Belirtileri, Nasıl Gösterir? Gebelik genelde adet gecikmesi sebebi ile anlaşılan bir durumdur. Ancak bu olay gerçekleşmeden önce de kadınların hamile olduğunu anlayabilecekleri bazı yöntemler bulunmaktadır. Bebeğin rahime yerleşmesi hissedilir mi? Hangi belirtileri, nasıl gösterir? İşte, tüm detaylar
25.12.2020 Ebeveyn
Hayıt Suyunun Faydaları Nelerdir? Hayıt Suyu Ne Kadar İçilmeli?
Hayıt Suyunun Faydaları Nelerdir? Hayıt Suyu Ne Kadar İçilmeli? Hayıt suyu genel olarak şifalı etkileri ile birlikte günümüze kadar gelmiş olup hala kullanılmaktadır. Bu nedenle sizler için hayıt suyu nedir? Hayıt suyunun faydaları nelerdir? Hayıt suyu nasıl hazırlanır? Hayıt suyu ne kadar içilmelidir? Detaylı olarak derledik.
Hamilelik Kaç Günde Belli Olur Ve İlk Gösterdiği Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik Kaç Günde Belli Olur Ve İlk Gösterdiği Belirtileri Nelerdir? Hamilelik kadınların vücudunda çeşitli değişikliklere neden olmaktadır. Bu değişiklikler çoğu zaman fark edilse de bazı kadınlar tarafından fark edilememektedir. Bu nedenle bazı kadınlar hamile olduklarını geç fark edebilir. Peki Hamilelik kaç günde belli olur ve ilk gösterdiği belirtileri nelerdir? Hamilelik belirtileri hakkında bilgileri sizler ile derledik.
21.10.2020 Hamilelik
Adet Gecikmesi Kaç Gün Olur, Kaç Güne Kadar Normaldir?
Adet Gecikmesi Kaç Gün Olur, Kaç Güne Kadar Normaldir? Kadınların regl görmesi ergenlik dönemine girilmesi ile başlar ve menopoz dönemine girilmesi ile sona ermektedir. Bu dönemde adet gecikmeleri görülmesi normaldir. Fakat uzun süre gecikme yaşanması bazı sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Peki Adet gecikmesi kaç gün olur, kaç güne kadar normaldir? Sizlere adet gecikmesi hakkında merak edilen bilgileri detaylıca derledik.
21.10.2020 Kadın Sağlığı
Adet düzensizliği ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
Adet düzensizliği ile ilgili doğru bilinen yanlışlar Toplumumuzda hakkında en çok yanlış inanışa sahip olunan sağlık sorunlarından biri de adet düzensizliği! Adet düzensizliği konusunda doğru bilinen bu yanlış bilgiler hem zaman kaybına, hem de tedavinin göz ardı edilmesine yol açarak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Funda Aybar Susur konu hakkında bilgi verdi.
6.08.2020 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman belli olur? Hamilelik belirtileri nelerdir? - İlk hamilelik belirtileri nasıl olur, ne zaman başlar?
Hamilelik belirtileri ne zaman belli olur? Hamilelik belirtileri nelerdir? - İlk hamilelik belirtileri nasıl olur, ne zaman başlar? Halsizlik, akıntı, meme uçlarında hassasiyet, sık idrara çıkma, koku hassasiyeti, uyku isteği yaşıyorsan dikkat! Anne adaylarında hamilelik belirtileri ilk hafta içinde görülse de bu belirtiler, her kişide aynı zamanda ve aynı şekilde oluşmayabilir. Dolayısıyla hamileliğin ilk belirtileri, kişiden kişiye ve gebelik süreci boyunca farklılık gösterir. Anne bebek sağlığı için gebeliğin erken fark edilmesi çok önemlidir. Hamilelik belirtileri olarak adlandırılan bu durum, her anne adayı tarafından farklı derecelerde hissedilir. Peki, erken hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğunu nasıl anlarsın? Hamileyken sigara içilirse ne olur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Pınar Kadiroğulları hamilelik belirtileriyle ilgili merak edilenleri sizler için anlattı
22.06.2020 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Adet Gecikmesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.