SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Adet sancılarına iyi gelecek yöntemler

Adet sancıları, çoğu kadın için korkulu bir rüyadır. Her ay yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle kadınlar stres altına girer. Her ay adet döneminde, yaşanan ağrı ve duygu değişikliklerine iyi gelecek neyse ki evde uygulayabileceğiniz bazı çözümler var. İşte adet sancılarına iyi gelecek o yöntemler..

|

Kadınların çoğu, her ay adet dönemlerinde yaşayacakları şiddetli kramplar, sıcak basmaları, değişen ruh halleri dolayısıyla endişe duyar. Bu durumlara neden olan hormonal değişikliklerdir. Adet dönemi sancılarını yoğun yaşayan kadınlar, bu durumdan dolayı stres altına girerler.

Peki adet dönemi karşılaşılan bu sıkıntılara iyi gelecek bir yol yok mu diye soranlara, iyi bir haberimiz var: sağlıklı bir yaşam tarzı ve buna ek bir takım yağlar; vitamin ve mineral takviyeleriyle adet döneminde yaşadığınız yoğun ağrı ve stresi kontrol altına alabilirsiniz. İşte adet dönemi sancılarına iyi gelecek o çareler…

Kalsiyum

Yatmadan önce 1200 mg Kalsiyum alımı, hormonlarınızın dengelemesini sağlayarak, geceleri huzurlu bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Kalsiyum minerali, kemikleri güçlendirmenin yanı sıra, baş ağrısına, ani duygu değişikliklerine ve kas kramplarına iyi gelir.

Magnezyum

800 mg Magnezyum dozu, PMS ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. Magnezyum eksikliği ağrılara ve kramplara sebep olur. Magnezyum kas aktivitelerini kontrol etmek için kalsiyum ile birlikte çalışır. Bu yüzden sinirlerin yatışması ve adet sancılarının hafiflemesi için bu iki mineral alımına dikkat edilmelidir.

B6 vitamini

B6 vitamini herkes için hayati önem taşır, ancak maalesef, hem kadınlarda hem de erkeklerde B6 vitamini eksikliğine sıkça rastlanır.
Adet döngünüz başlamadan hemen önce 50 ila 100 mg dozunda B6 vitamini almak, PSM döneminde oluşan sinirlilik, depresyon gibi ruhsal durumları kontrol altına almanızı kolaylaştıracaktır.

Çuha çiçeği yağı

Bir ay boyunca her gün, 500-1000 mg çuha çiçeği yağı tüketmek, hormonlarınızın dengelenmesi konusunda mucizeler yaratabilir. Çuha çiçeği yağı, göğüs hassasiyetini, şişkinliği ve sinirliliği azaltmaya yardımcı olan çok önemli yağ asitleri içerir.

Lavanta

Lavanta’nın çok yönlü ve hızlı sonuç veren sağlık açısından yararları vardır. Lavanta yağının teneffüs edilmesi zihin ve bedenin rahatlamasını sağlar. Böylece, geceleri rahatça uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, lavanta yağını, adet döngüsünün neden olduğu ağrıyı hafifletmek için sıcak su banyonuza da ekleyebilirsiniz.

Ylang-ylang yağı

Ylang-ylang yağının yoğun aroması zihni sakinleştirir ve gün içerisinde gergin tuttuğumuz bedenimizin rahatlamasını sağlar. Bu yağ, ayrıca, sedatif ve kan basıncını düşürücü etkilere sahiptir. Kadınlar, genelde, ylang-ylang yağını cinsel arzularını arttırmak ve adet döngüsünün neden olduğu sancıları hafifletmek için kullanıyor.

Kekik

Kekik, içeriği sayesinde, projesteron seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olan önemli yağlardan biridir. Projesteron, döllenmiş yumurtayla olası implantasyon için rahim duvarını hazırlayan, adet döngüsünde önemli rol oynayan bir hormondur. Dengelenmiş projesteron hormonları, adet ağrılarını hafifletir, stres seviyesini azaltır, uykusuzluk ve kilo alımı problemlerini elimine eder. Ancak östrojen baskınlığı gibi durumlarda, bir doktora danışılarak tüketilmesi önerilir.

PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.