Adet Sancısı

Adet Sancısı

Son dakika adet sancısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan adet sancısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan adet sancısı haber sayfamızda...

Adet Sancısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 89 adet sancısı haberi bulunmuştur.
Kasık ağrısı deyip geçmeyin! Nedeni bu hastalık olabilir
Kasık ağrısı deyip geçmeyin! Nedeni bu hastalık olabilir Vücutta oluşan ağrıların her birinin çeşitli nedenlerden kaynaklandığını söylemek mümkündür. Kasık ağrıları da sıklıkla karşılaşılmakta olan ağrılar arasında yer almaktadır. İşte, kasık ağrılarının nedeni hakkında merak edilen detaylar.
1.08.2023 Sağlık
En şifalı bitkiler arasında yer alıyor: Her derde deva
En şifalı bitkiler arasında yer alıyor: Her derde deva Çörek otu, belki de en çok duyduğumuz ama en az kullandığımız şifalı bitkilerden biri. Peki çörek otu neden bu kadar önemli? Çörek otu, aslında bir mucize bitki diyebiliriz. Hem tohumu hem de yağı pek çok hastalığa iyi geliyor ve vücudumuzu güçlendiriyor.
12.06.2023 Alternatif Tıp
Hamilelikte Adet Olacakmış Gibi Ağrı Olur Mu? Gebelik Belirtisi Mi?
Hamilelikte Adet Olacakmış Gibi Ağrı Olur Mu? Gebelik Belirtisi Mi? Hamilelik kadınlar için en önemli dönemlerden birisidir. Oldukça detaylı bir konu olan hamilelik hakkında pek çok anne adayı bazı konuları merak etmektedir. Bunlardan birisi de adet ağrılarıdır. Hamilelik dönemlerinde kadınlarda görülen ağrıların neden olduğu araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, hamilelikte adet olacakmış gibi ağrı olur mu? Gebelik belirtisi mi? Sizlere hamilelikte adet ağrıları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
6.07.2022 Sağlık
Şiddetli adet sancısı hangi hastalıkların habercisi olabilir?
Şiddetli adet sancısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, şiddetli ağrı sancılarının nedenlerini ve hafifletmek için neler yapılabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Adet sancıları alt karın bölgesinde zonklayıcı veya kramp şeklinde ağrılardır. Birçok kadın, adet dönemlerinin hemen öncesinde ve adet sırasında adet sancısı çeker. Şiddetli adet sancıları, her ay birkaç gün günlük aktivitelere müdahale edecek kadar şiddetli olabilir. Endometriozis veya rahim miyomları gibi durumlar adet kramplarına neden olabilir. Nedeni tedavi etmek ağrıyı azaltmanın anahtarıdır. Başka bir durumdan kaynaklanmayan adet krampları yaşla birlikte azalma eğilimindedir ve genellikle doğumdan sonra düzelir. Yeterince uyumanın ve dinlenmenin yanı sıra düzenli egzersiz adet sancılarını hafifletmeye yardımcı olur. Sıcak bir banyo veya alt karnınızda ısı uygulamak adet kramplarını hafifletebilir. E vitamini, omega-3 yağ asitleri, B-1 vitamini (tiamin), B-6 vitamini ve magnezyum takviyelerinin adet kramplarını azaltabileceğini göstermiştir.
4.07.2022 Sağlık
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor?
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor? Çoğunlukla gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde görülen şiddetli vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununun temel nedeni. Peki vitamin ve mineral eksiklikleri hangi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bu eksikliklerin giderilmesi için ne yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve olası jinekolojik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
11.05.2022 Kadın Sağlığı
24. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
24. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Düzenli bir şekilde gelişimini devam ettiren bebeğinizin bu hafta yaşayacağı değişime göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Geçmeyen adet sancıları hastalık habercisi olabilir mi?
Geçmeyen adet sancıları hastalık habercisi olabilir mi? Kasıktan karna doğru yayılan keskin ağrı kimi zaman adet öncesinde kimi zamansa adetin ilk günlerinde kendini belli eder. Birçok kadın için işkenceye dönüşen adet dönemi ağrıları, çoğu zaman normal karşılansa da bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kadın Hastalıkları Uzman Opr.Dr.Çiğdem Yavuz Yurtsever adet sancıları hakkında bilgi verdi.
26.01.2022 Kadın Sağlığı
Hacamat Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamat Nedir, Neye İyi Gelir?
Hacamat Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamat Nedir, Neye İyi Gelir? Hacamat alternatif tıpta oldukça tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Kelime bakımından emmek anlamına gelen hacamat vücudun önemli ve belirli bölgelerinde vakum sayesinde kirli kanın çekilmesidir. Hacamat kafa arkası, omuz, bel, bacak bölgelerine uygulanmaktadır. Stresi azaltarak panik atağa iyi gelen hacamat aynı zamanda bezle grip ve tüm üst solunum yolları ile ilgili hastalıklarda da işe yarar. Ancak hacamat işleminde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa yaradan çok zararları olabilir. Hacamat faydaları ve zararları nelerdir? diyorsanız “Hacamat nedir, neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Regl Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kadınların genellikle her ay düzenli olarak yaşadıkları adet dönemi kimilerinde daha hafif ağrılarla geçerken kimilerinde daha ağır seyredebiliyor. Kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve hareketlerini önemli ölçüde kısıtlayan adet sancısı bazen beraberinde mide buluntusu, ishal, tansiyon düşüklüğü, bel ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve dengesiz bir ruh hali getirebilir. Regl ağrısını ilaçsız geçirmek isteyenler için evde yapılabilecek basit bitkisel çözümlerle mevcut. Adet sancısına ne iyi gelir? diyorsanız regl ağrısı neden olur, nasıl geçer? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Kadın Sağlığı
Hamilelikte Adet Olacakmış Gibi Ağrı Olur Mu? Gebelik Belirtisi Mi?
Hamilelikte Adet Olacakmış Gibi Ağrı Olur Mu? Gebelik Belirtisi Mi? Hamilelik kadınlar için en önemli dönemlerden birisidir. Oldukça detaylı bir konu olan hamilelik hakkında pek çok anne adayı bazı konuları merak etmektedir. Bunlardan birisi de adet ağrılarıdır. Hamilelik dönemlerinde kadınlarda görülen ağrıların neden olduğu araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, hamilelikte adet olacakmış gibi ağrı olur mu? Gebelik belirtisi mi? Sizlere hamilelikte adet ağrıları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
11.09.2021 Sağlık
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir? Pelvik ağrı rahim bölgesinde meydana gelebilmektedir. Bu ağrı kronik ağrı kategorisinde yer almaktadır. En fazla kasık ve alt karın kısmında bu ağrı hissedilmektedir. Bazen pelvik ağrılar kalça bölgesinde de hissedilebilir. Rahim ağrısı neden olur? Ağrı nerelerde hissedilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.07.2021 Sağlık
Regl Ağrısı Nasıl Ve Neden Olur? Ağrı Nerede Olur?
Regl Ağrısı Nasıl Ve Neden Olur? Ağrı Nerede Olur? Menstrual döngünün bir parçası da adet dönemidir. Kadınların genelinde bu günde adet sancısı meydana gelmektedir. Bu ağrılar çoğunlukla karın bölgesinde kramp şeklinde oluşmaktadır. Bazen bu ağrılar şiddetli olabilirken bazı dönemler daha hafif bir şekilde atlatılabilmektedir. Regl ağrısı nasıl ve neden olur? Ağrı nerede olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.07.2021 Sağlık
“Miyomlarım var hamile kalamam” demeyin!
“Miyomlarım var hamile kalamam” demeyin! Adet düzensizliği, adet sancısı, idrar kaçırma, kısırlık, düşük gibi birçok olumsuz tabloya sebep olan miyomlar rahime zarar vermeden cerrahi yöntemlerle çıkarılabiliyor. Özellikle miyom cerrahisi sonrası gebe kalmak da mümkün olabiliyor. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, rahim çıkarılmadan yapılan miyom cerrahisi hakkında bilgi verdi.
1.06.2021 Kadın Sağlığı
Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?
Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Adet sancısına benzeyen ve karında meydana gelen ağrının nedeni nedir? Adet sancısı dışında bazı nedenlerden dolayı meydana gelen ve adet ağrılarına benzeyen ağrılar nasıl tedavi edilir? Karın bölgesinde meydana gelen bu ağrının genel anlamda nedeni nedir? Bu gibi durumlarda hangi tedavi yöntemi tercih edilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.03.2021 Sağlık
Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal Mi?
Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal Mi? Karın ağrısı her insan görülen bir sağlık sorunudur. Karın ağrısı insanları bazen korkutabiliyor. Adet sancısına benzer olan karın ağrılarının nenden oluştuğu birçok insanın merak ettiği bir konu olabiliyor. Adet sancısı gibi karın ağrısı neden olur, nasıl geçer? Adet sancısına benzeyen karın ağrısı normal mi? Soruları için tüm detayları sizler için derledik.
6.03.2021 Sağlık
Teşhis edilmesi 10 yılı bulabilen hastalık! Karın ağrısı, şişkinlik...
Teşhis edilmesi 10 yılı bulabilen hastalık! Karın ağrısı, şişkinlik... Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak bilinen ve başka rahatsızlıklarla da ortak belirtiler gösteren endometriozisin tanısı bazen 10 yılı bile bulabiliyor! Türkiye'de kadınların çoğu adet döneminin ağrılı geçmesini "normal" kabul ettiği için çok önemli bir sağlık sorunu da sinsice ilerliyor. Belirtileri ve şiddeti tümörün yerleştiği bölgeye göre farklı sorunlara yol açan, anne olmanın önündeki en büyük engellerden biri olarak karşımıza çıkan bu tehlikeli hastalık ülkemizde her 10 kadından 1'inde görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Mete Güngör, endometriozis hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu
2.03.2021 Genel Sağlık
Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Şiddetli Baş Ağrısı Neden Olur?
Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Şiddetli Baş Ağrısı Neden Olur? Baş ağrısı, günlük hayatımızı etkileyen ve hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren rahatsızlıklar arasında yer alır. Baş ağrısının birbirinden farklı pek çok sebebi olabilir. Vücudun susuz kalması, yorgunluk, stres gibi etkenler baş ağrısını tetikler. Sizler için baş ağrısı nedenleri nelerdir? Şiddetli baş ağrısı neden olur? Tüm detayları derledik.
17.02.2021 Sağlık
Adet Sancısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Şiddetli Adet Sancısı Nedenleri Nelerdir?
Adet Sancısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Şiddetli Adet Sancısı Nedenleri Nelerdir? Kadın sağlığının düzenli bir şekilde ilerleyebilmesi için belli başlı kontrollerin düzenli yapılması gerekir. Kadınlarda her 28 günde bir adet kanamaları olur. Doğurganlığın temelinde adet döneminde oluşan yumurtalar bulunmaktadır. Adet sancısı neden olur, nasıl geçer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.02.2021 Sağlık
Dayanılmayacak adet ağrılarını dikkate alın!
Dayanılmayacak adet ağrılarını dikkate alın! Doğurganlık çağındaki birçok kadını etkileyen ve halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometrioma, Türkiye’de yaklaşık iki milyon kadını etkiliyor. Kimi zaman kendini hemen belli etse de, kimi zaman sinsice ilerleyip doğurganlık ihtimalinin düşmesine neden oluyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, çikolata kisti ile ilgili bilgi verdi.
2.02.2021 Kadın Sağlığı
Regl ne demek, belirtileri neler? Regl nedir, kaç gün sürer?
Regl ne demek, belirtileri neler? Regl nedir, kaç gün sürer? Genç kızlar tarafından merak konusu olan regl dönemi araştırılmaya devam ediyor. Ergenlik döneminde başlayan ve uzun yıllar süren regl dönemi sağlıksal bir durumdur. Vücudun yenilenmesi, gelişmesi olarak adlandırabileceğimiz regl hakkında arayışlar şu şekilde; regl ne demek? Regl belirtileri nelerdir? Regl nedir, kaç gün sürer? soruları peş peşe geliyor. İşte regl hakkında bilinmesi gerekenler...
20.01.2021 Kadın Sağlığı
Çarkıfelek Çiçeği: Anlamı, Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?
Çarkıfelek Çiçeği: Anlamı, Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır? Çiçekler bulunduğu ortama renk katan en önemli aksesuarlardan biridir. Evlerde bahçelerde balkonlarda yetiştirilebilen çiçekler farklı farklı özelliklere sahiptir. Bazı çiçekler ü görüntü güzelliği yanında olumsuz etkilerde taşımaktadır. Bu sebeple bitkiler konusu önemli konulardan bir tanesidir. Aksi takdirde güzel görüntüye aldanarak çiçek yetiştirme konusu kişiler için daha kötü sonuçlar doğurabilecektir. Çarkıfelek bitkisi de hakkında birçok şey söylenen en önemli bitkiler arasında yer almaktadır. Çarkıfelek bitkisi ile ilgili merak edilen detayları sizler için derledik.
21.07.2020 Püf Noktası
Düşük belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Düşük yapma nasıl hissedilir, kanama nasıl olur?
Düşük belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Düşük yapma nasıl hissedilir, kanama nasıl olur? Düşük belirtilerinin en temelinde vajinadan gelen kanama, kasık ağrıları, makata vuran ağrılar, kasılmalar vardır ancak farklı belirtiler şeklinde de kendini gösterebilir. Düşük yani hamileliğin ilk 20 haftasında bebeğin kaybı hamilelikle ilgili en yaygın sorunlardandır. Düşük belirtileri nelerdir, düşük riski nasıl anlaşılır, düşükte gelen parçalar nasıl olur diyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz düşük belirtilerine göz atabilirsiniz...
6.07.2020 Hamilelik
34 hamile çocuk skandalında doktor 'Adnan Hoca'cı çıktı!
34 hamile çocuk skandalında doktor 'Adnan Hoca'cı çıktı! Suriye uyruklu 15 yaş altı 34 çocuğun hamile olduğu halde, adli makamlara bildirmedikleri iddiasıyla yargılanan 18 doktorun davasında mahkeme, iki polisin tanık olarak dinlenmesine hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
12.11.2019 Gündem
Çikolata kistleri kadınları vuruyor!
Çikolata kistleri kadınları vuruyor! Endometriozis (halk arasındaki tabiri ile çikolata kisti), rahim içindeki her ay adet olmayı sağlayan tabakanın rahim dışına yerleşmesi ve çoğalması ile karakterize bir hastalıktır. Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Profesör Doktor Polat Dursun konu hakkında bilgiler verdi.
12.04.2019 Kadın Sağlığı
Dondurma adet sancılarına iyi geliyor
Dondurma adet sancılarına iyi geliyor Yaz aylarının gelmesiyle en çok ihtiyaç duyulan gıdalardan biri olan dondurma içinde bulundurduğu kalsiyum, fosfor ve vitaminlerle birçok hastalığın da tedavisini destekliyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cansu Alpaslan, dondurmanın bağışıklık sistemi dostu olduğuna da değinerek, “Dondurma yüksek kalsiyum içerdiğinden dolayı adet (regli) sancılarına da iyi geliyor” dedi.
16.07.2018 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Adet Sancısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.