Gündem Son dakika: İğrenç detay! Yaşları 11'den 40'a kadar değişiyor

Son dakika: İğrenç detay! Yaşları 11'den 40'a kadar değişiyor

11.07.2018 - 06:54 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 5 ilde aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi. Adnan Oktar'ın polisleri görünce Sarıyer'e kadar kaçtığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı. Adnan Oktar'ın tüm mal varlığına el konuldu. Soruşturma kapsamında Oktar'ın el konulan mal varlığına kayyum atandı. 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar avukatından meyve suyu, elbise ve iç çamaşırı istedi. Öte yandan Kandilli'de bulunan bir villada gerçekleştirilen operasyonda 9 kadın gözaltına alındı. Bir çevik kuvvet otobüsüne bindirilen 9 kadın Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıkarıldı.

Son dakika: İğrenç detay Yaşları 11den 40a kadar değişiyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor.Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını kapsıyor.

Haberin Devamı

Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi.Ayrıca, operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınacak isimler arasında Oktar Babuna da var.

AVUKATINDAN BUNLARI İSTEDİ

Gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Adnan Oktar, avukatları Atanur Demir ve Heyam Fidan ile görüştü. Avukat Demir, "Müvekkilim Adnan Oktar 'Ben iyiyim' dedi. Meyve suyu, elbise ve çamaşır istedi" dedi. Avukat Demir müvekkiliyle akşam yine görüşeceğini sözlerine ekledi.

ŞİRKETLERİNE KAYYUM ATANDI, 16 ARACINA EL KONULDU

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltı sayısı 166'a çıktı. Oktar'ın tüm mal varlıklarına el konulurken şirketlerine kayyum atandığı belirtildi. Öte yandan Oktar'ın Çengelköy'deki evinin bahçesinde ve garajında bulunan 16 araca el konuldu, araçlar çekiciler ile buradan götürüldü. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişileri yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Adnan Oktar hakkında 30 ayrı suçlama yönetildi. Ayrıca hakkında yöneltilen suçlardan dolayı Cumhuriyet tarihine de geçmiş oldu. Cumhuriyet tarihinde bu derecede, bu sayıda, bir suçlama, ne bir şahısa ne de bir suç örgütüne yapılmadı...

İşte o suçlamalar:

Örgüt Kurma”, “Çocukların Cinsel İstism arı”, “Cinsel Saldırı”, “Reşit Olmayanla Cinsel İlişki”, “Çocuğun Kaçırılması veya Alıkonulması”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun kılma”, “Cinsel Taciz”, “Şantaj”. “Siyasi ve Askeri Casusluk”, “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Dolandırıcılık” “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Tehdit”, “Cebir”, “İftira”, “Halkı Askerlikten Soğutma”, “Suç Uydurma”, “Hakaret” “Yalan Tanıklık”, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet”, “Rüşvet”, “Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi”, “Eziyet”, “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi”, “Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi”, “Ailenin Korunması” ve “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet Saldırı”, suçlamaları...

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR BÖYLE BAĞIRDI: KEDİCİKLERİN NEREDE?

İstanbul'da gözaltına alınan Adnan Oktar'a sağlık kontrolü çıkışında vatandaşlar tepki gösterdi. "Kediciklerin nerede?" diye bağıran vatandaşlara gülümseyen Oktar, polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.



OPERASYONDA ŞOKE EDEN DETAYLAR

Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 20'nin üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve cemaati hakkında mağdur olarak suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 106'sı kadın olduğu belirtildi.

VİLLASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin arama yaptığı Adnan Oktar'a ait Vaniköy sırtlarındaki lüks villa havadan görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, Adnan Oktar grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında Üsküdar Vaniköy'deki lüks villada arama yaptı. Polisin didik dikik incelediği villa, drone ile havadan görüntülendi. Çevresi ağaçlarla kaplı olan ve adeta bir şatoyu andıran villanın içerisindeki lüks araçlar dikkat çekti. Villada polis ekiplerinin çalışmasının sürdüğü görüldü.

Haberin Devamı

POLİSİ GÖRÜNCE SARIYER'E KADAR KAÇTI

Kendisini gözaltına almaya gelen polisi Çengelköy'deki evinin kapısında görünce özel arabasıyla Sarıyer'e kadar kaçan ve orada yakalanıp gözaltına alınan Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen "askeri casusluk" suçlamasının ise Türkiye'ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail'e yapıldığı iddia ediliyor.

OKTAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Gözaltına alınan Adnan Oktar; 'İngiliz derin devletinin oyunu bu iddialar yalan' dedi.

OKTAR BABUNA DA GÖZALTINDA

Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyon kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

Son dakika: İğrenç detay Yaşları 11den 40a kadar değişiyor

OKTAR BABUNA'NIN KIZ KARDEŞİ DE YAKALANDI

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde başlatılan operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan 3 kadın, Ankara'da lüks otomobille kaçmaya çalışırken yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon kapsamında, Ankara'nın Çayyolu semtinde belirlenen lüks villaya sabah 06.00 sıralarında baskın yapıldı.

Baskında, haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kadının kaçtıkları tespit edildi.

Kadınların yakalanması için bölgede çalışma başlatan ekipler, şüphelendikleri lüks otomobili durdurdu.

Otomobildeki kadınların villadan kaçan ve aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Oktar Babuna'nın kız kardeşi A.H.B'nin de bulunduğu F.C.E. ve D.A. olduğu belirlendi.

İncelemenin ardından gözaltına altına alınan kadınlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Son dakika: İğrenç detay Yaşları 11den 40a kadar değişiyor

Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da hakkında gözaltı kararı çıkartılan üç kadın lüks otomobille kaçmaya çalışırken yakalandı. Otomobildeki kadınların villadan kaçan ve aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Oktar Babuna'nın kız kardeşi A.H.B. de yer aldı.

Yazarlar