Gündem Son dakika: Adnan Oktar grubuna operasyon! Listede o isim de var

Son dakika: Adnan Oktar grubuna operasyon! Listede o isim de var

22.10.2018 - 08:37 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 11 ilde, suç örgütü Adnan Oktar grubuna yönelik olarak başlatılan operasyonlarda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 23'ü İstanbul'da olmak üzere 33 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan isimler arasında örgüt elebaşı Adnan Oktar hakkında "O mehdidir ve yüksek İslam âlimidir" şeklinde açıklamalar yapan ağabeyi Kenan Oktar da bulunuyor.

Son dakika: Adnan Oktar grubuna operasyon Listede o isim de var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve çocuk tacizinden çocuk tecavüzüne, kara para aklamadan casusluğa kadar 30 ayrı alanda suçlamayla geçtiğimiz Temmuz ayında başlatılan operasyonlarla aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar'ında bulunduğu 175 mensubu gözaltına alınan suç örgütü Adnan Oktar cemaatine yönelik olarak soruşturmayı yürüten savcılıkça 33 örgüt şüphelisi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Savcılık kararıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ögüte yönelik başlattığı 3.dalga operasyonda sabah saatlerinde 11 ilde eş zamanlı olarak baskınlar düzenledi. 23’ü İstanbul’da olmak üzere 33 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği operasyonda ilk baskınlarda 11 aranan isim yakalanıp gözaltına alındı.

Operasyonda Adnan Oktar’ın ağabeyi Kadın Doğum Uzmanı Kenan Oktar’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Adnan Oktar Örgütü’ne 11 Temmuz’da düzenlenen operasyon sonrasında bir çok televizyon programına katlan Kenan Oktar “Adnan Hoca benim tek kardeşim, öz kardeşim. Uzun süredir ayrıyım. Onun yanında bulunmak isterdim. Kısmet bugüneymiş. Kuvvetli bir operasyon yapıldı. Operasyonda herkesin tahmin edeceği gibi İngiliz derin devletinin planladığı bir operasyon. Biz hocamızın ve hanım kardeşlerimizin suçsuz olduğunu biliyoruz, halk da biliyordur” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Hatay’da bir devlet hastanesinde doktor olan Kenan Oktar’ın telefonla bağlandığı bir programda “Hocamız” ifadesini kullandığı Adnan Oktar’la ilgili “ Onun İmam Mehdi olduğuna kanaatimiz tam. O Mehdidir” sözleri ile bir gazete röportajında Adnan Oktar’ın yakalanması sebebiyle İstanbul’da deprem olacağını ima etmesi tepki çekmişti.

Yazarlar