Ekonomi Affetmeyeceğiz

Affetmeyeceğiz

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasaları kontrol altına alma gayretlerinin sürdüğünü ifade ederek, “Bazı suistimaller var; özellikle stokçular. Stok çalışmaları, buna benzer ne varsa hepsinin üzerine gideceğiz. Bu konuda bakanlıklarımız yoğun bir çalışma içindeler. Bu stokçulara da aynen ben de söylüyorum; bu yaptığınız stoklarla sizi affetmeyeceğiz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa cezai müeyyideler, para, öbür taraftan diğer yönleriyle bu konuyu da kovalayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Üzerine gidilecek

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, piyasaları kontrol altına alma gayretini tüm ekipleriyle devam ettirdiğini anlatan Erdoğan, “Bazı suistimaller var. Özellikle stokçular, şunlar bunlar... Bunların üzerine bakanlıklarımız kararlılıkla gidiyor. Birçok depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak... Bunların bedelini ödeyecekler” dedi.

Havlu ve tuvalet kağıdındaki zamlara da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Öbür tarafta havlu kağıttı, taharet kağıtlarıydı, vesaire bunlarla ilgili birçok depolama, stok çalışmaları, buna benzer ne varsa hepsinin üzerine gideceğiz. Bu konuda bakanlıklarımız yoğun bir çalışma içindeler. Bu stokçulara da aynen ben de söylüyorum; bu yaptığınız stoklarla sizi affetmeyeceğiz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa cezai müeyyideler, para, öbür taraftan diğer yönleriyle bu konuyu da kovalayacağız.”

Haberin Devamı

Faizde düşüş olumlu yansıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanmanın ardından son iki ayda Türk lirasının yüzde 20’ye yakın değer kazandığı hatırlatılarak, “Sizin faizlerle ilgili duruşunuzu biliyoruz. Gelinen noktada bu konuda söyleyecekleriniz var mı” sorusu üzerine, “Görüldüğü gibi faizlerde düşüşler devam ediyor. Faizlerdeki düşüşün de olumlu yansımasını görüyoruz” dedi.