Afrika

Afrika

Son dakika afrika haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan afrika gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan afrika haber sayfamızda...

Afrika

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37.379 afrika haberi bulunmuştur.
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü Güney Afrika’da bir yolcu otobüsü komşu ülke Botsvana’dan Limpopo eyaletindeki Moria’ya gittiği sırada köprüden şarampole yuvarlandı.
29.03.2024 Dünya
Hem söyledi hem yönetti
Hem söyledi hem yönetti Murat Balcı, müzik kariyerinde ters köşe bir sürpriz yaparak 90’ların Sezen Aksu imzalı sevilen hitlerinden ‘Gel Günaha Girelim’ isimli single’ını Nurettin Çolak prodüktörlüğünde müzikseverlerle buluşturdu.
29.03.2024 Cadde
Türk Hava Yolları, Libya seferlerine yeniden başladı
Türk Hava Yolları, Libya seferlerine yeniden başladı Türk Hava Yolları(THY), uzun süre önce ara verdiği Libya uçuşlarına yeniden başladı. THY’nin Libya’nın Trablus kentine başlattığı seferle Afrika kıtasında 62 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.
29.03.2024 Ekonomi
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 10 gündür devam eden kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü açıklandı.
28.03.2024 Dünya
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak Dışişleri Bakanlığı, İrlanda'nın müdahalesinin Soykırım Sözleşmesi'nin bir veya birden çok hükmüne ilişkin yorumunu ortaya koyması için bir fırsat olacağını bildirdi.
28.03.2024 Dünya
Türkiye’den 80 ülkeyi yönetiyor
Türkiye’den 80 ülkeyi yönetiyor 150 ülkede faaliyet gösteren ilaç grubu Recordati’nin Türkiye organizasyonunda; Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Erdem Çınar, Uluslararası Bölgenin de sorumluluğunu üstlenerek, Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü oldu.
28.03.2024 Ekonomi
Jose Mourinho'nun hedefi Portekiz Milli Takımı!
Jose Mourinho'nun hedefi Portekiz Milli Takımı! Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, ülkesinin milli takımından aldığı teklifi dile getirdi.
27.03.2024 Dünyadan Futbol
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek.
27.03.2024 Ekonomi
Rize’de fırtına! Dalgaların boyu 3 metreyi aştı
Rize’de fırtına! Dalgaların boyu 3 metreyi aştı Karadeniz’de şiddetli rüzgarın sebep olduğu dalgalar Rize'nin Pazar ilçesi sahilinde kayalıkları ve dalga kıranları aşarak hasara yol açtı.
27.03.2024 Gündem
Hamsi ihracatında  2 milyon doların üzerinde döviz girdisi
Hamsi ihracatında 2 milyon doların üzerinde döviz girdisi Türkiye genelinde bu yılın Ocak-Şubat döneminde 18 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 577 bin 463 kilogram karşılığı 2 milyon 119 bin 896 dolarlık döviz sağlandı.
27.03.2024 Ekonomi
2014’den bu yana 63 binden fazla düzensiz göçmen öldü veya kayboldu
2014’den bu yana 63 binden fazla düzensiz göçmen öldü veya kayboldu 2014-2023 arasında öldüğü veya kaybolduğu düşünülen 28 bin 854 düzensiz göçmenin Afrika veya Asya’dan geldiği tahmin ediliyor.
27.03.2024 Dünya
Kuzey Afrika'dan geliyor: Kırmızı toz yağabilir!
Kuzey Afrika'dan geliyor: Kırmızı toz yağabilir! Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Peki, bu ne anlama geliyor? Perşembe gününe dikkat çeken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli uyarılarda bulundururken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava durumu tahminlerini paylaştı.
27.03.2024 Gündem
Kırmızı çamur yağabilir! Kuzey Afrika'dan çöl tozu geliyor
Kırmızı çamur yağabilir! Kuzey Afrika'dan çöl tozu geliyor Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Yurdun batısında toz taşınımı görülebilir. Peki, bu ne anlama geliyor? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.
27.03.2024 Haberler
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Youcef Atal'dan transfer itirafı! 'Trabzonspor ve Galatasaray'dan da teklif aldım'
Youcef Atal'dan transfer itirafı! 'Trabzonspor ve Galatasaray'dan da teklif aldım' Fransa temsilcisi Nice takımından Filistin paylaşımı ile ceza alan ve ara transfer sezonunda Adana Demirspor'a transfer olan Youcef Atal, açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, kendisine gelen transfer tekliflerini açıkladı.
26.03.2024 Adana Demirspor
Başakşehirli Kemen'den 'Kim şampiyon olur' sorusuna yanıt! Galatasaray itirafı
Başakşehirli Kemen'den 'Kim şampiyon olur' sorusuna yanıt! Galatasaray itirafı Başakşehir forması giyen Olivier Kemen, canlı yayında İstanbul ekibine transferi ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.03.2024 Basaksehir
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Nijerya'da haftalar önce kaçırılan 130'dan fazla öğrenci kurtarıldı
Nijerya'da haftalar önce kaçırılan 130'dan fazla öğrenci kurtarıldı Kaduna eyaletindeki bir okuldan kaçırılan 130'dan fazla çocuk ve okul çalışanı için yüz binlerce dolar fidye isteniyordu.
26.03.2024 Dünya
Sinop’ta nükleer için Rusya gündemde
Sinop’ta nükleer için Rusya gündemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sinop’ta yapılması planlanan Türkiye’nin ikinci nükleer santrali için ilk santral gibi Rusya’yı işaret ederek, “Sinop’ta Rosatom’la işbirliğimizi geliştireceğiz” dedi.
26.03.2024 Ekonomi
31 milyar kilo metal 17 milyar kilo plastik
31 milyar kilo metal 17 milyar kilo plastik Son 12 yılda dünya genelinde e-atık miktarı 2 katına çıkarak 62 milyar kiloya ulaştı. Atıkların 31 milyar kilosu metal, 17 milyar kilosu plastik, 14 milyar kilosu ise diğer malzemelerden oluştu.
26.03.2024 Gündem
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteside eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
25.03.2024 Gündem
Gıda analizinde ihracat hamlesi
Gıda analizinde ihracat hamlesi Gıdada denetimler artarken 147 akredite gıda kontrol laboratuvarı bulunan Türkiye’ye yurt dışından da analiz için numune gelmeye başladı.
25.03.2024 Ekonomi
Lampedusa'ya hafta sonunda 1700 sığınmacı geldi
Lampedusa'ya hafta sonunda 1700 sığınmacı geldi Özellikle Libya'dan gelen düzensiz göçmenlerin ulaştığı İtalyan adası Lampedusa'ya, hafta sonu bir düzine tekne 1700'den fazla sığınmacı taşıdı.
24.03.2024 Dünya
Nijerya'da kaçırılan 280'den fazla çocuk kurtarıldı
Nijerya'da kaçırılan 280'den fazla çocuk kurtarıldı Afrika'nın en kalabalık ülkesinin kuzeybatı bölgesinde kaçırılan yüzlerce ilk ve ortaokul öğrencisinin kurtarıldığı açıklandı. Krizlerin damga vurduğu ülkede silahlı çeteler fidye talebiyle sık sık sivilleri kaçırıyor.
24.03.2024 Dünya
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde Karabük Üniversitesi yine Afrikalı öğrencileriyle gündeme geldi. Sosyal medyada bazı öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastanelere başvurduğu iddia edilirken İl Sağlık Müdürlüğü “HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmadığı”nı açıkladı.
24.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Afrika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.