Siyaset Afrin tabut, Münbiç mezar

Afrin tabut, Münbiç mezar

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatını değerlendiren Bahçeli, “Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmaktadır. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın” dedi...

Afrin tabut, Münbiç mezar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampının kapanış oturumunun ardından düzenlediği basın toplantısında Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

MÜSEBBİB ABD: Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibi ABD’dir, mihrak ABD’dir, kanlı müttefikler ise ABD-PYD-PKK’den müteşekkildir. Meselenin can alıcı, yürek yaralayıcı tarafı ise, Türkiye’nin insanlık düşmanı terör örgütleriyle aynı kareye giren bir ülkeyle NATO şemsiyesi altında birlikte çalışıyor olmasıdır.

KÖKÜ KAZINMALIDIR: Afrin, Türkiye’nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir noktadır. Artık terör örgütü PYD/PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın.

ÜLKÜCÜLER ÇÖKER: Bilinsin ki Kerkük’e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan milliyetçi-ülkücü hareket, yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, ‘Ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem’ diyerek, binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin kudretini tescil için Afrin’in boğazına çökecektir. Yetmedi, Münbiç’e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır.

Haberin Devamı

HÜKÜMET YALNIZ DEĞİL: Gözümüz karadır, zira mevzu bahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir. Hükümet yalnız değildir, MHP yanındadır. Türkiye’ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir.

ULUSLARARASI SUÇ: ABD, PYD/PKK’yı silahlandırarak önce düzenli orduya kavuşmasını, sonra da siyasi kimlik ve tanınma kurgusuyla devletleşmesini amaçlamaktadır. Bu durum NATO’nun kuruluş ilkelerine tamamen aykırıdır. Bu durum uluslararası hukuka göre suçtur.

AYAĞIMIZA DOLAŞMAYIN: ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin PKK’lı teröristlerle ilgili kaygılarını gidermek için yakın çalışacaklarını söylemektedir. Bu bakana diyorum ki, ayağımıza dolaşmayın, başka bir şey istemeyiz. Hem Türkiye ile stratejik ortak olup, hem de PYD-PKK-YPG ile operasyonel ortaklık kurmak tek kelimeyle rezalet, cinayet ve hıyanettir.

CHP’YE ELEŞTİRİ: Sayın Kılıçdaroğlu, bekamıza diş bileyen Türkiye düşmanlarıyla diplomasi yoluyla mücadeleyi önermekle halt etmektedir. CHP Genel Başkanı’nın bu PYD-PKK hoşgörüsü, operasyonu sulandırma hevesi basbayağı zillettir, alnına sıçrayan kara bir lekedir. Sorumsuz ve gayri milli siyaset işte tam da budur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ihanet edilmiş, mirasına kurt düşürülmüştür. Afrin harekatını yıpratıp altını oymaya çalışanlar, düşmanın içimizdeki kolu, PYD-PKK-FETÖ kuklalarıdır.”

Haberin Devamı

‘Çayla şeker gibi’

Bahçeli, gazetecilerin “Afrin’den sonra Münbiç’e de operasyon yapılmasına” ilişkin sorusu üzerine de, “Çok basit, çayla şeker gibi. Eğer şekeri yerseniz zararı var, çayı içerseniz zararı var, ikisi bir arada olursa keyif olur” karşılığını verdi.

Kızılcahamam kampının ardından basın açıklaması yapan Bahçeli, bölgede görev yapan güvenlik güçleri ile fotoğraf çektirdi.