Afyonkarahisar Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

27.10.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

Afyonkarahisardan Kısa Kısa

AFYONKARAHİSAR (AA) - 12. Ege Kadın Buluşması, Afyonkarahisar'da başladı.

Haberin Devamı

Termal bir otelde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik açılışında konuşan Ege Kadın Buluşması Koordinatörü Ezgi Sağcan, kadın mücadelesinin yükseldiği bu dönemde çok önemli bir süreç yaşandığını belirtti.

Sağcan, bu süreçte buluşmanın Afyonkarahisar'da gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Konuşmacılarımızın her biri çok değerli. Konu başlıkları çok önemli. Hep beraber güzel bir buluşmayı gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Atölye çalışmalarında boşanma komisyonu ve nafaka çalıştayı gibi önemli gündemlerimiz var. 30 Mart'ta yerel seçimimiz var. Bunlarla ilgili önemli çalışmaların ortaya çıkacağını ümit ediyorum." diye konuştu.

8 ilden yaklaşık 100 kadın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi katılımıyla gerçekleşen etkinliğin yarın sona ereceği bildirildi.

Haberin Devamı

- Sandıklı'da tarihi konak açılışı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde belediye tarafından restorasyonu tamamlanan iki tarihi konağın açılışı gerçekleştirildi.

İlçe merkezindeki tarihi konakların açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Tutulmaz, açılışta yaptığı konuşmada, "Kültür, doğa, spor, sağlık turizmini aklımıza gelen her şeyi turizmin bir parçası haline getirmemiz lazım. Sandıklı'da tarihten gelen bir termal zenginliğimiz var. Buraya yıllardır insanlar gelip gidiyor. Ancak bu gelip giden insanları otellerin dışına da çıkarmamız lazım. Onları şehrin içine katmamız lazım ki şehirde alışveriş yapsınlar. Buraya ekonomik katkıları olsun. Ayrıca tarihi bir özelliği, geçmişi olan Sandıklı’yı kültürüyle, ezelden ebediyete taşıyacak olan değerleriyle tanıma imkanları olsun. Bu eserler de işte bunlara vesile olacak. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından konakların açılışı yapıldı.

- Başmakçı'da asker uğurlaması

Haberin Devamı

Başmakçı'da 1998 doğumlu asker adayları görev yerlerine uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, İlçe Müftüsü Zafer Yıldız ve asker aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Gönüllü, asker uğurlama programında yaptığı konuşmada, "Fatih Sultan Mehmetlerin torunları olarak İstanbul'u feth etmişiz. Kuva-yi Milliye'nin torunları olarak afiyete gelir vatanımızı korur dediği yaşta askere gidiyorsunuz. Rabbim yolunuzu açık etsin." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından askerler, dualar eşliğinde birliklerine uğurlandı.