Ağız Bakımı

Ağız Bakımı

Son dakika ağız bakımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ağız bakımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ağız bakımı haber sayfamızda...

Ağız Bakımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 447 ağız bakımı haberi bulunmuştur.
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir? Halitozis şeklinde de isimlendirilen ağız kokusu; problem yaşayan kişiler adına utanç verici veya endişeye sebep olan bir problemdir. Ağız kokusu; yetersiz ağız hijyeni sebebiyle oluşmuyorsa problemin altında değişik bir tıbbi sebep olabilir. Peki ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar...
11.03.2024 Sağlık
Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? Ramazan’da oruç tutarken ağız kokusu nasıl giderilir?
Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? Ramazan’da oruç tutarken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruç tutarken uzun süre aç kalınması, sıvı tüketilememesi ve gün boyu diş fırçalanamaması nedeniyle ağız ve diş sağlığı olumsuz etkilenebiliyor. Peki, Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? İşte ağız kokusunu önleyecek öneriler...
11.03.2024 Gündem
Erkekler kadınlardan daha az diş fırçalıyor! Hastalık dişten vücuda yayılıyor
Erkekler kadınlardan daha az diş fırçalıyor! Hastalık dişten vücuda yayılıyor Diş bakımı dikkat ve süreklilik gerektiren, çok erken yaşlarda kazanılması gereken bir alışkanlıktır. Ancak ne yazık ki milyonlarca insan diş sağlığını dikkate almamayı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar milyonlarca kişinin günde bir kez bile dişlerini fırçalamadığını gösterdi.
28.02.2024 Sağlık
Bu hatayı yapmak dişleri çürütüyor! 'Yemekten sonra fırçanızdan uzak durun'
Bu hatayı yapmak dişleri çürütüyor! 'Yemekten sonra fırçanızdan uzak durun' Genellikle birçoğumuz şekerli bir şey yedikten ve kustuktan sonra dişlerimizi fırçalama eğilimi gösteririz. Ancak diş hekimi Dr Shaadi Manouchehri'ye göre bu vakitler dişlerinizi fırçalayacağınız en yanlış zamanlar. Üstelik yanlış zamanlamalar bunlarla da sınırlı değil!
4.01.2024 Genel Sağlık
Ağzınız sağlığınız hakkında alarm veriyor olabilir! Bağışıklık organı olarak görülmeli
Ağzınız sağlığınız hakkında alarm veriyor olabilir! Bağışıklık organı olarak görülmeli Ağız hastalıklarıyla ilgili diş hekiminize gittiğinizde muhtemelen yalnızca diş ve diş eti problemleri çektiğinizi düşünürsünüz. Ancak ağzınız vücudunuzda neler olup bittiğini size haber veriyor olabilir!
29.12.2023 Genel Sağlık
Ağız kokusu kader değil! Dişlere usulüne uygun bakım yapılmalı
Ağız kokusu kader değil! Dişlere usulüne uygun bakım yapılmalı Ağızda koku olmasının sebebinin, genellikle kişinin ağız hijyenini tam olarak sağlayamamasından kaynaklı olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, dişlere usulüne uygun bakım yapmanın önemini hatırlattı.
16.11.2023 Genel Sağlık
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi Müzeler yalnızca arkeoloji ve sanat temalarıyla sınırlı değil. Ağız ve Diş Sağlığı Müzesi de geçmişten günümüze bu alandaki gelişimi takip etme imkânı tanırken özellikle çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir ortam sunuyor.
23.07.2023 Arkeoloji
Hassas dişlere sahipseniz 3 detaya dikkat! Sızlama ve ağrıya son veriyor
Hassas dişlere sahipseniz 3 detaya dikkat! Sızlama ve ağrıya son veriyor Birçok mikrop çeşidinin ağız ve solunum yoluyla bulaşması nedeniyle ağzımız olası sağlık problemlerinin öncesinde bize farklı uyarılar gönderir. Ağız bakımı konusunda hassas davranmak da olası hastalıklar için önlem alabilmek adına büyük önem taşır. Ağız ve diş sağlığı hakkında dikkat edilmesi gereken kilit noktaları derledik.
19.04.2023 Genel Sağlık
Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Evde uygulanabilecek pratik yöntemler ile diş eti ağrısı geçirilebilmektedir. Gargara yapmak, düzenli diş fırçalamak ve kompres uygulamak bu yöntemler içerisinde en sık tercih edilenlerdir. Peki, diş eti ağrısı neden olur? Diş eti ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir tüm detaylarıyla derledik.
6.07.2022 Sağlık
Düzenli diş temizliğinin genel sağlık üzerindeki muhteşem etkisi
Düzenli diş temizliğinin genel sağlık üzerindeki muhteşem etkisi Düzenli diş temizliği ve rutin diş hekimi kontrolü sadece ağız ve diş sağlığını değil genel sağlığı da koruyor. Uzman Diş Hekimi Canan Sarıkaya, "Kalp hastalıklarından diyabete, obeziteden zatürreye kadar bir dizi hastalıkla ilişkili olan ağız ve diş hijyeni ihmal edilmemeli" dedi.
25.06.2022 Genel Sağlık
D vitamini dişlerde çürük oluşumunu engelliyor
D vitamini dişlerde çürük oluşumunu engelliyor Pandemiyle birlikte sağlığımız için çok daha önemli gelen D vitamini kullanımı, diş çürüklerinin engellenmesinde de önemli bir yere sahip. Diş Hekimi Doç. Dr. Fatıma Betül Baştürk, dişlerde çürük oluşumunun nasıl engellenebileceğini anlattı.
23.05.2022 Genel Sağlık
Bayramda ağız ve diş sağlığını korumanın püf noktaları
Bayramda ağız ve diş sağlığını korumanın püf noktaları Ramazanda oruç nedeniyle ağız bakımı aksarken bayramın da gelmesiyle şeker ve tatlı tüketimi artacak. Bayram boyunca şekerli gıda tüketimine dikkat edilmesine gerektiğini Diş Hekimi Arzu Yalnız, “Ramazan boyunca aksayan ağız bakımı tekrardan düzene oturtulmalı. Ayrıca bayramda tatlı gıdalar sonrası bol su içilmeli ve dişler fırçalanmalı. Özellikle ramazan ayı boyunca su tüketiminin azalması nedeniyle gün içerisinde su tüketimi çok önemli" dedi.
26.04.2022 Genel Sağlık
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı?
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı? Ağız ve diş sağlığı, hayatın her döneminde tüm vücut sistemlerini etkileyen bir rol oynuyor. Ancak kadınlar için öyle bir dönem var ki sağlıklı bir diş ve diş eti, hem kendileri hem de kucaklarına almaya hazırlandıkları bebekleri için önem taşıyor.
24.12.2021 Hamilelik
Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar bazen…
Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar bazen… Besinleri çiğnerken güçlük çekilmesi… Yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi… Konuşmakta zorlanılması… Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleri! Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yarasına yol açan bazı önemli hastalıklar hakkında bilgi verdi.
11.12.2021 Genel Sağlık
Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm
Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm Kış ayları ile birlikte artan üst solunum yolu rahatsızlıkları bademcik şişmesine neden oluyor. Bademcik boğazın sol ve sağ tarafında oval şekilde bulunur. Boğazda ağrı, yutkunamama, kaşıntı gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bademcik şişmesi evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel çözümlerle tedavi edilebilir. Sarımsak, tuzlu su, bitki çayları bademcik şişmesine iyi gelen şeyler arasında yer alır. Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm Dildeki yaralar insanın yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Dil ağrısı pek çok hastalığın habercisi olabilir. Genellikle kendiliğinden geçen dil yaralarının belirtileri dilin üstünde yara, dilde hassasiyet, acı ve yanma hissi, yemekten sonra acı veya yanma hissi şeklinde kendini gösterir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan dil yarası, dilin yanlışlıkla ısırılması, aft, virüs enfeksiyonu gibi etkenler sonucunda ortaya çıkar. Evde yapılan gargara, meyan kökü, gibi bazı yöntemler dildeki yaralara iyi gelir. Ancak 14 günden fazla süren dil yaraları için kulak burun boğaz veya diş doktoruna gidilmelidir. Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Dil yarasına bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Dildeki Aft, Pamukçuk ve Uçuk Nasıl Geçer?
Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Dildeki Aft, Pamukçuk ve Uçuk Nasıl Geçer? Aft, uçuk, pamukçuk gibi ağız yaraları genellikle özer bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden geçer. Ancak yemek yerken, su içerken veya konuşurken kişilerin canını yakan ağız yaraları yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Ağız yaraları dudak, dil ve dil altı, damak, diş etleri ve yanakların iç kısmında görülebilir. Evde yapılan bazı doğal yöntemlerle aft, uçuk ve pamukçuklar giderilebilir. Vücut direncinin düştüğü zamanlarda ortaya çıkan ağız yaraları bazen de yemek yerken ağzın iç yüzeyine ve damaklara zarar verilmesi sonucunda oluşabilir. Ağız yarasına ne iyi gelir? diyorsanız dildeki aft, pamukçuk ve uçuk nasıl geçer? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Evde uygulanabilecek pratik yöntemler ile diş eti ağrısı geçirilebilmektedir. Gargara yapmak, düzenli diş fırçalamak ve kompres uygulamak bu yöntemler içerisinde en sık tercih edilenlerdir. Peki, diş eti ağrısı neden olur? Diş eti ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir tüm detaylarıyla derledik.
11.09.2021 Genel Sağlık
Ağız Bakım Suyu Ne İşe Yarar Ve Nasıl Kullanılır?
Ağız Bakım Suyu Ne İşe Yarar Ve Nasıl Kullanılır? Ağız bakımı söz konusu olduğu zaman birçok farklı ürün kullanılır. Ancak özellikle sağladığı ayrıcalık ile beraber ağız bakım suyunun daha önemli olduğunu ifade etmek mümkün. Peki, ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.
24.08.2021 PembeNar
Ağız sağlığınız için diş fırçanıza iyi bakın
Ağız sağlığınız için diş fırçanıza iyi bakın Günde iki kez diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak iyi bir ağız bakımı için önemlidir. Bu da diş fırçanızın bakımını son derece hayati hale getirir. Diş fırçalarından en iyi şekilde yararlanmak ve etkinliğini sürdürdüğünden emin olmak için fırça bakım şarttır. Diş Hekimi Pertev Kökdemir konu hakkında bilgi verdi.
7.05.2021 Genel Sağlık
Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Ağız Ve Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Ağız Ve Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Dişler, güzel görünmek için ön plana çıkar. Dişlerin güzel görünmesi için birçok yöntem kullanılır. Diş bakımının nasıl yapılacağı insanlar tarafından çok merak edilen bir konudur. Dişlerin beyazlatılması ve bakımlarının en iyi şekilde yapılması araştırılan konular arasındadır. Sizler için diş bakımı nasıl yapılmalıdır? Ağız ve diş sağlığı için yapılması gerekenler nelerdir? Sorularına detaylı olarak bilgiler derledik.
21.04.2021 Sağlık
Ramazan ayında ağız bakım önerileri
Ramazan ayında ağız bakım önerileri Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutanların ağız kokusu problemiyle sıkça karşılaştığını ifade eden Endodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, Ramazan ayına özel ağız bakım önerileri paylaştı.
12.04.2021 Genel Sağlık
Diş beyazlatma sonrası bakım nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?
Diş beyazlatma sonrası bakım nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Dişlerinin üzerindeki lekelerden kurtulmak ve bembeyaz dişlere kavuşmak isteyen pek çok kişi diş beyazlatma işlemine başvuruyor. Peki, kişinin öz güveni üzerinde olumlu etki yaratan bu işlem sonrası bakım yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Diş beyazlatma ve bakımı hakkında Diş Hekimi Pertev Kökdemir bilgi verdi
1.04.2021 Genel Sağlık
Diş Çürüğü Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Diş Çürüğünün Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş Çürüğü Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Diş Çürüğünün Tedavisi Nasıl Yapılır? Diş çürükleri; ağız sağlığı sorunları açısından ilk sırada yer alan bir problemdir. Okul çağı çocukların ve yetişkinlerin önemli çoğunluğunu etkileyen bu sorun, her yaşta görülebilir. Asitler, dişin sert yüzeyini tahrip ettiğinde çürükler oluşur. Peki diş çürüğü belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Diş çürüğünün tedavisi nasıl yapılır? İşte diş çürüğü ile alakalı tüm ayrıntılar.
25.02.2021 Sağlık
Ortodontik Tedavi Nedir? Ortodonti Tedavisi Hangi Hastalıklarda Nasıl Uygulanır?
Ortodontik Tedavi Nedir? Ortodonti Tedavisi Hangi Hastalıklarda Nasıl Uygulanır? Çocukluktan itibaren diş sağlığına önem vermek gerekir. Her yaşta diş sağlığı ve bakımı aksatılmadan yapılmalıdır. Diş ve ağız bakımı ihmal edildiği takdirde daha büyük sorunlara neden olabilmektedir. Ortodonti tedavide dişlerin yapısı ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Diş yapısının bozuk olması, çarpıklıklar ve çene kemiğinin durumu ortodontik tedavi kapsamına girmektedir. Ortodontik tedavi ile diş yapısındaki oluşan deformasyonlar düzeltilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar...
25.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ağız Bakımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.