Gündem Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

29.04.2018 - 18:27 | Son Güncellenme:

Günümüzde hem görünüş olarak hem de lezzet olarak cazip gelen bir pastadır. Ağlayan pasta yapımı oldukça pratik ve kolay olan bu pasta, çayın yanında misafirlerin severek yediği, çocuklarında çok sevdiği bir pastadır. Ağlayan pasta yumuşak keki ve çikolatasıyla herkesin vazgeçilmezi hâline gelmiştir

Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır

Ağlayan Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeler

Haberin Devamı

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 adat vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sos için;

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2.5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Ağlayan Kekin Yapılışı

Öncelikle 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri derin bir kaba boşaltıp mikser yardımıyla iyice köpürene kadar çırpın. Sütü ve şekerli vanilyayı, kabın içine dökün ve tekrar çırpın. Ayrı bir kapta bir su bardağı un kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın ve kabın üzerine döküp 2-3 dakika daha tekrar çırpın. Kare biçiminde cam fırın tepsisini margarin gezdirerek yağlayın ve bu karışımın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Ağlayan pasta için krema yapılışı: Ayrı bir kaba bir su bardağı soğuk süt ve hazır kremayı boşaltın, mikser yardımı ile katılaşıp kıvama gelinceye kadar çırpın.

Haberin Devamı

Ağlayan kek için sosun yapılışı: Bir tencereye hazır çikolatalı sosu ve 2.5 su bardağı sütü boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika daha ateşin altını kısarak pişirin. Dibi tutup topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.

Pişen kekimizi fırından almadan önce fırının kapağını açıp 10 dk. kekin fırında kalmasını sağlayın. Bu kabaran kekin tekrar inmemesi için gereklidir. Kek soğuduktan sonra ağlayan pasta için ayırdığımız bir bardak soğuk sütü her yerine gezdirin. Hazırladığımız kremayı kekin her yerine gelecek derecede yayın, sonra hazırladığımız çikolatalı sosu kremanın üzerine yayın. Arzuya göre üzerine hindistan cevizi, ezilmiş antep fıstığı veya normal fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ağlayan pastamız hazır, dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.