SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

AİLE HABERLERİ

Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi

11 yıldır ilkokul ve ortaokullarda sürdürülebilir tuvalet hijyeninin sağlanması için proje yürüten Domestos, konunun çocuklar açısından önemine dikkat çektiği bir sosyal deney filmi yayınladı. “Okul tuvaletleri yeterince temiz olmadığında bazı çocuklar ne yapar?” sorusuna cevap aranan sosyal deney çalışmasında, yetişkinler çocukların yerine geçerek tuvalete gidemedikleri bir eğitim günü yaşadılar.

Çocuklara kitapları sevdirmek için dijital yollardan nasıl faydalanılmalı?

Dijital dönüşüm artık hayatımızın her alanında kendini etkili bir şekilde gösteriyor. Peki hayatımızın her adımında var olan dijitalleşme çocuk edebiyatına nasıl etki etti? Ebeveynler çocuklarının kitap okuma şeklinde ne gibi değişiklikler yapmalı? Çocuklar kitap okuma eyleminin yeni formundan nasıl faydalanmalı? Eğitimci-Yazar Zerbeliz Esra Avgören dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çocuğunuzda dikkat eksikliği mi var?

Sözlükler dikkati, “duygularla düşünceyi bir şey üzerinde toplama, uyanıklık halini ifade eder” şeklinde tanımlar. “dikkat becerisi” ise: “ilgili uyarıcıları seçebilme ve uyarıcılara yoğunlaşabilme yeterliliğidir.” Dikkat, duyguların, düşüncelerin işe karıştığı ve dikkatimizi yoğunlaştırmak için ilgili uyarını seçmemizi, makul bir süre odaklanabilmemizi ve gerektiğinde odaklamış olduğumuz dikkati başka uyaranlara yönlendirebilmek gibi son derece karmaşık işleri içeren bir süreçtir.

Çocuklarda diş hekimi korkusu nasıl engellenir?

Diş hekimi. Bu kelimeyi duymak bile bir çoğumuzda korkulu rüyalara neden olabiliyor. Kafamızda eski deneyimler, iğneler, zor çekilen yirmilik dişler, uzun süren kanal tedavileri gibi birçok anı ya da hikâye canlana biliyor. Diş hekimi korkusunun büyük bir kısmı bu hikayelere dayanmaktadır. Kafamızda oluşturduğumuz ön yargılar bizi o koltuktan uzak tutar ve en zor tedavilere hatta dişimizi kaybedene kadar hekime gitmemize engel olur. Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, diş hekimi korkusuna karşı yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı.

Bebeklerde diş çıkarma dönemi hakkında bilmeniz gerekenler

Diş çıkarma, çocukların geçtiği birçok gelişimsel dönüm noktasından biridir. Bebeğin dişlerinin, diş etlerini itmeye başladığı diş çıkarma döneminde bebeğin vücudunda bir dizi değişiklik meydana gelir. Bu nedenle bebeğin ruh hali, sağlığı hatta rutini doğrudan etkilenir. Yeni ebeveynler için oldukça zorlayıcı olabilen diş çıkarma dönemi hakkında merak edilenleri Dr. Sevil Borbay’a sorduk.

Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üzerindeki etkileri

Özellikle ebeveynler için hayat çok yoğun geçiyor. Her geçen gün yapılacaklar artıyor ve bu işlerin çoğu birlikte geçirilen aile zamanından öncelikli gibi görünüyor. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklarla düzenli bir şekilde evde kaliteli zaman geçirmek büyük önem taşıyor. Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktivitelerin kazandıracağı sınırsız faydaları sizler için anlattı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.