Siyaset AK Parti’de değişim rüzgârları esecek

AK Parti’de değişim rüzgârları esecek

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, üç dönem kuralına takılan başkanların başka görevlerde değerlendirileceğini belirterek, “Vatandaşta değişim arzusu var. Sürpriz isimlerimiz var” dedi.

AK Parti’de değişim rüzgârları esecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, dün NTV’de partisinin yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özhaseki şunları söyledi:

Haberin Devamı

İLK AÇIKLAMA HAFTAYA: Belediye başkan adaylarını peyderpey açıklayabiliriz. Önümüzdeki hafta ilk açıklamalar gelebilir. Birçok ili, ilçelerine kadar netleştirdik. Önümüzdeki 10-15 gün içinde tüm Türkiye’yi hazırlamış olarak dosyaları Cumhurbaşkanımıza arz edecek şekilde tutuyoruz.

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI: İstanbul için ehliyetli ve liyakatlı birini koyacağız. Başka partiler gibi pazarlıkla belirlemeyeceğiz. Ankara için de aynı şeyler geçerli. Ankara’yı ileriye taşıyacak bir isim olması lazım. Büyükşehir adayları en son açıklanacak diye bir durum yok. Bütün Türkiye için hazırlıklarımızı 15-20 gün içinde hallederiz, Cumhurbaşkanımıza sunmaya hazır hale getiririz.

VEKİLLERİN ADAYLIĞI: (Milletvekillerinin belediye başkan adayı olup olmayacağı) Kim olsun dendiğinde milletvekili arkadaşımızın ismi öne çıkıyor ama bu doğru değil. Böyle yola çıkmayı düşünmüyoruz. Aday gösterilecek milletvekillerinin sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

ÜÇ DÖNEM KURALI: Partideki üç dönem kuralı işleyecek. Bazı yerlerde bu kurala takılan isimlerin devam etmesi görüşü çıkarsa MYK’da görüşülecek. Bir elin parmakları kadar ismin devamı yönünde karar çıkabilir. Üç döneme takılanlar başka görevlerde değerlendirilecek. İstanbul için 39 ilçe var, sekiz arkadaşımız orada üç dönemi dolduruyor. Bu arkadaşlarımızın bazılarına başka ilçelerde veya başka illerde görev verebiliriz.

SÜRPRİZLER VAR: Önümüzdeki günlerde birçok yerde, özellikle büyükşehirlerde bir kaç ilçelerinde veya büyükşehir nezdinde de kadın adayları görebileceğiz. Sürpriz isimlerimiz var. O isimler milletin sevdiği, karşılığı olan isimler. Gençleri de göreceğiz.

HALK İTTİFAK İSTEMİYOR: Vatandaşta müthiş bir değişim arzusu var. Karşılığı olan insanlar bekliyor. İttifak, pazarlık, uzlaşı üzerine araziye sürülen insanları istemiyorlar.

KAYYUM ATARIZ: (Doğudaki belediyelere kayyum atanması) Kayyum arkadaşlar destanlar yazıyorlar, vatandaş çok memnun. Ancak kendi içimizden belediye başkanı görmek istiyoruz diyorlar, bunu göz ardı edemeyiz. Seçildikten sonra PKK hizmetine giren belediye başkanlarıyla karşı karşıya kalırsak hükümet olarak kayyum atamakta tereddüt göstermezler diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘Ankara için ismim öne çıktı’

(Ankara için isminin geçmesi) Ben 21 sene belediye başkanlığı yaptım. Her gün Cumhurbaşkanımızla görüşen, önüne raporlar sunan bir insan olarak orada benim ‘adayım’ demem doğru olmaz. Ancak gelinen noktada gerek bizim içimizde genel merkezde gerekse dışarıda teşkilatlar bazında ismim öne çıktı. Doğru, bunu inkar edecek değilim. Ankara için düşündüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Oradan çıkan takdir benim üzerimde olursa, ‘bismillah’ deriz, yola koyuluruz.