Ankara Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül:

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül:

19.06.2018 - 15:39 | Son Güncellenme:

"Artık özgürlüklerin önü açıldı. Herkes kendini ifade edebiliyor, kendi dilinde konuşabiliyor, hayal edilen birçok şey bu süreç içerisinde gerçekleşti"

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül:

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Artık özgürlüklerin önü açıldı. Herkes kendini ifade edebiliyor, kendi dilinde konuşabiliyor, hayal edilen birçok şey bu süreç içerisinde gerçekleşti" dedi.

Haberin Devamı

Şengül, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla bir otelde düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Buluşmasında yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların kendi illerinde huzur, barış ve refah içerisinde yaşarken, devletin geçmişte yaptığı olumsuzluklardan dolayı PKK diye bir terör örgütünün ortaya çıktığını söyledi.

PKK'nın süreç içerisinde devşirilip başka emperyal güçlerin esiri haline geldiğini ifade eden Şengül, bu durumun en çok Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlara huzursuzluk verdiğini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların huzur ve mutluluğu bulmak için büyük illere göç ettiğini dile getiren Şengül, bu vatandaşların daha iyi bir dünya yaşamak, kendi dilleri ve kendi kültürlerini yaşatmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Şengül, şunları kaydetti:

"Nihayet 2002'de AK Parti iktidara geldi. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızla ilgili iktidara geldiğinde belki devrim niteliğinde olacak birçok çözüm üretti. Artık özgürlüklerin önü açıldı. Herkes kendini ifade edebiliyor, kendi dilinde konuşabiliyor, hayal edilen birçok şey bu süreç içerisinde gerçekleşti ama bir defa o terör örgütü büyümüştü ve başka emperyal güçlerin egemenliğine girmişti, bizim oradaki vatandaşlarımızı şöyle yönlendiriyorlardı; 'Biz barış ve huzur istiyoruz, biz demokrasi istiyoruz, onun için mücadele ediyoruz.' Hepinizin bildiği gibi geçmiş dönemde bir barış masası kuruldu, biz de barış istiyoruz, huzur istiyoruz ama o masa kurulduğunda anladık ki bunların barış ve huzurla hiçbir ilgisi yok. Öyle bir talepleri de yok. Bunu en iyi oradaki bizim halkımız gördü.

Biz bu ülkeyi kurarken bu ülkede bağımsızlık mücadelesi verirken sadece Türkler olarak bu bağımsızlık mücadelesi vermedik. Hep beraber verdik. Bizim bayrağımızı oluşturan al renginin, kırmızı renginin sadece Türklerin kanının rengi değil. Kürtlerin de Lazların da var. Bizim vatanımızla kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Bizim binlerce yıllık geleneğe dayanan ortak bir kültürümüz var, değerlerimiz var."