Ankara Ak Parti'li Tiryaki: Sanayi Müzesi Kurmayı Hedefliyoruz

Ak Parti'li Tiryaki: Sanayi Müzesi Kurmayı Hedefliyoruz

20.03.2019 - 17:43 | Son Güncellenme:

AK Parti’li Tiryaki: Sanayi Müzesi kurmayı hedefliyoruz

Ak Partili Tiryaki: Sanayi Müzesi Kurmayı Hedefliyoruz

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, "OSTİM Organize Sanayi Bölgesine ulusal çapta Ankara’nın en gelişmiş Sanayi Müzesi’ni kurmayı hedefliyoruz" dedi.
31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti'li Veysel Tiryaki, OSTİM Başkanı Orhan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yer aldı.
Yenimahalle'nin ekonomik anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Tiryaki, "Geçmişten günümüze sanayinin gelişimini gözler önüne sermek amacıyla OSTİM Organize Sanayi Bölgesine ulusal çapta Ankara’nın en gelişmiş Sanayi Müzesi’ni kurmayı hedefliyoruz. Sanayinin her dalından sergileyeceğimiz 15 bin objeyle Türkiye’de sanayileşmenin başlangıcı kabul edilen 1839 yılından günümüze sanayinin gelişimini gözler önüne sermeyi planlıyoruz. Sanayi Müzesi aynı zamanda müze alanı, sergi salonları, toplantı salonları ve kafe olacak şekilde de faaliyet gösterecek. Sanayinin geçmişini OSTİMde sergileyeceğiz. Sanayicilerimizin, esnaflarımızın, çalışanlarımızın değerini bilen bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz" dedi.
'YENİMAHALLE'Yİ MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ'
Yenimahalle’nin Ankara’nın en önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Tiryaki, şunları söyledi: "Sanayi bölgemizi uluslararası işlere imza atan bir bölgeye dönüştürecek tecrübeye sahibiz. Biz Yenimahalle’yi sanayi, teknoloji bilişim ve ticaret alanında sadece Ankara’da değil Türkiye’de de marka haline getirmek istiyoruz. Yenimahalle’de 6 lise inşa edeceğiz. Bu liselerin birini İvedik ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ne inşa edeceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize değer katacak liselerimiz, gelişmiş teknolojik alt yapıya, modern sınıflara, atölyelere ve laboratuvarlara ve spor salonlarına sahip olacak.”

FOTOĞRAFLI