Ankara Ak Parti'nin Karaman Mitingi

Ak Parti'nin Karaman Mitingi

28.03.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) "Türkiye demokratikleşme yolunda mesafeler katettikçe Avrupa'nın bazı ülkelerinde maalesef ırkçı söylemler gün geçtikçe artmaya başladı. Erdoğan düşmanlığı moda oldu. Terör örgütlerinin, PKK'nın, FETÖ'nün adamları rahatça 'hayır' propagandası yapıyor, 'hayır, hayır' diye sokak sokak dolaşıyor, bölücübaşının posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır" "Türkiye'nin iç meselesi olan bu halk oylaması konusunda Avrupa'yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini, yurdunu bilsin. PKK'ya eylem yaptırmak size mi düştü? FETÖ'cülere kol kanat germek size mi düştü?"

Ak Partinin Karaman Mitingi

KARAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye demokratikleşme yolunda mesafeler katettikçe Avrupa'nın bazı ülkelerinde maalesef ırkçı söylemler gün geçtikçe artmaya başladı. Erdoğan düşmanlığı moda oldu. Terör örgütlerinin, PKK'nın, FETÖ'nün adamları rahatça 'hayır' propagandası yapıyor, 'hayır, hayır' diye sokak sokak dolaşıyor, bölücübaşının posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Mevcut sistemde hükümetlerin ömrünün çok kısa olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'de 1950'den bu tarafa 67 yılda 48 hükümet. 17 ayda bir hükümet. Öyle hükümetler var ki 25 gün. 17 ayda hiçbir şey yapamazsınız. Tebrikleri kabul edersiniz, brifingleri alırsınız sonra da vedalaşmaya başlarsınız. Hizmet nerede? Hak getire, bir dahaki sefere." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanının 5 yıl boyunca kesintisiz hizmet vereceğini bildiren Yıldırım, cumhurbaşkanı ile Meclis seçiminin aynı anda olacağını böylece hem Meclisin hem de 5 yıllığına Türkiye'yi kimin yöneteceğinin belli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

"Hükümet kuruldu kurulmadı, güvenoyu aldı almadı" gibi sebeplerle zaman kaybedilmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra göreve başlıyor, çalışmaya devam ediyor. Vesayetin tuttuğu kapılar, vatandaşın önünde sonuna kadar açılıyor. Belirsizlik dönemi yok oluyor. Yeni anayasa işte bu yeniliklerle Türkiye'nin aydınlık yarınlarına ışık tutuyor. Yeni anayasa getirdiği bu değişiklikle Karaman'da da Türkiye'de de yepyeni bir sayfa açıyor. Cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağı hedeflerini hiçbir engele takılmadan daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlıyor. Zaten Karaman, milletin anayasa değişikliği talebinin ilk sinyalini 2007'de verdi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine Karaman, siz 'evet' dediniz, yüzde 73 oy verdiniz. Yüzde 73, 2007'de. Yıl 2017, aradan 10 sene geçmiş. Enflasyon farkı var. 73'ün üzerine 10 daha koysak 83, anlaştık mı, iyi mi? Yüzde 83 tamam mı? Karaman rekor kırmaya var mısın? Tarih yazmaya hazır mısın?"

- "Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın kalbi, kulağı Türkiye'de"

16 Nisan halk oylamasının bir genel seçim olmadığının altını çizen Yıldırım, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını dile getirdi. Bu seçimde partiler ve adayların olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Türkiye patinaj yapmaya devam mı edecek, bozuk arabayla yoluna gitmeye devam mı edecek yoksa kesintisiz bir şekilde gelecek hedeflerine doğru yürüyecek mi? Bunun kararını vereceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Herkesin farklı siyasi görüşü olabileceğini ancak bütün bunların bir kenara bırakılarak, "mesele memleket meselesi" denilerek karar verilmesini isteyen Yıldırım, "İster CHP ister AK Parti ister MHP hatta HDP'ye gönül versin, genel seçimde oyunu ona göre verir. Ama 16 Nisan parti seçimi değil, Türkiye'nin geleceği seçimidir. Onun için kararımız 'evet'." değerlendirmesini yaptı.

Yurtdışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işleminin dün başladığını hatırlatan Yıldırım, "Gurbette yaşayan milyonlarca vatandaşlarımızın kalbi, kulağı Türkiye'de. Kalpleri Türkiye sevdasıyla atıyor. Sandığa gittiler, oylarını verdiler." dedi.

- "Sabrınız taşmasın cevabınızı 16 Nisan'a saklayın"

Yıldırım'ın, Avrupa'nın 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması sürecindeki tutumuna ilişkin sözleri üzerine miting alanındaki kalabalıktan "Avrupa şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.

Haberin Devamı

"Sabrınız taşmasın, cevabınızı 16 Nisan'a saklayın." diyen Yıldırım, Türkiye demokratikleşme yolunda mesafeler katettikçe, Avrupa'nın bazı ülkelerinde ırkçı söylemlerin gün geçtikçe artmaya başladığını söyledi.

"Erdoğan düşmanlığı"nın moda olduğunu ifade eden Yıldırım, "Terör örgütlerinin, PKK'nın, FETÖ'nün adamları rahatça 'hayır' propagandası yapıyor, 'hayır, hayır' diye sokak sokak dolaşıyor, bölücübaşının posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın"

Yıldırım, Türkiye'nin hiçbir ülkeyle hiçbir alıp veremediğinin olmadığına vurgu yaparak, Türkiye'nin meselelere sağduyuyla yaklaşırken, inatla kriz çıkarmaya çalışanlara bu milletin "eyvallah" etmeyeceğini söyledi.

Türkiye'yi AB'nin 54 yıldır oyaladığını belirten Yıldırım, "Bize bir kaybettirir ama Avrupa Birliği'ne daha çok kaybettirir. Onun için Türkiye'nin iç meselesi olan bu halk oylaması konusunda Avrupa'yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin. PKK'ya eylem yaptırmak size mi düştü? FETÖ'cülere kol kanat germek size mi düştü?" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Yıldırım, 15 senedir dur durak bilmeden çalıştıklarına, bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptıklarına dikkati çekerek, "Önümüze çıkanlar olmasaydı üç Türkiye değil, beş Türkiye yapacaktık. Ama artık bugünler bitiyor. 16 Nisan'dan sonra inşallah milletin iktidarıyla, iradesiyle hızımızı kesmeye, yolumuza engel koymaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek." dedi.

- "Karaman'a 11 milyar yatırım yaptık"

AK Parti iktidarları süresince tüm Türkiye'yi imar ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Yolları böldük ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. İktidarımız boyunca Karaman'a tam 11 milyar yatırım yaptık. Eğitim alanında Karaman'da 924 yeni derslik, 12 pansiyon, 6 spor salonu, 90 yataklı uygulama oteli ve bir çok eğitim tesisini tamamladık." ifadesini kullandı.

Karaman'da yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, yaklaşık 15 bin öğrencinin eğitim gördüğü Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesini açtıklarını dile getirdi.

Yıldırım, eğitim alanında kente yapılan yatırımlara da değinerek, şöyle konuştu:

"İki devlet hastanesi, bir entegre ilçe devlet hastanesini tüm cihazlarıyla birlikte hizmete açtık. Sağlık alanında 130 milyon yatırım yaptık. 2003'e kadar Karaman'da 19 kilometre bölünmüş yol vardı, bunun üzerine 138 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi Karaman çevre yolu da yapılıyor. Karaman-Mut bölünmüş yolunu tamamladık. Karaman-Alanya arasındaki yola 10 tünel yapıyoruz. Şimdi artık Karaman'dan Alanya'ya 4 buçuk saatte değil, 2 saatte gideceksiniz."

Karaman-Konya arasındaki hızlı tren projesinin bitirileceğine dikkati çeken Yıldırım, Karaman'dan Ulukışla ve Mersin'e de hızlı tren çalışmalarının başladığını ifade etti.

Yıldırım, 2020'de Mersin'den Karaman'a, Konya'ya, Ankara'ya, Sivas'a, İstanbul'a, Erzincan'a ve İzmir'e hızlı trenle gidileceğine işaret ederek,"TOKİ de 2 bin 380 konutu yaptık, hak sahiplerine verdik. Bu alanda harcadığımız kaynak 510 milyon. Karaman'a 13 baraj ve gölet yaptık. Karaman'ın 2050 yılına kadar içme suyu problemi sona erdi. 8 bin dekar araziyi suyla buluşturduk. Bu alanda 4 milyarın üzerinde harcama yaptık. Buradan müjdesini veriyoruz, Karaman'ın havayolunu halkın yolu yapacağız, Karaman'a havalimanı da yapacağız." şeklinde konuştu.

- Diğer konuşmalar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da Karaman'ın, halk oylamasında Türkiye'nin kalkınması, bekası, küresel bir güç olması için "evet" diyeceğini belirtti. Elvan, Başbakan Yıldırım'ın, Türkiye'de 80 yılda yapılanı 15 yıla sığdırdığını, ulaşımda çığır açtığını dile getirdi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise Karaman'ın daha önceki genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye destek olduğunu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında da bu desteğini artıracağını söyledi. AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü de halk oylamasının, Türkiye'nin rotasını çizeceğini, yeni Türkiye hedeflerini belirleyeceğini söyledi.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı. Alanda, AK Parti Karaman İl Teşkilatı tarafından hazırlanan "Gençlik 'evet' diyor", "Kararımız net, oyumuz evet" yazılı pankartlar yer aldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım ile alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın, Karaman Valiliği ziyareti program yoğunluğu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

(Bitti)