Siyaset Akar’dan muhalefete bilgilendirme ziyareti

Akar’dan muhalefete bilgilendirme ziyareti

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Akar, CHP, MHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek güncel konulara ilişkin bilgiler verdi. Görüşmelerde S-400, F-35, ve yeni askerlik sistemi de gündeme geldi

Akar’dan muhalefete bilgilendirme ziyareti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanlarını ziyaret ederek, başta S-400 teslimatı olmak üzere, F-35’lerde yaşanan gelişmeler, yeni askerlik sistemi, Doğu Akdeniz’deki sondaj gerilimi ve terörle mücadele ile ilgili, parti liderlerine bilgiler verdi. Görüşmelerde, eski ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’a karşı cevap olarak gönderilen mektup da gündeme geldi. İlk ziyaretini dün saat 14.00’te MHP Genel Merkezi’ne yapan Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile baş başa görüştü.

Haberin Devamı

25 dakikalık görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, şunları kaydetti: “Savunma ve güvenlik konusunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bazı konularda bilgiler sunduk. Kendi görüş ve önerilerini dinledik. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Aynı şekilde diğer Genel başkanlarımızı da bu bilgileri sunmak suretiyle, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, izlediğimiz politikalarla alakalı, görüş alışverişini sürdürüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, bu hafta bildiğiniz gibi ABD Savunma Bakanıyla, NATO Savunma Bakanları toplantısında bir araya geleceğiz. Daha sonra Cumhurbaşkanımız G-20 çerçevesinde Amerikan Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek. Bu görüşmeler öncesinde; yaptığımız ve yapacağımız ziyaretlerle bilgi verdik. Sayın genel başkanların görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduk.”

Haberin Devamı

Teknik konular

MHP’nin ardından İYİ Parti Genel Merkezi’ne gelen Akar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile baş başa görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şöyle konuştu: “Sayın Akar ve Sayın Akşener baş başa görüşme gerçekleştirdiler. Türkiye’nin önünde çok önemli iki mesele var. Birisi S-400’lerin alınması ve diğeri F-35 programından Türkiye’nin çıkarılma meselesi. Sayın Bakan bu konuda Sayın Akşener’i bilgilendirdi. Konu hakkında Türkiye’nin önündeki bu meselelerin getireceği sorunlar ve avantajlar hakkında bilgi verdi. Sayın Akşener de daha önce kendisinin bu konuda hazırladığı bir takım bilgileri Sayın Bakana aktardı. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu konjenktürde S-400 alımının, F-35 programından çıkılmasının Türkiye’ye getireceği artılar ve eksiler konusunda parti görüşümüzü beyan etti. Toplantı belki beklenenden uzun sürdü, ama netice itibarıyla konular çok teknikti. Her teknik konunun alt detayları var bunlar da detaylarıyla görüşüldü.”

Akar’ın Akşener’le görüşmesi 1 saat sürdü.

Akar’dan muhalefete bilgilendirme ziyareti

Öztrak karşıladı

Bakan Akar, siyasi parti temasları kapsamında son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Akar’ı, CHP Genel Merkezi’ne gelişinde Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak karşıladı. Akar, daha sonra Kılıçdaroğlu ile makamında 1 saat 10 dakika süren görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de katıldı. Partiden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, “Bugün bildiğiniz gibi savunma ve güvenlik konusunda partilerimizin genel başkanlarıyla görüşmelerimiz oldu. Biz bu konuda yaptığımız çalışmalar hakkında sayın genel başkanları bilgilendirdik. Onların da değerli görüş ve düşüncelerini aldık. Onlardan yararlanacağız, o minval üzerine çalışmalarımız devam ediyor” dedi.