Siyaset Akdeniz’den üç mesaj

Akdeniz’den üç mesaj

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da mitinglerin yapıldığı Kepez’deki Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nun yanındaki alandayız. Yirmi derecelerin üzerinde bir bahar havası var ve alan ellerinde Türk bayrakları bulunan on binlerce vatandaş tarafından hınca hınç doldurulmuş durumda. Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel’in dev posterleri dalgalanıyor. Sıkı güvenlik önlemleri var ve deyim yerinde ise kuş uçurtulmuyor.

Akdeniz’den üç mesaj

Akdeniz’den üç mesaj
Erdoğan’dan önce Menderes Türel ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy birer konuşma yapıyorlar. Erdoğan’ın gelişi yaklaştıkça alandaki coşku giderek artıyor. Nihayetinde Cumhurbaşkanı kendisini karşılayanların elini sıktıktan sonra alana giriş yapıyor ve kürsüye çıkıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı konuşmasında Cumhur İttifakı’nın adaylarına, başta Menderes Türel olmak üzere destek istedi, son 5 yılda Antalya’ya yapılan yatırımları anlattı. Cumhurbaşkanı’nın her zaman ki gibi Antalya sevgisi konuşmalarına yansıdı. Şunu biliyoruz ki, kişisel ağırlığını ve özel çabalarını hiç eksik etmedi Cumhurbaşkanı Antalya üzerinde. Örneğin gecenin yarılarında Türel’i telefonla arayarak arıtmadan tarıma, turizmden kentsel çalışmalara kadar detayla bilgiler aldığını duyuyoruz. Antalya’yı Erdoğan “Bizim vitrin, marka şehirlerimizden biridir” diye tanımlıyor.

Özet olarak dünkü miting üç konu başlığı ile özetlenebilir. Birincisi Antalya için yapılanlarla bundan sonra yapılacak olan yatırımlar, ikincisi CHP’ye ve Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener’e yönelik eleştiriler, üçüncüsü de Millet İttifakı’nın PKK ile işbirliği yaptıklarına yönelik eleştiriler. Hatta buna örnek olarak Kepez ilçesinde eski BDP il başkanının CHP listesinden belediye meclis üyesi adayı gösterilmesini örnek verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının son bölümünde imar sorunu çözülen Çalkaya sakinlerine de tapularını dağıttı. Antalya’nın Aksu ilçesinde 30 yıldır çözüm bekleyen ve 12 bin kişiyi ilgilendiren 13 bin 700 dönüklük araziyle ilgili olarak imar planlarındaki değişiklik Erdoğan’ın özel çabasıyla TBMM’den çıkartılan yasa ile çözüme kavuşturulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve bazı işadamları katıldı.