Akıtma tarifi

Kahvaltı sofralarınızı lezzetli bir akıtma tarifi ile donatmaya ne dersiniz? Hafif lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir tadı olacak akıtma tarifini kısa sürede hazırlayabilir, tüm sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Oldukça basit bir tarif olan akıtmayı isterseniz meyve ile tüketebilir, isterseniz ise lezzetli reçeller ile birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz. En lezzetli ve pratik akıtma tarifini sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

18.05.2018 Cuma Güncelleme : 18.05.2018-14:25 Cuma

Pazar aile kahvaltı gününüz ise, sizler için hazırladığımız akıtma tarifi ile Pazar kahvaltılarınızın lezzetini iki katına çıkaracaksınız. Hızlı bir tarif olması nedeniyle oldukça tercih edilen bir tat olan akıtma, kahvaltı sofralarının yanı sıra öğle yemekleriniz için de lezzetli bir alternatif olabilir. Dilediğiniz yiyecekler ile birlikte tüketebileceğiniz akıtma tarifi, damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki, akıtma nasıl yapılır? Pratik akıtma tarifimize göz atarak, hemen mutfaklarınızda bu tarifi deneyebilirsiniz.

Akıtma tarifi 

Malzemeler

-2 su bardağı ılık süt
-1 paket instant maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz

Akıtma nasıl yapılır?

1.adım: Derin bir kabın içine sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip, karıştırın.
2.adım: Daha sonra karışımın içine un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Akıcı bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
3.adım: Hamurun üzerini örtüp dinlendirmeye bırakın.
4.adım: Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyip, orta ateşte yağı kızdırın ve hamuru kepçe yardımı ile tavaya dökün.
5.adım: Hamurları üstü göz göz olacak biçimde arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!