SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Akrilik boya nedir?

Akrilik boya çeşitli çalışmalarda kullanabilen bir boya türüdür. Akrilik boya su bazlı bir boyadır ve kıvamı yağlı boyaya benzer. Akrilik boya nedir, akrilik boya nasıl kullanılır sorusunun cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. İşte akrilik boya nedir sorusunun cevabı..

|

Akrilik boya nedir sorusunun cevabı son günlerde internet ortamında en çok aranan sorunlardan bir tanesi haline geldi. Özellikle hobi alanlarında kullanılan akrilik boyanın kıvamı yağlı boyaya benzer. Akrilik boya genellikle yağlı boya türlerinden biri olarak zannediliyor. Ancak bilinenin aksine akrilik boya yağlı boya türlerinden farklıdır. Akrilik boyanın içerisinde esnek pigmentler bulunur. Akrilik boya plastik yağlı boyadan farklı olarak içerisinde plastik akrilik reçine parçaları bulundurur.

Akrilik boya içerisinde neler vardır?

Akrilik reçine
Akrilik boya içerisinde ne kadar reçine bulundurursa o kadar kaliteli olduğu anlamına gelmektedir. Yüksek kaliteli akrilik reçine, yüksek kaliteli polimer emülsiyonu için gerekli bir bileşendir.

Cilt
Akrilik boyada polümer emilüsyonu akrilik boyanın dayanıklılığını göstermektedir.

Pigment
Tuval üzerine sulandırılarak sürülen akrilik boyaların pigment içeriği oldukça önemlidir. Pigmentler ne kadar kaliteli olursa yapılan boya işlemi de o kadar kaliteli duracaktır.

Akrilik boyanın özellikleri
Akrilik boyalar sudan etkilenmez
Akrilik boya su ve sabunla da hafifçe yıkanarak temizlenebilir
Akrilik boya sıcak havalarda yumuşar, soğuk havalarda esnekliğini kaybeder.

Akrilik boya nasıl kullanılır?
Akrilik boya çeşitli amaçlarda ve genellikle hobi amaçlı kullanılan bir boyadır.

Akrilik boya nasıl yapılır?
Akrilik boyalar ilk önce evlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Duvarlarınızı boyadığınız silikon bazlı plastikler boyalar da benzer tekniklerle üretilir. Polimer mikro-partiküllerin (küçük renkli silikon parçacıkları) suda süspansiyon haline getirilmesi işlemidir. Su geçirmez özellikleri vardır. Dış cephe boyaları da aslında akriliktir. İlk çeşitlerinin üretilmesi 1940 yıllar civarında olmuştur. Dikkat edilirse kimya endüstrisinin gelişimine paralen bir seyir izlemiştir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.