Siyaset Akşener: Erbaş görevden alınmalı

Akşener: Erbaş görevden alınmalı

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk karşıtı söylemleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu’na yaptığı ziyareti eleştirdi.

Akşener: Erbaş görevden alınmalı

Akşener “Diyanet’in başındaki zat, 9 Kasım günü camilerimizde okunan cuma hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bir Fatiha’yı çok gördü. Allah’tan korkmuyorsanız bari kuldan utanın. Cuma hutbesinde bu vefasızlığı yapan Diyanet İşleri Başkanı, aynı gün kime vefa gösterdi biliyor musunuz? Kurtuluş Savaşımız için, ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyecek kadar gözü dönmüş, fesli nasipsize” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“10 Kasım günü, milletimizle alay eder gibi fesliye ziyaretini duyurdu. Başkanlığını yaptığın Diyanet İşleri’ni Atatürk kurdu. Atatürk’e hakaret eden adama gidecek başka gün mü yoktu?” diye soran Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erbaş’ı görevden alması gerektiğini belirterek, “FETÖ derneğinde yöneticilik yapmış o başkanı, size kim önerdi? Bilin ki dost değil. Terör örgütüyle iş tutmuş birinden, milletimizin Diyanet’ine başkan olmaz, olamaz” dedi.

Erdoğan’ın Fransa’da düzenlenen 1. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yıl dönümü etkinliklerine katılmasını da eleştiren Akşener, şöyle konuştu: “Türk milleti için 1. Dünya Savaşı, 11 Kasım 1918’de değil; 9 Eylül 1922’de İzmir’de bitmiştir. Türkler savaşın sonuçlarını tanımayan tek millettir. 1. Dünya Savaşı’nın galip devletleri orada, anladık. Mağlubiyet metnini kabul eden Almanya orada, onu da anladık. Peki 1. Dünya Savaşı’nın sonucunu kabul etmeyen ve İstiklal Harbi’ni başlatan Türk milletinin temsilcisi olarak ne arıyorsunuz orada? Mondros’u kutlamaya mı gittiniz?”

Haberin Devamı

Konuşmasında terörle mücadeleye değinen Akşener, “İYİ Parti olarak, Fırat’ın doğusu-batısı demeden, sınırımızın hemen dibindeki bütün terör odaklarının yerle bir edilmesini savunuyor ve destekliyoruz. Amerika’nın tehditlerine asla boyun eğmeden, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerekirse bir kara harekâtıyla bölge temizlenmelidir. ABD 3-5 teröristin başına ödül koydu. Bu ödül işi PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG’yi meşrulaştırma çabasıdır. İşi sulandırmayı bıraksınlar, paketleyip versinler” dedi.